Poleć stronę: Oszukani przez franczyzodawcę
Adresat
wpisz adres email odbiorcy
Nadawca
wpisz adres email nadawcy
Wiadomość
możesz dopisać coś do wysyłanej wiadomości

Forum: Oszukani przez franczyzodawcę

11.11.2011
wypowiedzi: 10
*.neoplus.adsl.tpnet.pl

Masz rację, ale to  jest o wiele bardziej skomplikowane. Biorcy przeważnie są zobligowani do zachowania tajemnicy handlowej. Jeżeli ktoś się odważy powiedzieć złe słowo to raczej tylko nieoficjalnie. Niestety jeśli interes idzie słabo i ktoś chce się wycofać to udzielenie takiej informacji osobie postronnej może grozić wysokimi karami dla biorcy i to nawet przez kilka lat po zakończeniu współpracy z franczyzodawcą. Wszystko każdy ma zapisane w swojej umowie i oczywiście wysokości kar jak i okresu obowiązywania tajemnicy handlowej.

07.12.2011
wypowiedzi: 14
*.ovh.net

W kontekście ukrywania wszystkich grzeszków Dawcy i wycinania każdej merytorycznej wypowiedzi niewygodnej dla Dawcy, wszystkim polecam cyrk który odbywa się na poście \"Produkty Benedyktyńskie - czy warto\". Wygląda na to że to co się dzieje w tej sieci to totalny kanał, jednak posty są wycinane w chwile po zamieszczeniu, mimo iż nie łamią regulaminu a opisują prawdę do sprawdzenia choćby w sieci. I po co się martwimy o wolność prasy, jak tu redakcja sama zachowuje się jakby była rodem z Mysiej (dla tych co nie pamiętają siedziba Cenzury w czasach PRL)!!! Dla mnie to skandal! To Forum staje się wspólnikiem nieuczciwych właścicieli Systemów Franczyzowych.

18.04.2012
wypowiedzi: 5
*.1-1.cable.virginmedia.com

Czy sa osoby poszkodowane przez Krislex z Łodzi?.

12.05.2012
wypowiedź: 1
*.internet.cyfrowypolsat.pl

Załamana ma rację . Też niestety uległem kłamstwom  Telepizzy , zainwestowałem i tracę.

Wysysają wszystkie soki z franczyzobiorcy , marketing tylko papierki i to na koszt biorcy .

Polacy nie maja nic do powiedzenia w centrali , poza tym to bardzo marnej jakości

" managerowie" w dodatku kiepsko opłacani. Jednym słowem  . PORAŻKA"

Jeśli ktoś chciałby o tym pogadać , to słuzę pomocą.

ps. I nie wierzcie tym bzdurom opisującym szczęśliwych franczyzobiorców , dziękujących Telepizzy za wielką życiową szansę . To lipa i śmierdzi na odległość.

15.05.2012
*.legnica.vectranet.pl

Witam wszystkich oszukanych i nie tylko. Niestety w większości "oszukanych" przypadków duża wina leży na tych franczyzobiorcach, któzy naiwnie i nie dość skrupulatnie sprawdzili daną propozycję biznesową. tu, na tym forum, czy na portalu dużo się mówi o sukcesie itp. Oczywiście - inaczej się nie da, trzeba przecież zachęcać potencjalnych inwestorów. Tylko jest jedna sprawa - jeżeli ktoś uwierzył w "Gwarnatowane zyski" zawsze i wszędzie, to to jest wiara małego dziecka, który bierze na poważnie wszystko, co się do niego mówi.

Po pierwsze, to ABSOLUTNIE KAŻDY, kto rozpoczyna przygodę z biznesem (czy franczyza, czy nie, to nie ma znaczenia) musi być świadom, że w dzisiejszych czasach nie wystarczy mieć pieniądze, zeby robiły nowe. Trzeba się wysilić i napracować, a to i tak żadna gwarancja.

Każdy biznes może się nie powieść, bo to jest zależne od różnych czynników. i tak dany sklep czy usługi w jednym miejscu będą OK, w innym totalna klapa. Żeby się przekonać, to musisz spróbować, ale sprawdź wszystko, co tylko możesz: dostawców, konkurencję, otoczenie biznesu (lokalizacja, klienci, ich zwyczaje zakupowe itp) no i samego siebie.

Podstawowy bład większości polskich biznesmenów, to jest 100% srodków inwestuję w start, a potem, gdy pierwszy, drugi, n-ty miesiąc nie ma zysków, to zęby w ścianę, bo nie ma za kupić jedzenia i zapłącić rachunki. ZAWSZE należy zostawić sobie poduszkę finansową bezpieczeństwa - proponuję odłożyć kwotę, która pozwoli na minimum przeżyć rodzinie pół roku. I zainwestować resztę. Jeżeli ktoś nadal patrzy przez różowe okulary na szanse biznesowe - to cóż, bywa różnie, ale czasy takie, że każda opcja jest możliwa. oby ta pozytywna! Trzymam za wszystkich kciuki, ale bardziej za tych, co z głową i rozsądkiem podchodzą do tego, co mówią dostawcy, franczyzobiorcy, no i oczywiście wszelkiego rodzaju "przyjaciele".

Pamiętajcie jedno - biznes to loteria. Możesz zwiększać szansę wygranej, ale 100% gwarancji nie ma nigdy. Jedne wygra, drugi straci.

24.05.2012
*.tktelekom.pl

WITAM

Niestety ja też dołaczyłam niedawno do grona naiwnych dzieci. Dałam się złapać tanim chwytom. Wpakowałam się po uszy w coś co absolutnie nie sprawdza sie na rynku. Poszukuje osób podobnych, którzy związali sie z firma BK Solutions.

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.