Poleć stronę: Masz problemy z Kolporterem? to forum jest dla Ciebie
Forum: Masz problemy z Kolporterem? to forum jest dla Ciebie
24.09.2010Fdana16wypowiedzi: 7*.xdsl.centertel.pl |
Witam Jestem Dana wygrałam z Kolporterem Sieci Handlowe trzy sprawy ale mimo to nie odpuszczam zakładam Stowarzyszenie poszkodowanym przez Kolportera. Jestem gotowa pomóc innym :) Jesteś zainteresowany/a, napisz. pozdrawiam Dana |
17.05.2011Magdalenaawypowiedzi: 2*.oswiecim.vectranet.pl |
Witam! Od lutego 2011 mam podpisana umowe z Kolporterem i od poczatku wspolpracy mam ten sam problem: do kazdej faktury, ktore wystawiane sa co tydzien przez firme Kolporter dopisywane sa pozycje, ktore faktycznie zostaly zdane ze zwrotami, tak wiec do kazdej faktury doplacam po kilkadziesiat zlotych. Nie wiem jak wybrnac z tej sytuacji, poniewaz ja gdy zdaje gazety sa zapkowane i nikomu nie udowodnie ile tak na prawde ich tam bylo skoro Panie z siedziby glownej twierdza, ze bylo ich mniej niz faktycznie i za ta roznice doplacam (tydzien w tydzien). Jedynym rozwizniem byloby zerwanie umowy ale jest ona tak skonstruowana, za umowe moge rozwiazac za trzy lata.
Bardzo prosze o rady jak moge wybrnac z tej sytuacji. Moze ktos juz mial podobny problem. Magdalena |
17.05.2011obiektywny komentatorwypowiedzi: 277*.telbeskid.com.pl |
Normalne zabiegi kolportera, przy zerwaniu umowy dowiesz się, że zalegasz im jeszcze w cholere kasy za jakieś zaległości sprzed lat (mówie o tym gdy współpraca potrwa dłużej) Policz co ci wychodzi taniej, zerwanie umowy czy dopłacanie do każdej faktury. Nie mówię już o zszarganych nerwach |
18.05.2011Twoj_biz_plwypowiedzi: 14*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Witam Wszystkich na forum. Ja na szczęście nie miałem takich przykrych doświadczeń,ale z pewnością bede juz lekko uprzedzony i wezmę sobie wasze rady do serca. |
22.06.2011Wolna i szczesliwawypowiedź: 1*.8-1.cable.virginmedia.com |
Kochani, najszczesliwszym dniem w moim zyciu bylo uwolnienie sie od KOLPORTERA . To byl horror, ktory trwal prawie 8 lat. Nie bede opowiadac szczegolow bo wiekszosc z Was i tak w to nie uwierzy.Nie ufajcie nikomu z tej firmy.Obiecuja zlote gory a pozniej wymiguja sie od wszystkiego.Ci ludzie nie pomagaja ,ci ludzie zarabiaja na Was.Poczawszy od kierowcy,ktory wozi gazet do bossa.Chociaz jego rowniez okradaja hahahaah.Macie problem ze zwrotami,naliczaja Wam tydzien okolo 100 zl lub wiecej do zaplaty ???Kierowcy maja swoje interesy.Gazety plyty i inne dodatki ktore wam gina ladnie i szybko sprzedaje sie na bazarach i gieldach :) Nie myslcie,ze PORADZICIE SOBIE Z TYM BO TU KAZDY,KAZDEGO KRYJE. Zycze wszystkim stalowych nerwow i grubego portfela. Wolna i szczesliwa |
06.10.2011buchawypowiedzi: 2*.173.18.137.tesatnet.pl |
Treść wypowiedzisprawdzcie faktury za papierosy. Jezeli do ceny netto oferowanej przez kolportera dodałam vat cena za papierosy wychodzi wyzsza niz na paczce. Realna marza ktora oferuja jest o polowe nizsza niz sie umowili. Po sprawdzeniu 2-och miesiecy wstecz znalazlam ceny brutto na fakturze wyzsze niz cena bita na ladze- czyli doplacalam do nich. O co chodzi? czy to jest zgodne z prawem? |
12.10.2011Fdana16wypowiedzi: 7*.xdsl.centertel.pl |
Bucha daj znać też podpowiem jak masz to zrobić tylko odezwij się dana mój adres email:fdana16@wp.pl |
12.10.2011Fdana16wypowiedzi: 7*.xdsl.centertel.pl |
Magdalena napisz do mnie pozdrawiam dana |
13.05.2012beata85.54wypowiedzi: 2*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Witam Dana.Proszę piszesz że wygrałaś z kolportem,czy sią odwoływałś?po jakim czsie wygrałaś?koplorter wytoczył mi pięć spraw:jedną przestępstwa gospodarczego umożono,trzy sprawy w sądzie rejonowym w kielcach, z czego dwie przegrałam(miałam dowody o niewinności,ale kowal zawinił.....)i jedną w okręgowym sądzie,której jeszcze końca nie widać.Dana ,proszę jak możesz to podaj mi swój telefon,moje sprawy są długie do opisania a ja nie mam już siły,w co ja się wpakowałam?jak tak można z ludżmi postępować?mówię szczerze że nic im nie jestem winna.Proszę o szybką odpowiedż.Pozdrawiam. beata
|
13.05.2012beata85.54wypowiedzi: 2*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Witam Dana.Proszę piszesz że wygrałaś z kolportem,czy sią odwoływałś?po jakim czsie wygrałaś?koplorter wytoczył mi pięć spraw:jedną przestępstwa gospodarczego umożono,trzy sprawy w sądzie rejonowym w kielcach, z czego dwie przegrałam(miałam dowody o niewinności,ale kowal zawinił.....)i jedną w okręgowym sądzie,której jeszcze końca nie widać.Dana ,proszę jak możesz to podaj mi swój telefon,moje sprawy są długie do opisania a ja nie mam już siły,w co ja się wpakowałam?jak tak można z ludżmi postępować?mówię szczerze że nic im nie jestem winna.Proszę o szybką odpowiedż.Pozdrawiam. beata
|
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.