Forum: Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

  • strona:
  • 1
  • 2
26.11.2014
wypowiedzi: 14
*.play-internet.pl

Jak w temacie, jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

20.05.2015
wypowiedzi: 4
*.centertel.pl

coś szybkiego ale zeby nie było gotowe w 2 minuty. Same świeże produkty tylko! Jak zrobisz hamburgery z mrożonych placków mięsa to w miesiąc zwiniesz interes. Ważne żeby zrobić to w dobrej jakości. Dobry sprzęt gastronomiczny sie przyda – tu polece ci probox. dobre oferty mają to napewno no i zawodowo się zajmują klientem. I dobrze dostawcy świeżych produktów! Jak sobie wyrobisz renomę to pójdzie jak z płatka. No i jeszzcze duży parking na tiry... jak beda mieli gdzie zaparkowac to zjedzą a jak im zasmakuje to będą sobie tymi ich radyjkami ciebie polecać :) i czyste toalety napewno!!!! :)

18.08.2015
wypowiedzi: 2
*.lsisoftware.pl

Hmm? Może bar sałatkowy? Albo zdrowy posiłek na wynos? Myślę, że to dobre
rozwiązanie w dobie wielu fast foodów przy takich trasach. Koniecznością też wg 
mnie są rozwiązania systemowe- by klienci obsługiwani byli szybko i sprawnie.
Np. systemy przywoływawcze czy terminale dotykowe- szybko, klarownie
i dodatkowo ciekawie. Życzę powodzenia i pozdrawiam!

 

19.08.2015
wypowiedzi: 14
*.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

Kwestia budżetu, bo jak masz odpowiedni to możesz otworzyć i coś z mięsem i coś z sałtkami.

16.09.2015
wypowiedzi: 21
*.multi-net.eu

Polecam nie duża inwestycja szybka stopa zwrotu  http://www.pizzabus.pl

17.11.2015
wypowiedzi: 14
*.static.chello.pl

A sam na co byś sie zatrzymał przy trasie szybkiego ruchu? Pewnie frytki dla dzieciaków, sałatka dla małżonki a sobie wszystko jedno, byle było z mięsa. Będzie potrzebna frytkownica, krajalnica do warzyw i grill kontaktowy. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!

19.11.2015
wypowiedzi: 7
*.static.chello.pl

A nie myślałeś o franczyzie? Ja sam zastanawiam się nad jakąś ofertą.

01.12.2015
wypowiedzi: 3
*.217.192.37

dobrą, według mnie coraz wicej ludzi stawia na polskie, sycące dania

04.12.2015
wypowiedzi: 6
*.191.4.215

Sam bar sałatkowy to za mało. Wiadomo, że klientelą takich miejsc są przede wszystkim kierowcy, a ciężko wyobrazić sobie chłopa który najda się sałatą z fetą.

18.12.2015
wypowiedzi: 2
*.191.132.18

Może food truck? Niskobudżetowo i ostatnio bardzo modnie. Ja osobiście uwielbiam food trucki z burgerami, co mogłoby być dobrym pomysłem na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu :) Jeśli interesuje Cię ten temat to zapraszam do przeczytania artykułu o food truck'ach: http://portalgastronomii.pl/?p=321

21.12.2015
wypowiedzi: 48
*.artnet.pl

Również zastanawiamy się nad uruchomieniem punktu gastronomicznego. W okolicy jest wylotówka, ale na osiedlu mieszka też sporo osób, jest kilka zakładów pracy. Sporo ludzi przewijających się przez okoliczny dworzec. Bar sałatkowy? Myślałem, ale raczej się nie sprawdzi. A może tajskie jedzenie? Tylko czy to jest dobre jedzenie na polskie podniebienia?

22.12.2015
wypowiedzi: 43
*.212-91-26-0.dynamic.chello.pl

Tutaj na tym portalu opisywany był wg mnie ciekawy pomysł na tego typu gastronomię - Makarun. Współpraca oparta na zasadzie franczyzy.

Marka jest znana szczególnie w dużych miastach. Klienci wiedza, czego mogą się spodziewać. Makarony z różnymi sosami do wyboru. Zaleta jest taka, że łatwo się to spożywa, cena jest stosunkowo niska, bo oscyluje w granicach 6 do 12 zł za porcję. I nie jest to typowy fast food, makaron jak i sosy są dobrej jakości.

Tutaj masz więcej info na ich temat: http://franchising.pl/franczyza/1447/makarun-spaghetti-and-salad/

Warunki skorzystania to wpłata franczyzowa 16k zł. Przystosowanie lokalu - kodzt od 10 do 35k zł.

Miesięczna opłata 800 zł.

Warunki wydają się być całkiem atrakcyjne.

23.12.2015
wypowiedzi: 48
*.241.customers.terrahost.no

Myslisz, że to się przyjmie? Wygląda ciekawie tylko czy ludzie będą kupowali? Ciekawy jestem jak to wygląda w praktyce.

23.12.2015
wypowiedź: 1
*.internetdsl.tpnet.pl

Dobrym pomysłem na otworzenie biznesu w takim otoczeniu może być mobilna przyczepa gastronomiczna. Warto zapoznać się z takimi konceptami jak:

http://franchising.pl/franczyza/1645/western-tortilla/

http://franchising.pl/franczyza/1464/rybkodajnia/

28.12.2015
wypowiedzi: 43
*.zc.net.pl

Mobilna przyczepa też ciekawy pomysł, ale nie wszedzie nią wjedziesz. Poza tym klient nie przywiązuje się do takiego punktu, bo dziś stoisz, a jutro może Cię nie być.

Stacjonarny punkt ma jednak więcej zalet - tak mi się wydaje.

Czy się przyjmie? Zależy od miejscówki którą wybierzsz. W Warszawie masz tylko jeden punkt przy Rondzie Waszyngtona. Widziałam, że sporo ludzi kupuje. Opakowanie jest wygodne, makaron ciepły, świeżo wyciągnięty z wody, czeka się na to kilka chwil. Koszt do 10 zł też jest dla większości do przeskoczenia.

Najlepiej podjechać i sprawdzić osobiście jak to funkcjonuje.

29.12.2015
wypowiedzi: 48
*.135.212.157.78.bain.com

Przeanalizowałem sobie to dokładnie, to rzeczywiście widze w tym potencjał. Szczególnie tam gdzie jest sporo młodych ludzi, bo to oni chyba stanowią największą grupę konsumentów tego typu potraw. Musze jeszcze podjechać i spróbować jak smakuje. :)

 


 

31.01.2016
wypowiedzi: 8
*.tsm.tarnobrzeg.pl

Jeśli masz w planie sprzedawać kawę/herbatę na wynos to mogę w dobrej cenie zaproponować kubki papierowe z twoim logo, wieść się sama "rozniesie" a kubki i tak byś musiał kupić, to czemu nie skorzystać z ich powierzchni na rekalmę ?

05.02.2016
wypowiedzi: 5
*.neoplus.adsl.tpnet.pl

Najlepiej się chyba sprawdzi kebab.

05.02.2016
wypowiedź: 1
*.compnet.com.pl

 Tak naprawę nie ma to znaczenia jaki punk gastronomiczny otworzymy wszystko zależne od tego czy mamy pojęcie o ty co robimy. Skoro zadaje Pan takie pytanie to oznacza że Pana wiedza jest zerowa. I tu bym doradzał 2 rozwiązania pierwsze to zatrudnić się w jakimś kebabie czy  pizzerii i bez ponoszenia kosztów sprawdzić jak taki biznes wygląda, drugie rozwiązanie to skorzystać z sprawdzonych przepisów czyli franczyzy.

06.04.2016
wypowiedzi: 13
*.82.24.25

Wydaje mi się, że w takiej lokalizacji najlepiej sprawdzą się polskie dania obiadowe, ale naprawdę dobrej jakości. Czasem zdarzało mi się jeść w niektórych lokalach tego typu i niestety jakość tych dań zazwyczaj była poniżej średniej i bardzo żałuje, bo byłbym w stanie wydać więcej pieniędzy gdybym tylko mógł zjeść coś naprawdę smacznego. 

  • strona:
  • 1
  • 2

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.