Forum: Naleśnikarnie Nasz Naleśnik - gastronomia 170

liza74 10.09.2007 *.awb121.neoplus.adsl.tpnet.pl

2
Obecnie prowadzę sklep od 6ciu miesięcy, ale myślę o rezygnacji z tego typu biznesu. Pomyślałam o otwarciu Naszego Naleśnika na zasadach franchisingu, ale kasę wydalam pól roku temu na sklep. Czy jest jakiś bank który udzieliłby kredytu na Naszego Naleśnika??

th 26.09.2007 *.NAT-6.autocom.pl

znalazłem w sieci info:
db FranchiseFinance - pierwsza w Polsce kompleksowa oferta finansowania sieci franczyzowych

db FranchiseFinance to pierwsze w Polsce kompleksowa oferta finansowania sieci franczyzowych:
db FranchiseFinance to finansowanie całej sieci franczyzowej,
db FranchiseFinance to finansowanie franczyzobiorców,
db FranchiseFinance to kompleksowe i jednocześnie proste finansowanie.

Tomasz 19.05.2011 *.212.2.101.53

1
Witam wszystkich, Jestem zainteresowany zakupem licencji i otwarciem naleśnikarni "Nasz Naleśnik" , bardzo proszę osoby które już prowadzą takowe naleśnikarnie (mogą być też innych sieci) o wyrażenie swoich opinii na temat opłacalności tego biznesu a także wszelakich plusów i minusów prowadzenia takiej działalności. Będę bardzo wdzięczny za pomocne informacje, przeszukiwałem forum ale niestety nie znalazłem nic na temat Naszego Naleśnika. Pozdrawiam Tomek

obiektywny komentator 20.05.2011 *.wimax2-252.telbeskid.com.pl

354

Ja dołożyłem do swojego menu naleśniki kilka miesięcy temu. Działam sam niezależnie bez udziału w sieci. Biznes całkiem przyzwoity - ludzim się już przejadły kebaby, pizze, chińszczyzna w polskim wydaniu nie powala. Naleśniki sprzedają się całkiem całkiem.

Kupiłem sobie przepis na ciasto + szkolenie moich ludzi przez dobrego kucharza z jednej z sieciówek (dzięki temu zaoszczędziłem w cholere kasy) i robimy tak samo smaczne jak sieciówki, no i z kieszeni co miesiąc nic nikomu płacić nie muszę.

primjack 10.08.2011 *.aenw62.neoplus.adsl.tpnet.pl

2

witam. czytalem ze sam robisz naleśniki wiec jesli mozesz napisz mi jaki lokal posiadasz (metry kw) w jakiej miejscowosci jaka jest opłacalność tego biznesu . Mam lokal w miasteczku 10 tys ludnosci i zastanawiam się nad zmiana działalności , tak ogladam nalesniki albo pierogi co nie wyklucza jedno drugiego , pozdr Jacek 

 

PawelZaba 16.08.2011 *.89-73-128-104.dynamic.chello.pl

25

Opłacalność moim zdaniem zerowa. Wszędzie jest teraz pełno takich konceptów. Ja na Pańskim miejscu (sam planuje taką działalność, jakby Pan chciał bliżej porozmawiać to zapraszam na priv) zobaczyłbym czego w okolicy nie ma. Dobre naleśniki zje Pan dzisiaj w wielu miejscach.

Lepiej jest znaleźć sobie niszę, którą będize się obsługiwało w 100% np. zdrową żywność. 

No i oczywiście kluczowa jest zawsze lokalizacja

primjack 25.08.2011 *.ccu6.neoplus.adsl.tpnet.pl

2
witam. P. Pawle probowalem pisac na prv ale problem z dostarczeniem meaila , wiec prosiłbym moze o kontakt na primjack@wp.pl

Monikka 24.09.2012 *.87-205-136-252.adsl.inetia.pl

3

Doradźcie-warto? moim zdaniem nie, choć zainteresował mnie ten rodzaj gastronomii. Są jacyś franczyzobiorcy? co sądzicie o firmie?

salixia 28.10.2012 *.nat-201.tvsat364.lodz.pl

1

Podbijam wątek. Fajnie by było gdyby odezwał się jakiś franczyzobiorca. Kilka osób pisze, ze rynek naleśnikarni się nasycił. Ja rozważam naleśnikarnię na jednym największych osiedli (ok 70 000 osób) w dużym mieście + ewentualnie pierogarnia. Target raczej średniozamożny. Pizzerii na około dużo, a takiego lokalu nie ma. Pytanie tylko czy się przyjmie i czy koszty mnie nie zjedzą - widziałabym bardziej prostą restaurację niż typowy bar. Co myślicie?

Maro1 28.04.2013 *.host-81-190-202-25.gorzow.mm.pl

9

W Gorzowie Wlkp była naleśnikarnia ,,Nasz naleśnik\'\' i po paru miesiącach padła. A miejsce miała super, tzw deptak przy Hawelańskiej, samo serce miasta, tzw starówka. 

grażka 21.03.2014 *.89-76-116-93.dynamic.chello.pl

12

Ostatnio naleśniki nie mają łatwego życia, na fali zdrowej żywności, Chodakowskiej, szczupłej sylwetki, naleśniki które są w sumie jedynym wielkim węglowodanem maja ciężko się przebić, lepiej robić teraz interesy ze zdrową żywnością.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.