Forum: Pomysł na biznes - restauracja regionalna 1480

Tycjan 13.05.2015 *.81-89-96-91.blue.kundencontroller.de

33

Zastanawiam się nad otwarciem restauracji z lokalnymi przysmakami. Jak myślicie czy to dobry pomysł? Taka rzecz przejdzie czy raczej teraz to tylko fast foody mają szansę na sukces?

Rajek 13.05.2015 *.185.74.84.49

7

To może być całkiem ciekawy pomysł na biznes, trzeba się tylko rozejrzeć za jakąś dobrą franczyzą, choć obecnie nic mi nie przychodzi do głowy. Myślę, że jeśli serwowałbyś dobre jedzenie, to z pewnościa miałbyś klientów. Ludzie wolą zjeść porządny domowy posiłek niż ciągle fast foody. Co byś powiedział na kuchnię kaszubską? Możesz o niej poczytać na tej stronie http://kulinarnepomorze.pl/
Myślę, że warto się nad tym zastanowić.

Geekdancer 09.06.2015 *.dynamic-78-10-106-211.ssp.dialog.net.pl

5

Tycjan, najpier radzę się zastanowić, czy te przysmaki będzie komu jeść. Ludzie w mniejszych miasteczkach jedzą tylko to, czego nie robią w domu, czyli pizze, hamurgery i kebaby. Jeśli to duże miasta, to możesz liczyć się z tym, że trochę więcej mieszkańców będzie miało bardziej wymagające podniebienie. Aha - polecam wziąć kredyt przynajmniej na rok utrzymywania tego biznesu.

nati 16.09.2015 *.user-94-254-129-103.play-internet.pl

192

Restauracja musi mieć ładne i oryginalne wnętrze, żeby przyciągać klientów. Polecam więc zajrzeć tutaj http://370studio.pl , gdzie znajduje się studio świadczące takie usługi. Zespół składa się z profesjonalistów, w których skład wchodzą architekci, graficy oraz specjaliści z pokrewnych branż. Są w stanie realizować wszelkie wizje swoich klientów.

harmidon 05.10.2015 *.91.231.106.152

10

zależy kto co je ;p na pewno znajdzie się tez ktoś kto spróbuje dobrych rzeczy u Ciebie. Dlatego warto zadbać o dobrą reklamę np: naklejki na samochód

Andreasss 24.06.2016 *.80.82.24.25

13

Osobiście wydaje, że to bardzo dobry pomysł, bo w obecnych czasach panuje trend na powrót do towarów, potraw lokalnych i ludzie to coraz bardziej doceniają. Z tego artykułu można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy na temat panujących trendów w gastronomii: http://multigastro.pl/blog/nowe-technologie-i-trendy-w-gastronomii/. Liczy się też jakość oferowanych produktów, bo wtedy każda potrawa smakuje sto razy lepiej. ;)

Janusz32 24.09.2016 *.aga64.neoplus.adsl.tpnet.pl

48

W takim przypadku połową sukcesu jest dobrze urządzone wnętrze. Musi być ono ładne, żeby przyciągało wzrok, a zarazem funkcjonalne. Warto więc zwrócić się do firmy, która ma doświadczenie w projektowaniu powierzchni komercyjnych. Na pewno świetnie się sprawdzi Mobiliani Design. Tutaj http://mobilianidesign.pl/projekty-wnetrz/obiekty-komercyjne/ można zapoznać się z ich projektami.

sharisha 07.11.2016 *.178-37-247-95.adsl.inetia.pl

13

Bardzo dobry pomysl, ile moze kosztowac inwestycja tego typu?

banitas 27.01.2017 *.193.239.136.27

6

Jeśli będziesz serwować smaczne jedzenie w dobrej cenie to zdecydowanie warto. Teraz nawet ludzie są w stanie zapłacić ciut więcej za coś czym się najedzą i będzie bombą smakową. Przy czym zwróć uwagę również na to, że potrzebny będzie nie tylko odpowiedni personel czy sprzęt, ale również aranżacja sali. Osobiście polecam wykorzystanie kamienia dekoracyjnego. Sprawdza się on nie tylko we wnętrzach, ale również na zewnątrz lokalu: http://www.stonemaster.pl/oferta/kamien-dekoracyjny-i-elewacyjny-zewnetrzny. Dzięki temu łatwiej będzie przykuć uwagę klientów. Wiadomo, tam gdzie jest ładnie przyjemniej się chodzi, a jeśli do tego cena i jakość idą ze sobą w parze to sukces gwarantowany :)

Marta Kozak 03.02.2017 *.ip91-192-145-69.darnet.pl

3

Myśle, że jest to bardzo ciekawy pomysł tym bardziej. Grupa docelową na pewno nie będzie młodzież, która żywi się na fastfoodach. Dodatkowo proponuję do restauracji przejśc szkolenie z Auudytu przeciwpożarowego, dzięki temu możesz uniknąć pożaru w swojej restauracji. Więcej informacji możesz znaleźć na http://konner.pl/149,szkolenia-atex.html

Sweet 20.02.2017 *.185.112.181.108

12

Prowadzenie restuaracji nie jest łatwe, bez doświadczenia można się przejechać łatwo.

korner 04.04.2017 *.188.146.79.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

79

Wszystkim początkującym restauratorom polecam zainwestować w dobry system POS. Ja polecam Gastro POS, a w szczególności Program Szef (http://gastro.pl/gastro-szef/). świetny program, dzięki któremu można zarządzać magazynem i nie tylko.

Jan33 06.04.2017 *.ip-91.241.62.173.kylos.net.pl

122

Pomysłów na prowadzenie biznesu jest naprawdę b. dużo. Jeżeli o mnie chodzi, to mógłbym zaproponować chociażby wynajem sprzętu budowlanego. Wiele firm nie decyduje się na zakup, bo po prostu taniej będzie wychodziło wypożyczyć używany. Polecam zapoznać się z http://www.motowydawnictwo.pl/

Portal motoryzacyjny na którym można znaleźć teksty z opisem maszyn budowlanych.

Remignus 12.04.2017 *.eos152.neoplus.adsl.tpnet.pl

1

Witam serdecznie, możesz też pomyśleć o takim czymś jak sklep z regionalną żywnością, jakimiś przetworami czy konfiturami, np takie coś jak tutaj mają : https://polskarozasklep.pl/ moim zdaniem jest to fajny pomysł na biznes i może wypalić, bo teraz to rządzą fast foody niestety...

Elżbieta Muciek 23.04.2017 *.static-46-238-247-20.awacom.net

12

Oczywiście bardzo fajny pomysł ale musimy też wiedzieć że w takich lokalach mamy niechciane gości-gryzonie. Niestety rozmieszczanie trutek lub łapek bez znajomości miejsc, w których występują myszy lub szczury, jest stratą czasu i pieniędzy. Ja już mam to za sobą bo skorzystałąm z usług firmy Amat http://amat.poznan.pl/ http://amat.poznan.pl/ zajmują się deratyzacją jest jedynym sposobem na trwałe usunięcie szkodników i uniknięcie ich powrotu oraz dezynsekcją celu wyeliminowanie mniejszych osobników niż podczas deratyzacji.

geomam 24.04.2017 *.89-64-44-196.dynamic.chello.pl

13

Moja siostra ma podobną restaurację. Teraz ją remontuje, żeby na lato funkcjonowała na pełnych obrotach. Planuje zrobić elewacje z kamienia żeby całość już z daleka wyglądała bardzo luksusowo.

Daniel DB 26.04.2017 *.160.83.30.193

41

Szanowni Państwo,

Oferuję profesjonalne doradztwo finansowe osobom zainteresowanym franchisingiem. Pomagam w zdobyciu środków na otwarcie działalności, dalszą inwestycję lub zamieniam aktualne zobowiązania na tańsze.

Kluczowymi produktami, z których korzystają moi Klienci to:

- kredyt gotówkowy do 200 tys. PLN bez zabezpieczenia

- kredyt inwestycyjny z zabezpieczeniem hipotecznym do 30 mln PLN

- kredyt obrotowy lub kredyt w rachunku na bieżące wydatki firmy

W razie pytań jestem do dyspozycji pod danymi kontaktowymi poniżej.

daniel.zarzecki@db.com

Tel. 533 383 003

Z wyrazami szacunku

Daniel Zarzecki

Mobilny Doradca Kredytowy

misiaks 27.04.2017 *.cre127.neoplus.adsl.tpnet.pl

6

Brzmi... smacznie! :)

Ale wybadaj teren - bo może i brzmi to fajnie, ale niekoniecznie musi się udac.

Natalia Biernat 01.05.2017 *.ip-5-172-239-247.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

6

Na rozwój biznesu to kasę trzeba mieć, sama myślę nad takim zobowiązaniem. Widziałam teraz [url=https://www.credy24.pl/pozyczki-przez-internet/]szybkie pożyczki przez internet[/url], które czasami nie wymagały nawet zaświadczeń o dochodach , a jedynie dowodu osobistego. Na reklamę również warto wziąć pożyczkę

korner 04.05.2017 *.188.146.19.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

79

A zastanawiałeś się już nad systemami przywoławczymi? To idealne rozwiązanie nie tylko dla restauracji samoobsługowej, ale też tej, która ma obsługę kelnerską. Osobiście polecam system przywoławczy firmy LRS - http://www.lrspoland.pl/ Naprawdę świetny system, który dodatkowo jest w dobrej cenie.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.