Express Kuchnia Marché, Sevi Kebab

logo Expres Kuchnia Marche, Sevi Kebab
Informacje o systemie franczyzowym
Opis systemu franczyzowego

Nasze doświadczenie w gastronomii zdobywamy od 1998 roku, wtedy powstała Restauracja Splendido. Następnym krokiem było otworzenie tuż przy Splendido lokalu Kuchnia Marche. Bazar Kuchni Świata to miejsce z przystępnymi cenami, dobrą jakością produktów i bogatą ofertą od przystawek, sałatek, dań obiadowych po desery i domowy kompot.”Kuchnia Marche została uznana przez tygodnik Wprost za najbardziej „odjechaną” Restaurację w Polsce.

Stworzyliśmy również sieć siedmiu tureckich lokali „Sevi Kebab” i „Sevi Kebab Oriental” usytuowanych w Galeriach Handlowych. Koncept Sevi Oriental to połączenie kuchni tureckiej oraz tajskiej i chińskiej. Jesteśmy świadomi tego, w którym kierunku podąża rynek i potrafimy dostosować nasze propozycje kulinarne pod klienta.

Aktualnie skoncentrowaliśmy się na rozwoju sieci lokali gastronomicznych „Express Kuchnia Marche” oferujących dania kuchni polskiej oraz różnych kuchni świata serwowanych w formie gorącego bufetu, w modnym oraz doskonale sprawdzającym się systemie sprzedaży żywności na wagę, przy określonej cenie za 100g jedzenia. Naszym hasłem jest „Kuchnia, która żyje!” Wyżej wymieniony system daje klientom możliwość dowolnego skomponowania swojego talerza składającego się z różnych potraw, takich, na jakie mają ochotę w danej chwili, przy zachowaniu bardzo atrakcyjnej oferty cenowej. Obecnie z dużymi sukcesami prowadzimy lokale w kilku Galeriach Handlowych.

Jesteśmy stabilną firmą o ugruntowanej pozycji na rynku. Poprzez różnorodność prowadzonych przez nas konceptów gastronomicznych doskonale znamy gusta kulinarne naszych gości, co umożliwia nam wyjście na przeciw ich oczekiwaniom. Dowodem tego jest ciągły rozwój naszej firmy. Cała wiedza oraz doświadczenie zdobyte w naszych lokalach przekłada się na funkcjonowanie każdego kolejnego naszego punktu gastronomicznego. Gwarantujemy, że najwyższy poziom prowadzenia działalności gastronomicznej utrzymany będzie również dla kolejnych lokali.

Jednostki własne

Express Kuchnia Marche - 7, Sevi Kebab - 8

Jednostki franczyzowe

Express Kuchnia Marche - 14, Sevi Kebab - 7

Zdjęcie punktu systemu
Foud Court w Centrum Handlowym - Wxpress Kuchnia Marche
Informacje dla franczyzobiorcy
Wsparcie dla franczyzobiorcy
  • funkcjonowanie pod silną marką, dobrze rozpoznawalną przez klientów, która przez cały czas funkcjonowania sieci Express Kuchnia Marché® jest wspierana szeregiem działań marketingowych, reklamowych oraz public – relations,
  • przekazanie w pełni przetestowanych receptur kulinarnych dań, których różnorodność, smak, walory odżywcze pozytywnie wpływają na konsumentów, z których wielu korzysta codziennie z oferty restauracji Express Kuchnia Marché®,
  • przekazanie atrakcyjnej koncepcji wizualnej i organizacyjnej restauracji, która zapewnia odpowiednią rozpoznawalność, skuteczną obsługę Klientów, komfort dokonywania wyboru spośród bogatej oferty gastronomicznej, optymalnie przeprowadzane procedury operacyjne na zapleczu restauracji,
  • stały transfer know-how (receptur, procedur, instrukcji, wskazówek, informacji, wiedzy i doświadczenia), związanego z działalnością operacyjną restauracji Express Kuchnia Marché®, dzięki którym osiągnięcie zaplanowanych wyników ekonomicznych (wartość sprzedaży, koszty działalności operacyjnej, zysk) jest możliwe w specyficznym, silnie nasyconym konceptami w branży gastronomicznej otoczeniu konkurencyjnym,
  • dostęp do wspólnych dla całej sieci źródeł profesjonalnego zaopatrzenia gastronomii, co oznacza atrakcyjne ceny zakupu i promocje, pozwalające na utrzymanie odpowiedniej polityki zakupu i sprzedaży,
  • uczestnictwo w organizowanych cyklicznie przez Centralę Sieci Express Kuchnia Marché® akcjach marketingowych, reklamowych i informacyjnych, na taką skalę, na którą samodzielnie działający właściciel restauracji nie będzie sobie w stanie pozwolić z przyczyn ekonomicznych i organizacyjnych; akcje i wydarzenia promocyjne są jednym z istotnych wydarzeń, które wpływają na rozpoznawalność marki i jej atrakcyjność wśród Klientów,
  • dostęp do wiedzy i kompetencji kulinarnych, organizacyjnych, handlowych, marketingowych i finansowych, ułatwiających Franczyzobiorcy codzienne działania w swoim przedsiębiorstwie, jak i restauracji,
  • odbycie kompleksowych szkoleń wstępnych, związanych z przystąpieniem do systemu, a także stały dostęp do szkoleń doskonalących bieżące umiejętności biznesowe – ułatwiające zarządzanie,
  • redukcja kosztów, maksymalizacja przychodów – wynikające z niższych kosztów usług wpływających na codzienną działalność Franczyzobiorcy oraz stosowania się do instrukcji i opisu funkcjonowania procesów w niniejszym podręczniku operacyjnym./li>
Przewidywana suma inwestycji
  • Express Kuchnia Marche - 500 - 600 tys. zł;
  • „Sevi Kebab” 400 tys. zł.
Podstawowe wymagania sieci

Potencjalny franczyzobiorca powinien: prowadzić własną działalność gospodarczą, posiadać środki finansowe umożliwiające dostosowanie lokalu do działalności restauracji, akceptować cele i zasady funkcjonowania systemu franczyzowego zapisane w podręczniku operacyjnym oraz umowie franczyzy oraz wyrażać gotowość prowadzenia restauracji.

Informacje o franczyzodawcy
American Trading Company Sp. z o.o. sp. k.
ul. Powstańców Śląskich 2-4, 53-333 Wrocław
601 305 040
franczyza@marche.com.pl
www.franczyzaexpressmarche.pl
Osoba do kontaktu dla kandydatów

Katarzyna Gluza

Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.