Forum o artykule: Dobry pomysł jest najważniejszy 169

BezFranczyzy 17.07.2016 *.adnk129.neoplus.adsl.tpnet.pl

14
tak po 3 tygodniach można śmiało powiedzieć że biznes ma szanse przetrwania . :) opinie na facebook macie takie sobie wiec po ten zachwyt kolejna próba naciągania ludzi nic więcej

Deppo 12.09.2017 *.194.181.117.18

51

Zgadzam się, żę w gastronomi trzeba zainwestować w dobry sprzęt oraz znaleźć swoją niszę. Warto ciągle dążyć do udoskonalenia. Nie można pozostawiać w miejscu, bo ktoś w końcu nas przegoni i w konsekwencji zostanie się z niczym. Polecam zainwestować w system POS inaczej też zwany Poster. Jest to system automatyzacji, który pozwala odejść od papierowego systemu raportowania .działalności. Prowadzenie całej dokumentacji, inwentaryzacji, drukowanie rachunków, rozbijanie paragonów, to wszystko jest możliwe tylko przy naciśnięciu jednej ikony na ekranie. Taki system można dostać na https://joinposter.com/pl . Bardzo ułatwiają one pracę kelnerów, ponieważ tak naprawdę wszytko mogą robić przy stoliku klienta. I przyjmować zamówienie i wklepywać rachunek, który potem wydrukuje się na drukarce, a także przyjmować płatności. Wystarczy mieć tylko iPada. Taki system bardzo usprawnia pracę i pozwala o wiele szybciej obsłużyc klienta. Moim zdaniem jest to krok w przyszłość, a nie warto zostawać w tyle

lolek100 13.09.2017 *.89-74-68-88.dynamic.chello.pl

146

jak sie ma taki dobry pomysł to w sumie lepiej samodzielnie cos otworzyć :) własny znak towarowy zawsze cieszy bardziej

wewioora 27.11.2017 *.djp226.neoplus.adsl.tpnet.pl

23

Warto mieć w swojej ofercie produkty, których nie mają inni . Poecam np. linię ekskluzywnych herbat https://veertea.com/

wewioora 27.11.2017 *.djp226.neoplus.adsl.tpnet.pl

23

Szukasz rzetelnego i sprawdzonego dostawcy kawy i herbaty? Wejdź na http://hurtowniabastek.pl/

smile 28.11.2017 *.188.146.6.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

30

Jeśli chcecie prowadzić taki biznes, bardzo przydatne są odpowiednie systemy pracy w gastronomii. Więcej można poczytać tutaj, całkiem spoko poradnik. http://www.lrspoland.pl/poradnik-it-w-gastronomii-cz.2,144.html

weronika14 14.01.2018 *.user-94-254-131-1.play-internet.pl

11

Przed otwarciem restauracji lub punktu gastroniomicznego warto poczytać trochę na temat systemu haccpa. Wszystkie restaruracje w Polsce muszę działać zgodnie z tym systemem. Dość dobrze jest to opisane na stronie Unilever: https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/Gastrostrefa/system-haccp-7-zasad.html Na początku wydaje się dość trudne i niezrozumiałe i przy tym trudne do spełnienia ale gdy podejdziemy do tego systematycznie na pewno się uda. Jeśli nie zastosujemy tego w swojej restauracji to na pewno pierwsza kontrola sanepitu każe nam zamknąć lokal i dostaniemy wysoką karę. W podanym przeze mnie linku powyżej jest to dość dobrze opisane.

Drugą ważną kwestią przed rozpoczęciem dzałalności to zainwestowanie w naprawdę dobry jakościowo sprzęt. Co z tego, że uda się nam kupić piekanik lub kuchenkę taniej jeśli będzie ona cały czas w naprawie lub pobierała bardzo dużo energi elektrycznej lub gazu. To co zaoszczędziliśmy na początku wydamy na naprawy lub rachunki.

Ostatnia ważna rzecz to ludzie. Należy pamietać że kelnerzy i kucharze to nasza wizytówka.

marek81 16.01.2018 *.159-205-134-17.adsl.inetia.pl

6

Trudno sie nie zgodzic z powyszym artykulem. Niestety w rzeczywistosci nie jest tak latwo znalezc dobry pomysl, gdyz wiekszosc juz zostala wykorzystana a innowacje przy malym kapitale raczej nie wchodza w rachube. Zawsze mozna zatrudnic specjalna firme robiaca analize danego rynku by znalezc jakies luki do wykorzystania. Sporo sie takze mowi o zleceniach z wykorzystaniem sprzetu ciezkiego ( przykladowy producent http://jlg.com.pl/ ) na ktorych mozna zarobic pokazne sumy. Wydaje mi sie jednak, ze bez wiekszego nakladu finansowego nie ma za bardzo co startowac do walki z wiekszymi graczami na rynku. Mozna ewentualnie pokusic sie o jakichs prywatnych inwestorow .. chociaz oni potrafia miec bardzo wygorowane wymagania z tego co slyszalem...

kapusciana 16.01.2018 *.188.146.225.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

5

Moim zdaniem warto też o to popytać znajomych. To się naprawdę zaskakująco często sprawdza :)

KIKA POLSKA 22.02.2018 *.user-94-254-154-28.play-internet.pl

14

Witam Serdecznie,

Zapraszam do zapoznania się z naszym systemem franczyzowym... KIKA POLSKA

Inwestycja początkowa BRAK

Doświadczenie zawodowe NIE WYMAGANE

Nasza sieć KIKA POLSKA przygotuje i przeprowadzi krok po kroku każdego z franczyzobiorców od początku czyli założenia działalności gospodarczej do biznesu o minimalnym kilkutysięcznym dochodzie miesięcznie...

Kontakt:

tel.574 671 215

e-mail: biuro.kikapolska@gmail.com

smile 22.02.2018 *.acnw153.neoplus.adsl.tpnet.pl

30

Umiejętne zarządzanie w gastronomii to podstawa! Dla uzupełnienia wiedzy na ten temat poecam poczytać coś więcej: http://gastro.pl/nowoczesne-zarzadzanie-gastronomii-sposob-skrocic-czas-obslugi-klienta/

Mateusz Widmo 22.02.2018 *.d41238.artnet.gda.pl

2

Dla mnie pomysł i kreatywne podejscie jest wielką wygraną. Ostatnio na zoio widziałałam fajne podejście tego typu. I bardzo fajnie widzę że się wszystko rozwija a i klienci zadowoleni z ubrań.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.