Forum: Piec do pizzy - jaki wybrać ?

  • strona:
  • 1
  • 2
04.07.2011
wypowiedzi: 7
*.adsl.inetia.pl

Witam

 

Noszę się z zamiarem przejęcia dość dobrze prosperującego lokalu(restauracja), chciałbym rozszerzyć ofertę o pyszną pizze, (jakość, jakość i jeszcze raz, jakość). Aby pizza miała naprawdę dobrą, jakość musi być przygotowana z zachowaniem kilku podstawowych zasad. Jedną z nich jest oczywiście oryginalna receptura. Podstawa jest dobre ciasto, bez którego pizza nie ma odpowiedniego smaku, lekkości  struktury. Jednak, aby ciasto było dobrze zrobione musi być również odpowiednio wypiekane. W tym momencie wkraczamy w zagadnienie sprzętu gastronomicznego koniecznego do wypiekania pizzy, czyli pieca. I tu pojawia się problem, jaki piec wybrać???,(dodam jeszcze, iż nie jestem stanie zainstalować tam pieca opalanego drewnem). 

Proszę o radę osoby prowadzące teko typu działalność.

 

Pozdrawiam

05.07.2011
wypowiedzi: 64
*.master.pl

To forum gastronomiczne czy franczyowe?:D

Nim kupisz piec musisz zalozyc jakas ilosc sprzedazy. Nie jest ci chyba potrzebny piece ktore maja duze pizzerie;) Jesli chodzi o mnie to polecam nowy sprzet. Bo jak kupisz jakis piec uzywany z przepalonym szamotem to bedzie wiecej problemow jak pozytku. 2 temat jakiej wielkosci pizze chcesz robic. Jak chcesz miec dowoz prooponuje 50cm. Jak nie to 30cm ci wystarcza. Z ciastem jest tak ze im prostsze tym bardziej smakuje ;)

 Pozdrawiam

17.06.2015
wypowiedzi: 2
*.212.144.54.siec.idealan.pl

Witam palnuje zakupic piec do pizzy elektryczny jakiej firmy byscie polecili?

18.06.2015
wypowiedzi: 25
*.dynamic.chello.pl

Przejżyj sobie ofertę http://www.tanake.com.pl ,jeżeli lokal jest niewielki myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie piec dwukomorowy SMALL3T GAM.

18.06.2015
wypowiedzi: 2
*.212.144.54.siec.idealan.pl

Co myslicie o piecu do pizzy z firmy pizza grup entry max 6L?

29.06.2015
wypowiedzi: 4
*.dynamic.chello.pl

Według mnie warto w tym temacie zasięgnąć porady specjalistów. Mamy przecież w Białymstoku fabrykę maszyn gastronomicznych, już ma etapie planowania inwestycji można przecież rozpocząć współpracę z fachowcami, oni na pewno doradzą jakie rozwiązanie będzie najlepsze.

21.07.2015
wypowiedź: 1
*.33.8.61

Ja mam ten http://www.szron.eu/piece-do-pizzy/3966-piec-do-pizzy-jednopoziomowy-ds-pyr-9.html i jestem zadowolony.... co prawda wysyłka trwała aż 4 dni, ale sam piec sprawuje się bardzo dobrze, no i co najważniejsze, to polska firma.

23.07.2015
wypowiedzi: 14
*.static.3s.pl

Może najpierw napisz ile możesz na to wydać i jak duży jest lokal? Może się okazać, że będą potrzebne nawet dwa piece.

17.10.2015
wypowiedź: 1
*.128.152.wireless.dyn.drei.com

Witam wszystkich chcących otworzyć własny lokal z pizzą. Na swoim z kolegą działam dopiero 68 dni, ale mam już "jakieś" doświadczenie. Wcześniej, prawie 3 lata pracowałem w podobnym lokalu. Ogólnie, jest tak jak się tego spodziewałem, tzn. są dni z lepszym i gorszym utargiem (wtedy robię się nerwowy) :-).

Najważńiejsze to surowiec, a dokładniej jego świeżość. Klient nawet jeśli nie jest wybitnym koneserem to i tak podświadomie wyczuwa dobrą jakość a to przekłada się na kolejne zamówienia. Jeśłi chodzi o sprzęt to kupiliśmy prosty piec 2 komorowy z dobrym szamotem, podstawę, 2 łopaty, stół, chłodziarkę, regał i kilka drobnych rzeczy.
Początkowo miało być w leasingu, ale ostatecznie poszło za gotówkę.
Podłączenie i ustawienie wszystkiego zajęło nam z kolegą kilka godzin. Myślę że ważne jest też ciągłe trzymnie poziomu i niepopadanie zbytnio w rutynę, trzeba podglądać co ciekawego podają inne lokale w Polsce i za granicą, bo pizza zawsze może być lepsza:-)

02.12.2015
wypowiedzi: 48
*.amoureux.com

Odgrzewam, temat. Potrzebuję wymienić piec na nowy, bardziej wydajny. Ten który mam teraz często przypala pizza. Możecie mi polecić cos w tym zakresie?

02.12.2015
wypowiedzi: 43
*.221.122.149

A ile mniej więcej mozesz przeznaczyć na ten piec? Bo to jaki kupisz w dużej mierze zależy od tego jakie masz fundusze. Wybór pieców do wypieku pizzy na rynku jest w końcu spory. Zerknij sobie na ten piec

http://multigastro.pl/piec-przelotowy-do-pizzy-morentti-forni-mfmt64e-sc60.html

Jest to piec przelotow marki Morentti forni. Aktualnei jest to jeden z popularniejszych modeli pieców do wypiekania pizzy. Może nie jest taki tani ale jest bardzo dobrej jakości, wytrzymały oraz powinieneś być z niego zadowolony. 

02.12.2015
wypowiedzi: 5
*.icpnet.pl

A jaki masz ten piec? Bo wiesz, trzeba najpierw zlokalizować źródło problemu, dlaczego ci przypala pizzę. Porównaj sobie może z szerszą ofertą, bo jest kilka rodzajów pieców do pizzy: http://venda.pl/piece-do-pizzy-c-840_34.html

04.12.2015
wypowiedzi: 6
*.191.4.215

Ech, wielka szkoda, że nie możesz zdecydować się na piec opalany drewnem. Można wiedziec dlaczego? Pizze z niego są najsmaczniejsze!

09.12.2015
wypowiedzi: 3
*.icpnet.pl

Ja mam piec dwukomorowy elektryczny tego typu - http://www.gieldagastronomiczna.pl/6-urzadzenia-grzewcze/1526-piec-do-pizzy-2-komorowy-2x6-pizzy-o=32cm. Spełnia swoje zadania bardzo dobrze. Ciasto się nie przypala, ani nie pachnie spalenizną, jak w przypadku starych pieców. Odkąd kupiłem nowy piec, przybyło mi klientów. 

15.12.2015
wypowiedź: 1
*.175.231.181.maxnet.net.pl

Co sądzicie o tym piecu?

https://mmgastro.pl/produkt/szczegoly/12049,piec-do-pizzy-2-komorowy-b-8

26.12.2015
wypowiedzi: 2
*.dynamic.chello.pl

Gort ma bardzo dobry sprzęt do lokali gastronomicznych  w tym piece do pizzy i inne akcesoria.

12.01.2016
wypowiedzi: 3
*.dynamic.gprs.plus.pl

Ja mam piec ze sklepu Gieldagastronomiczna.pl i jestem z niego bardzo zadowolona. Prowadzę niewielką pizzerię w Poznaniu dzięki pizzy mam sporo klientów. 

20.03.2016
wypowiedzi: 5
*.dynamic.chello.pl

Firma Tanake ma bardzo dobry sprzęt do lokali gastronomicznych, miałem okazje pracować w restauracji z ich sprzętem i na prawdę bardzo dobra jakość 

07.04.2016
wypowiedzi: 13
*.82.24.25

Ja wręcz przeciwnie poszukuje pieca opalanego drewnem, bo uważam, że pizza z niego ma dużo lepszy smak. :p Przejrzałem wiele ofert i nie mogę się zdecydować. Myślicie, że któryś z tych piecy może się nadać: http://multigastro.pl/category/wyposazenie-pizzerii-piece-do-pizzy-piece-do-pizzy-opalane-drewnem? Myślę o wydaniu max 28 tys. kupowaliście może coś na tej stronie?

02.06.2016
wypowiedzi: 10
*.dynamic.chello.pl

A piece z firmy http://www.gort.pl/? Maja w swojej ofercie wiele piecow, takze do pizz.

  • strona:
  • 1
  • 2

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.