Meat & Fit – Slow Food

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

„Meat & Fit – Slow Food” to sieć punktów gastronomicznych typu bistro. 

W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór dań i przekąsek, m.in. burgery z wołowiną, szarpaną wieprzowiną, kurczakiem lub wegańskie, frytki z batatów lub belgijskie oraz sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone, a także wyśmienitą kawę.

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

  • Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji.
  • Koordynacja wykonania kompletnego projektu technologicznego gotowego do odbioru w Sanepid.
  • Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw około 80proc. towarów spożywczych wraz z rabatami sieci z dostawą bezpośrednio do lokalu.
  • Dostęp do artykułów spożywczych produkowanych na wyłączność dla sieci „Meat & Fit” m.in. takich jak: mięso, świeżo wypiekane bułki, sosy, frytki belgijskie, przyprawy.
  • Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.
  • Szkolenie franczyzobiorcy oraz personelu i przekazanie wszystkich receptur i technologii.
  • Wspólnie z franczyzobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności.
  • Bieżącą obsługę przez regionalnego opiekuna punktów gastronomicznych.

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

  • Minimalna kwota inwestycji to około 30 tys. zł netto (remont, adaptacja oraz wyposażenie sali konsumpcyjnej) + około 30 tys. zł netto (sprzęt kuchenny i akcesoria). Sprzęt kuchenny w kwocie około 30 tys. zł netto można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą od min. 3 miesięcy). W przypadku osób ubiegających się od dotację na start nowej firmy pomagamy przy wypełnieniu wniosków.
  • Finalna kwota inwestycji może być nieco wyższa i zależy głównie od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy w lokalu była lub nie była gastronomia.
  • Istnieje możliwość zrobienia wstępnej koncepcji technologii wybranego lokalu przed podpisaniem umowy franczyzowej. Wstępna koncepcja pozwoli franczyzobiorcy wraz z firmą remontową oszacować koszty adaptacji lokalu. Koszt wstępnej koncepcji technologii to 299 zł netto.
  • Opłata wstępna: 3 tys. zł netto (Księga Standardów, przepisy kulinarne, szkolenia, koordynacja projektów, wizualizacja sali konsumpcyjnej, koordynacja remontu, pomoc w zamówieniach, uruchomienie lokalu).
  • Miesięcznie abonamenty do zewnętrznych partnerów około 350 zł (dedykowana muzyka bez opłat ZAIKS, systemy operacyjne IT itp.).
  • Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa w proc. od obrotu netto.

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

  • Minimalna liczba mieszkańców – 20 tys.
  • Punkt w łatwo dostępnej i widocznej lokalizacji, o dużym natężeniu ruchu pieszego, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych, witryny od strony ulicy.
  • Minimalna powierzchnia lokalu to 50 m2
  • Od franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii.

INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

7 Street

ul. Nowy Świat 18A, 96-300 Żyrardów

501 101 009

franczyza@meatandfit.pl

www.meatandfit.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Meat & Fit – Slow Food.

Wiadomość
imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
WYŚLIJ

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.