Forum: Pizzeria za 30.000 zł

09.08.2016
wypowiedzi: 35
*.neoplus.adsl.tpnet.pl

Jeśli wnętrza mają być nowoczesne lub bardziej klasyczne to polecam zajrzeć na ofertę systemów osłonowych od firmy Rolbest. Myślę,że znajdziesz coś dla swojego lokalu http://www.rolbest.pl/

14.09.2016
wypowiedź: 1
*.dynamic.gprs.plus.pl

Witam wszystkich,

Od 18 roku zycia zacząłem  przygode z pizza, zacząłem  od kursu  wloskiej pizzy ktory pozwolił  mi obrac wlasciwy kierunek  rozwoju. Po kursie pracowalem u Włochów   poznalem tajemnice które zwykly inwestor  nie jest wstanie sie dowiedzieć.  Mialem porównanie  jeseli chodzi o składniki, mąke producentów  sprzety itp. To co rozni prawdziwa pizzeri od siecowek to wysoka jakosc skladniko co ciekawe w najlepszych pizzeriach nie bylo żadnej  zamrazarki ! Wszystko  bylo dostarxzane na bieżąco, z kolei  pizzerie ktore mialy mnostwo zamrażarek i mnostwo pozycji w menu ,znacznie gorzej sobie radzilu bo musieli  oszczędzać  na pracownikach  i na skladnikach

 

Obecnie  mam 23 lata studiuje i w wakacje pracuje w pizzeriach. Z mojego doświadczenia  widze ze jezeli sa dobre składniki  , dobrze dobrany personel,i czujne oko wlascicieli , pizzerie te dobrze finansują  nawet bez wkładu  w reklame, Najważniejsze  jest miec podstawowa wiedze o tym co sie robi  , na ludzi mozna polegac lecz często  zawodzą  . Niestety w gastronomi coraz ciężej  znalesc osobe do pracy. Moim zdaniem obecnie panuje trend na prawdziwa Włoska pizze w piecu opalanym drewnem,  z włoskimi skladnikami . Prawda jest taka ze coraz wiecej osob podróżuje,  pizza na grubym cieście z sosem czosnkowym  pieczona na blaszkach  coraz częściej  zanika .

Mam do was rade , jezeli twoim celem jest wyłożenie  pieniedzy na biznes w gastronomi  nie zastanawiaj  sie lecz na początku  przemysl dobrze swoj pomysł, znajdz odpowiednia osobe ktora xie naprowadzi a moze i sam idz popraciwac w pizzeriach  ,wtedy ma sie realne spojrzenie  na to co sie robi

. Pozdrawiam  Pizzaiolo z Trójmiasta

 

23.09.2016
wypowiedź: 1
*.tktelekom.pl

Witam.

Ile wydamy na start, zależy w dużym stopniu oad kreatywności osoby,która planuje otworzyć taki lokal. Mam doświadczenie w prowadzeniu pizzeri i uważam,że najważniejsze elementy składowe to miejsce,jakość,pracownicy(zgrany zespół) i oczywiście CENA w jakiej sprzedajemy nasze produkty. Zaś na cenę największy wpływ mają koszty stałe prowadzonej działalności i to ile jesteśmy w stanie wyprodukować. Zgodzę się z przedmówcą w sprawie włoskiej pizzy z pieca opalanego drewnem, Jakoś zupełnie inna bo wypiekana w dużo wyższych temperaturach i czas wypieku niesamowity- mój rekord to 1 minuta:) Dużo tańszy w utrzymaniu, spala 2m drewna miesięcznie, koszt 300/400zł. Sam stworzyłem sobie taki piec, gdyż na rynku są tylko chlebówki co opiekają a spód surowy(poległem przez to przy pierwszym piecu).W mojej konstrukcji osiągnołem wydajność jak w elektryku 15kw, sami policzcie jaka to oszczędność. Wydajność: pizza 32cm-50szt/1h. Jeżeli chce się zarabiać trzeba znać rynek i mieć plan lepszy od innych, bo jest ciasno. Sieciówki jak mówiliście tylko doją. Mózgi szeroko otwarte i życzę powodzenie:)

07.11.2016
wypowiedzi: 88
*.centertel.pl

Myślę, że 30.000 to za mało by wejść w ten franczyzowy biznes. Myślę, że trzeba by było mieć ze 60.000-`100.000.

23.01.2017
wypowiedzi: 109
*.play-internet.pl

Przy takiej działalności ważne jest profesjonalne i przede wszystkim różnorodne wyposażenie. Tutaj https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/29,urzadzenia-rozdrabniajace warto sobie zerknąć, sprawdzić ofertę i zrobić zakupy. Mają naprawdę duży wybór sprzętu oraz niezbednych akcesoriów.

23.02.2017
wypowiedzi: 9
*.106.159.97

Ja mogę polecić fajny artykuł o wypiekaniu pizzy i piecach do pizzy https://www.gastrro.pl/blog/dobra-pizza-to-nie-tylko-przepis/

23.02.2017
wypowiedzi: 7
*.83.30.200

Dzień dobry,

 

oferuję pomoc kredytową w sfinansowaniu franczyzy.

Specjalizuję się w kredytach:

  • gotówkowych bez zabezpieczenia do 200 tys PLN
  • hipotecznych i inwestycyjnych do 30 mln PLN

Zapraszam do kontaktu

Daniel Zarzecki

533 383 003

 

 

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.