Forum: Pizzeria za 30.000 zł

09.08.2016
wypowiedzi: 35
*.neoplus.adsl.tpnet.pl

Jeśli wnętrza mają być nowoczesne lub bardziej klasyczne to polecam zajrzeć na ofertę systemów osłonowych od firmy Rolbest. Myślę,że znajdziesz coś dla swojego lokalu http://www.rolbest.pl/

14.09.2016
wypowiedź: 1
*.dynamic.gprs.plus.pl

Witam wszystkich,

Od 18 roku zycia zacząłem  przygode z pizza, zacząłem  od kursu  wloskiej pizzy ktory pozwolił  mi obrac wlasciwy kierunek  rozwoju. Po kursie pracowalem u Włochów   poznalem tajemnice które zwykly inwestor  nie jest wstanie sie dowiedzieć.  Mialem porównanie  jeseli chodzi o składniki, mąke producentów  sprzety itp. To co rozni prawdziwa pizzeri od siecowek to wysoka jakosc skladniko co ciekawe w najlepszych pizzeriach nie bylo żadnej  zamrazarki ! Wszystko  bylo dostarxzane na bieżąco, z kolei  pizzerie ktore mialy mnostwo zamrażarek i mnostwo pozycji w menu ,znacznie gorzej sobie radzilu bo musieli  oszczędzać  na pracownikach  i na skladnikach

 

Obecnie  mam 23 lata studiuje i w wakacje pracuje w pizzeriach. Z mojego doświadczenia  widze ze jezeli sa dobre składniki  , dobrze dobrany personel,i czujne oko wlascicieli , pizzerie te dobrze finansują  nawet bez wkładu  w reklame, Najważniejsze  jest miec podstawowa wiedze o tym co sie robi  , na ludzi mozna polegac lecz często  zawodzą  . Niestety w gastronomi coraz ciężej  znalesc osobe do pracy. Moim zdaniem obecnie panuje trend na prawdziwa Włoska pizze w piecu opalanym drewnem,  z włoskimi skladnikami . Prawda jest taka ze coraz wiecej osob podróżuje,  pizza na grubym cieście z sosem czosnkowym  pieczona na blaszkach  coraz częściej  zanika .

Mam do was rade , jezeli twoim celem jest wyłożenie  pieniedzy na biznes w gastronomi  nie zastanawiaj  sie lecz na początku  przemysl dobrze swoj pomysł, znajdz odpowiednia osobe ktora xie naprowadzi a moze i sam idz popraciwac w pizzeriach  ,wtedy ma sie realne spojrzenie  na to co sie robi

. Pozdrawiam  Pizzaiolo z Trójmiasta

 

23.09.2016
wypowiedź: 1
*.tktelekom.pl

Witam.

Ile wydamy na start, zależy w dużym stopniu oad kreatywności osoby,która planuje otworzyć taki lokal. Mam doświadczenie w prowadzeniu pizzeri i uważam,że najważniejsze elementy składowe to miejsce,jakość,pracownicy(zgrany zespół) i oczywiście CENA w jakiej sprzedajemy nasze produkty. Zaś na cenę największy wpływ mają koszty stałe prowadzonej działalności i to ile jesteśmy w stanie wyprodukować. Zgodzę się z przedmówcą w sprawie włoskiej pizzy z pieca opalanego drewnem, Jakoś zupełnie inna bo wypiekana w dużo wyższych temperaturach i czas wypieku niesamowity- mój rekord to 1 minuta:) Dużo tańszy w utrzymaniu, spala 2m drewna miesięcznie, koszt 300/400zł. Sam stworzyłem sobie taki piec, gdyż na rynku są tylko chlebówki co opiekają a spód surowy(poległem przez to przy pierwszym piecu).W mojej konstrukcji osiągnołem wydajność jak w elektryku 15kw, sami policzcie jaka to oszczędność. Wydajność: pizza 32cm-50szt/1h. Jeżeli chce się zarabiać trzeba znać rynek i mieć plan lepszy od innych, bo jest ciasno. Sieciówki jak mówiliście tylko doją. Mózgi szeroko otwarte i życzę powodzenie:)

07.11.2016
wypowiedzi: 88
*.centertel.pl

Myślę, że 30.000 to za mało by wejść w ten franczyzowy biznes. Myślę, że trzeba by było mieć ze 60.000-`100.000.

23.01.2017
wypowiedzi: 168
*.play-internet.pl

Przy takiej działalności ważne jest profesjonalne i przede wszystkim różnorodne wyposażenie. Tutaj https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/29,urzadzenia-rozdrabniajace warto sobie zerknąć, sprawdzić ofertę i zrobić zakupy. Mają naprawdę duży wybór sprzętu oraz niezbednych akcesoriów.

23.02.2017
wypowiedzi: 16
*.106.159.97

Ja mogę polecić fajny artykuł o wypiekaniu pizzy i piecach do pizzy https://www.gastrro.pl/blog/dobra-pizza-to-nie-tylko-przepis/

23.02.2017
wypowiedzi: 41
*.83.30.200

Dzień dobry,

 

oferuję pomoc kredytową w sfinansowaniu franczyzy.

Specjalizuję się w kredytach:

  • gotówkowych bez zabezpieczenia do 200 tys PLN
  • hipotecznych i inwestycyjnych do 30 mln PLN

Zapraszam do kontaktu

Daniel Zarzecki

533 383 003

 

 

18.03.2017
wypowiedzi: 4
*.cable.net-inotel.pl

Czy na każdym forum muszą się wcisnać jakieś ćwoki z pseudo reklamą?To żenujące . Jeśli chcesz otworzyć pizzerię to musisz mieć co najmniej 80-100 tys złotych. Ja robię aktualne mały remont samej sali na 20 osób i koszty to ok 11-12 tys po małej linii oporu. A gdzie reszta? Krzesła, talerze, sztućce , wyposażenie itd, itp. 

 

 

08.05.2017
wypowiedzi: 2
*.igloo.pl

warto odwiedzićproducenta sprzętu chłodniczego https://www.igloo.pl

oraz producenta oświetlenia LED https://www.emiloo.pl

08.05.2017
wypowiedzi: 47
*.189.216.27.skyware.pl

Jeśli chodzi pizzerię i wyposażenie, to świetny asortyment można znaleźć w Stalgast. Ich wieloletnie doświadczenie gwarantuje doskonałą jakość i niezawodność oferowanego przez nich sprzętu do wyposażenia gastronomii/.

12.10.2017
wypowiedź: 1
*.icpnet.pl

Witam. Znalazłem lokal w pełni wyposażony. Z możliwością wynajmu za 1600zl miesięcznie plus media typu prąd woda. Jedynie co muszę dokupić to produkty oraz łopate do pizzy i pojemniki na składniki. Łączny koszt dla właściciela lokalu na start wynosi mnie 7000tys w tym j kalcja dwu miesięcznego czynszu czyli 3200 plus z góry 1600 czynszu za pierwszy miesiąc chce dołożyć jeszcze następne 1600zl czynszu by mieć z góry opłacony czynsz za pierwsze 2 miesiące działania lokalu. Będę ten lokal prowadzić razem z zaufana osobą. Budżet jaki posiadamy na start wynosi 22tys zł w tym już jest wliczone 7tys zł o których wspomniałem wyżej. Jeśli chodzi o menu nie chcemy powielać błędu różnych tego typu małych pizzeri które oferują mnóstwo pozycji w menu. Ponieważ w takim momencie nie ma żadnej gwarancji tego że każdy produkt będzie świeży i smaczny. Tym bardziej że ja będę zajmował się przygotowywaniem posiłków a wspólnik będzie to dostarczał do potencjalnych klientów. Proszę o ewentualną pomoc w kwestii finansowej ponieważ nie wiem czy kwota którą podałem nam wystarczy by dać radę małymi kroczkami na wybicie się na wyższy pułap. Co do ulotek mamy sprawę załatwiona za free ulotki mamy zrobione sami przez siebie jak również stronę internetową. Więc ten koszt nam odchodzi. Pozdrawiam serdecznie i proszę o szczere odpowiedzi na moje pytania

12.10.2017
wypowiedzi: 13
*.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

Pizzeria jest zawsze spoko. Warto nie pominąć tego, by klienci mogli zamawiać pizzę przez internet. Według statystyk pizza jest w czołówce jeśli chodzi o zamawiany rodzaj jedzenia przez polaków. ;) W tego typu działalności również świetnym udogodnieniem może się okazać oprogramowanie dla gastronomii http://www.mojegastro.pl/ 

07.12.2017
wypowiedzi: 2
*.neoplus.adsl.tpnet.pl

 Polecam zajrzeć na ten portal: http://www.abc-restauracji.pl/ jest to katalog firm , które oferują m.in meble i zaopatrzenie do gastronomii, przedzwonisz i dowiesz się wszystkiego, jakie są ceny, pozwoli Ci to sporządzić kosztorys i zobaczysz czy zmieścisz się w budżecie. 

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.