23.04.2009
62.233.166.18
|
Ja chciałem powiedzieć tylko tyle, że w ub. weekend wysłałem zapytanie, a wczoraj zadzwoniła do mnie pani z banku, z propozycją wstępnego spotkania. Więc powiedziałbym, że kontakt raczej szybki. |
| |
23.06.2009
h-87-199-44-8.dolsat.pl
|
jeśli idzie o kontakt, to w pko sa pracuja fajni ludzie, napisalem email ktory jest dostepny na stronie franchaising.pl i odpowiedzieli w ciagu kilku dni i podali mi nr tel do kierownika regionalnego, szybki kontakt i mila osoba, tyle w temacie kontaktu z pko sa. jednak chcialbym aby ktoś mnie przekonał, że warto otwierać coś takiego jak punkt partnerski wraz z pko sa, znam się na bankowości kilka lat pracowałem w kilku różnych bankach, znam się na tym i skonczyłem studia w tym kierunku ale.... no właśnie ale, czy zarobie na siebie i pracownka? poradzcie proszę, a może przekonajcie mnie , że warto. |
| |
23.06.2009
arj122.internetdsl.tpnet.pl
|
u mnie w mieście otworzył się w końcu punkt partnerski pko sa, facet musiał trzymać lokal jakieś 6-7 miesięcy i za niego płacić( bo tak działa organizacja w pko).wieć zastanów się czy masz kase żeby zarobić, bo najpierw trzeba trochę włożyć i czekać. |
| |
24.06.2009
82-160-13-2.prudnik.net.pl
|
Zgadza się Pasikoniku. Oprócz tego gościa zarówno ja, jak i pewien z moich kolegów z Getin otwieramy placówkę od paru ładnych miesięcy. Muszę się pochwalić, że właśnie dzisiaj otwieram próbnie, a od jutra oficjalnie. A kiedy złożyłem pierwsze papiery? No jak myślicie? PRZED BOŻYM NARODZENIEM!!! A miało być niby 6 tygodni... Tyle że zrobiło się 6 miesięcy :( W tym czasie otworzyłbym 6 placówek Getin Banku, gdzie wszyscy odbierają telefony. A jak nie mogą, to oddzwaniają. A tutaj Pani odpowiedzialna za Placówki partnerskie ani jedno, ani drugie. To samo z opiekunką placówki. Dyrektorzy nie odpowiadają na maile (wogóle). A kolega mówi, że ma to samo. Mimo iż otwiera na drugim końcu Polski. Nieprawdaż M.J. ??? Coprawda wszystko wygląda profesjonalnie... Ale ja osobiście wolałbym nie tracić 20 tys. zł. i mnóstwa nerwów na ten niby-profesjonalizm. Na szczęście moja P. Dyrektor oddziału jest naprawdę w porządku. I to będzie najważniejsze po otwarciu. Thx God ;) Wszystkim chętnym na Pekao życzę dużo cierpliwości :))) |
| |
03.07.2009
h-87-199-44-8.dolsat.pl
|
dzięki za szybką odpowiedź, ciągle mam obawy, jednak in plus, jest znana marka Pekao sa, jeśli, zeczywiście trwa otwarcie pow. 2 miesięcy to, zeczywiście trochę długo. rozumiem, że już udało się komuś otworzyć placówkę partnerską i o opinię tych osób proszę, chce aby ktoś odpowiedział na podstawie własnego doświadczenia. jeśli idzie o getin bank, to raczej nie jestem nimi zainteresowany, juz jest kilka placówek, maja dobra opinie i raczej nie mam z nimi szans. |
| |
08.08.2009
83.175.144.168.koba.pl
|
Nawiążę kontakt z osobami które chciały współpracować z Bankiem Pekao S.A. |
| |
11.08.2009
bzc90.internetdsl.tpnet.pl
|
również jestem zainteresowany otwarciem tej placówki.Proszę osoby znające temat o kontakt.Zastanawia mnie jednak fakt ,że z tego banku jest tylko około 150 agencji w całym kraju.Dla przykładu PKO BP ma ponad 2000 tysiące.W czym tkwi problem? |
| |
30.10.2009
abj117.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Czemu nikt nic nie pisze o placówkach Pekao SA. Jest tak dobrze, czy może aż tak źle, że nie ma wpisów na forum w tym temacie? Co się dzieje z tym systemem? Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji |
| |
03.12.2009
host-89-228-254-151.olsztyn.mm.pl
|
przypomnam o Pekao SA, czy mogą się wypowiedziec obecni partnerzy? jak się współpracuje, jak z ofertą i akceptowalnościa? |
| |
18.01.2010
ip-89-174-123-104.multimo.pl
|
Witam jestem zainteresowany jak funkcjonuje współpraca z PEKAO SA? I jakie były trudności związane z otwarciem? Bardzo proszę o informacje. |
| |
22.01.2010
aabb144.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Z otwarciem jest rzeczywiście problem. Trwa to bardzo długo, bo wszelkie dokumenty muszą przejść chyba przez wszystkie departamenty... Współpraca jest OK, ale za to system się często wysypuje, niestety :( Pewnie można na tym zarobić, jednak trzeba poświęcić dużo czasu i pieniędzy na opracowanie dobrej strategii. Wynagrodzenia są naprawdę niezłe, a jeśli ma się dobre układy z oddziałem, to wiele rzeczy można załatwić szybko i sprawnie. Ja niestety ze względu na brak czasu (pracuję także na etat), nie mogę wypracować większych zysków. Placówka jest trochę zaniedbana pod względem reklamy i "pańskiego oka", które zawsze konia tuczy. :) Np. hipotek możnaby sprzedawać dużo, bo są naprawdę dobre i szybko przyznawane. Ale trzeba się mocno zaangażować, a ja tego nie mogę zrobić. Dlatego postanowiłam sprzedać placówkę komuś bardziej przedsiębiorczemu... Jest to miasto 14,5 tys. ludzi w opolskim, bardzo mała konkurencja (PKO BP, BZ WBK, BS), piękny lokal w dobrej lokalizacji, bardzo duży ruch pieszy i kołowy, parking. Chętnych proszę o maila, mogę przesłać zdjęcia. Niedrogo. |
| |
29.01.2010
acnz145.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Niestety przygotowując się na współpracę z bankiem PEKAO musicie uzbroić się w cierpliwość bo trwa to kilka miesięcy.Dużo zależy od osoby kóra w danym regionie zajmuje się siecią zewnętrzną.Ja niestety trafiłam na osobę która załatwiała sprawę bardzo mozolnie przez co straciłam dużo czasu i nerw.Na poczatku byłam zdana sama na siebie, nie miałam tak na prawdę żadnego szkolenia i dlatego początki były bardzo ciężkie.System jest prosty i to ułatwia sprawę.Jak na razie nie jestem zadowolona ze współpracy, zobaczymy co będzie dalej.Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć coś więcej proszę o kontakt. |
| |
30.01.2010
adhk237.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Dobrze wiemy że franszyza w bankowości to sposób na przerzucenie ryzyka biznesowego na partnera - wystarczy przeanalizowac ile placowek partnerskich pekao sa czy getinu jest do przejecia i wyciagnac wnioski, nikt nie zarzyna kur zlotych jaj znoszacych, chyba nie wierzycie iz ci wszyscy ludzie trafili w totka i maja gdzies biznesy. Jedyna prawdziwie sprawdzona i pewna franszyza to Mc Don. |
| |
08.02.2010
host-89-229-91-221.szczecin.mm.pl
|
Witam :) także jestem zainteroesowany opiniami na temat działalności Banku PEKAO SA. Prosiłbym o wypowiedzi osoby mające doświadczenie z tym bankiem. Ogólnie opinia o współpracy, wsparcie banku. Pozdrawiam serdecznie |
| |
14.02.2010
89.191.152.33
|
Prowadzę placówki Pekao, a BPH właśnie zamknąłęm. Kiedyś prowadziłem salon orange i tam dostałem ostro w kosć. Zarówno w BPH jak i w Pekao jest luz i ma to swoje dobre i złe strony. W orange interesowali się wszystkim i niby pomagali, ale czułem się jak w amway (chyba tak się to pisze). W BPH, które ofertowo od stycznia sprzedaje GE jest dramat nic nie można sprzedać-system nic nie przepuszcza. Ja miałem trzy placówki BPH i trzy Pekao. Bph zamknąłem, a Pekao mam i planuję otworzyć następne choć jedną zamknąłem. Tak jak w każdej branży znajdziecie najlepszych i najgorszych, zadowolonych i narzekających tak samo jest w Pekao. Mi się udało. Prawdą jest to że Pekao jest wielkim skostniałym molochem. Wybierając oddział z którym będziecie wspólpracować wybierajcie oddziały z byłego BPH ludzie tam są lepsi-mają mniej zryte głowy. Mniej ważne jaki jest dyrektor oddziału ważniejsi są doradcy od których będziecie zależni.... |
| |
09.03.2010
188.33.124.5
|
Sprzedam pelne wyposażenie placowki Pekao grupaunicredit@gmail.com |
| |