Poleć stronę: Lilla House - jaki jest koszt inwestycji?
Forum: Lilla House - jaki jest koszt inwestycji?
25.11.2009Cebulawypowiedzi: 7*.chello.pl |
Witajcie. Przyglądam się od dłuższego czasu szkole tańca Lilla House. Niedawno zaczęły się pojawiać bardzo ciepłe artykuły o działalności tej szkoły, na otwarciu w dwóch miastach w Polsce, mieli nadkomplet "uczniów". Na stronie reklamują się, że 5000 wejść w miesiącu. Jeżeli ktoś miał z was styczność z tą szkołą i mógłby się podzielić opiniami to będę wdzięczny [szczególnie chodzi mi o takie kwestie jaki jest koszt inwestycji, czy franczyzodawca ma jakiś system reklam itd]. Myślę sobie, że taka szkoła tańca to dobra inwestycja, bo docelowo jest skierowana raczej do młodych ludzi, którym łatwiej jest znieść "kryzys" i chetniej wydadzą pieniądze (czytaj zainwestują w siebie). Zresztą tego typu działalnościom sprzyja rodzima kinematografia, wydając nawet niezłe filmyzwiązane z tańcem :) Pozdrawiam! |
25.11.2009Cebulawypowiedzi: 7*.chello.pl |
A przyznam się szczerze, że oferta Lilla House mnie zainteresowała, i niedługo na pewno się skontaktuję z przedstawicielem. Bo ten biznes ma przyszłość. |
08.01.2010Krytonwypowiedź: 1*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Witam, Jestem mieszkanką Żor i obserwuję Lilla House u nas lokalnie, nie wiem jak wygląda to w innych miastach. U nas szkoła jest bardzo profesjonalna, bardzo ładnie przygotowana. Nie spodziewałam się szkoły na takim poziomie w tak niedużej miejscowości. Sama myślę poważnie o zajęciach, grupa rytmiki mojego dziecka jest już pełna, więc to chyba dobrze świadczy. Z perspektywy klienta myślę, że warto. Polecam. |
14.04.2010nikowypowiedzi: 3*.116.80.2 |
Witam serdecznie ,ja również myślę o szkole ,muszę jednak powiedzieć że zaniepokoiły mnie informacje przekazane przez prowadzących franczyzy.Podobno system nie sprawdza sie w żadnych warunkach ,multum pracy i olbrzymie straty ,dwóch szkół już nie ma , reszta ledwo przędzie.Współpraca z firmą rzadna .Myślę że trzeba to sprawdzić . |
19.04.2010YarpenZwypowiedzi: 13*.master.pl |
Nico wysłałem Ci wiadomość na priv. Może napisz więcej szczegółów bo to trochę enigmatyczne co napisałeś wyżej. Jakie szkoły padły, gdzie? Co to znaczy, że system nie sprawdza się? To, że prowadząc własny biznes jest multum pracy to chyba normalne? Ile wejść w tygodni mają te szkoły, że ledwo przędą? |
19.04.2010obiektywny komentatorwypowiedzi: 277*.telbeskid.com.pl |
Jakie szkoły padły ogólnie ja nie wiem, ale wiem że jedna swój żywot zakończyła baaaardzo szybko i bardzo boleśnie finansowo Mowa o szkole Lila w Inowrocławiu |
19.04.2010obiektywny komentatorwypowiedzi: 277*.telbeskid.com.pl |
Jakie szkoły padły ogólnie ja nie wiem, ale wiem że jedna swój żywot zakończyła baaaardzo szybko i bardzo boleśnie finansowo Mowa o szkole Lila w Inowrocławiu |
17.05.2010nikowypowiedzi: 3*.116.80.2 |
Wystarczy podiechać do jakiejkolwiek szkoły i zobaczyć na własne oczy co się dzieje .Byłem w dwóch i coś wiem na ten temat. Na początku było chyba siedem szkół ,a zostało ...... |
25.05.2010YarpenZwypowiedzi: 13*.master.pl |
No powiem szczerze, że ja też wymiękłem. Zostałem olany przez centralę, po pierwszym kontakcie mailowym dostałem wprawdzie informacje co do lokalu itd. Szukałem odpowiedniego miejsca u siebie, w końcu znalazłem, zrobiłem jakiś biznes plan ale na moje maile i telefony w celu spotkania u nich w firmie nie było odzewu. O czym to świadczy? Rozmawiałem z Panią executive director, już nie pamiętam imienia i tak oczywiście, spotkamy się jak najszybciej, oddzwonię Panu i potwierdzę termin - i tak było miesiąc temu, od tamtej pory zero maili, zero telefonów. Jak dla mnie niepoważna firma. |
23.09.2010lilka1235wypowiedź: 1*.116.80.2 |
Witam, ja też mam dziwne odczucia, od jakiegoś czasu interesuję się szkołą, kilka razy miałam przyjemność rozmawiać z osobą upoważnioną,jednak podejście firmy do zainteresowanych jest co najmniej lekceważące.Przyjżałam się bliżej dwóm placówkom i z przykrością muszę stwierdzić że ten interes to nieporozumienie pod każdym względem.Rozmawiałam z biorcami którzy wystawili nienajlepszą opinie.Z tego co się zorientowałam to kilka szkól już nie ma.Na całe zsczęście w pore się zorientowałam,a teraz rozważam inną franczyzę,znacznie bezpieczniejszą. |
22.10.2010rydzwypowiedź: 1*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Witam. Ja sprawdzam temat od jakiegoś czasu i nie mam takich uwag. Kontakt bardzo ok - dostałam potrzebne wstępne informacje, pelniejsze niz w przypadku jednej ze szkółjęzykowych dla dzieci - mąż filolog więc tąopcjęteż bierzemy pod uwagę. Szkoł sprawdziłąm dwie do jednej pojechałąm do drugiej dzwoniłąm. W tej której byłąm dużo osób, szczególnie dzieci - nie wyglądało na niefunkcjonujący interes. Wciążprzed podjęciem decyzji więc będęinformować jak sprawa wygląda. |
29.01.2011małgorzatawypowiedź: 1*.toya.net.pl |
Witam Państwa serdecznie Z poważaniem Małgorzata Wojdal |
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.