Meat & Fit – Slow Food

Meat & Fit
Informacje o systemie franczyzowym
Opis systemu franczyzowego

„Meat & Fit – Slow Food” to sieć punktów gastronomicznych typu bistro. 

W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór dań i przekąsek, m.in. burgery z wołowiną, szarpaną wieprzowiną, kurczakiem lub wegetariańskie, frytki z batatów lub belgijskie oraz sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone, a także wyśmienitą kawę.

Zdjęcie punktu systemu
kolaż Meat & Fit
Informacje dla franczyzobiorcy
Wsparcie dla franczyzobiorcy
  • Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji.
  • Koordynacja wykonania kompletnego projektu technologicznego gotowego do odbioru w Sanepid.
  • Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw około 80proc. towarów spożywczych wraz z rabatami sieci z dostawą bezpośrednio do lokalu.
  • Dostęp do artykułów spożywczych produkowanych na wyłączność dla sieci „Meat & Fit” m.in. takich jak: mięso, świeżo wypiekane bułki, sosy, frytki belgijskie, przyprawy.
  • Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.
  • Szkolenie franczyzobiorcy oraz personelu i przekazanie wszystkich receptur i technologii.
  • Wspólnie z franczyzobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności.
  • Bieżącą obsługę przez regionalnego opiekuna punktów gastronomicznych.
Przewidywana suma inwestycji
  • Minimalna kwota inwestycji to około 30 tys. zł netto (remont, adaptacja oraz wyposażenie sali konsumpcyjnej) + około 30 tys. zł netto (sprzęt kuchenny i akcesoria). Sprzęt kuchenny w kwocie około 30 tys. zł netto można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu (leasing dostępny jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą od min. 3 miesięcy). W przypadku osób ubiegających się od dotację na start nowej firmy pomagamy przy wypełnieniu wniosków.
  • Finalna kwota inwestycji może być nieco wyższa i zależy głównie od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy w lokalu była lub nie była gastronomia.
  • Istnieje możliwość zrobienia wstępnej koncepcji technologii wybranego lokalu przed podpisaniem umowy franczyzowej. Wstępna koncepcja pozwoli franczyzobiorcy wraz z firmą remontową oszacować koszty adaptacji lokalu. Koszt wstępnej koncepcji technologii to 299 zł netto.
  • Opłata wstępna: 3 tys. zł netto (Księga Standardów, przepisy kulinarne, szkolenia, koordynacja projektów, wizualizacja sali konsumpcyjnej, koordynacja remontu, pomoc w zamówieniach, uruchomienie lokalu).
  • Miesięcznie abonamenty do zewnętrznych partnerów około 350 zł (dedykowana muzyka bez opłat ZAIKS, systemy operacyjne IT itp.).
  • Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa w proc. od obrotu netto.
Podstawowe wymagania sieci
  • Minimalna liczba mieszkańców – 20 tys.
  • Punkt w łatwo dostępnej i widocznej lokalizacji, o dużym natężeniu ruchu pieszego, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych, witryny od strony ulicy.
  • Minimalna powierzchnia lokalu to 50 m2
  • Od franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii.
Informacje o franczyzodawcy
7 Street
ul. Nowy Świat 18A, 96-300 Żyrardów
501 101 009
franczyza@meatandfit.pl
www.meatandfit.pl
Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.