Express Chicken

Express Chicken
Informacje o systemie franczyzowym
Opis systemu franczyzowego

Express Chicken to sieć lokali serwujących ręcznie panierowane kurczaki, kubełki pełne skrzydełek, chicken burgery, tortille, sałatki. Jesteśmy obecni na Polskim rynku od ponad 6 lat, franczyzy udzielamy od 2 lat. Z powodzeniem uruchamiamy kolejne partnerskie lokale. Możemy pochwalić się szerokim gronem klientów zarówno wśród dzieci, młodzieży jak i osób dorosłych. Każde z naszych dań można zamówić na miejscu, na wynos jak i z dostawą pod wskazany adres, dostawa w przedziale od 20- 40 min gwarantuje zadowolenie każdego klienta.

Prócz zamówień telefonicznych dajemy też możliwość zamówień przez internet. 

Oferujemy swoje doświadczenie, wiedzę, sprawdzony w kilku krajach koncept.

Jednostki franczyzowe

27- w przygotowaniu 8

Zdjęcie punktu systemu
lokal Express Chicken
Informacje dla franczyzobiorcy
Wsparcie dla franczyzobiorcy

Działanie pod rozpoznawalnym logo Express Chicken oraz pełnym know how.

  • Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji restauracji.
  • Projekt wizualny dostosowany do rozmiarów lokalu – obowiązuje jednolita kolorystyka i wystrój we wszystkich lokalach.
  • Pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Sanepidu.
  • Zorganizowanie kampanii reklamowej, balony, plakaty, hostessy itp.
  • Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw 95 proc. towarów spożywczych niezbędnych do funkcjonowania lokalu wraz z rabatami sieci.
  • W ramach umowy możliwość nieodpłatnego użyczenia części sprzętu gastronomicznego i wyposażenia lokalu o równowartości do 5 tys. zł.
  • Pomoc w zaplanowaniu pierwszej dostawy i planowanie następnych dostaw.
  • Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.
  • Szkolenie i przekazanie receptur i technologii produkcji.
  • Pełny system szkoleń.
  • Szablony – zamówienia towaru, zamówienia opakowań,zamówień pozostałych produktów.
  • Przekazanie podręcznika operacyjnego, który zawiera know-how i opis wszystkich czynności niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania lokalu.

Narzędzia kontroli sprzedaży, zysków i marż "kalkulator food cost"

  • plus wiele innych
Przewidywana suma inwestycji
  • Środki własne lub pożyczone ( ewentualnie dotacja) - w kwocie ok 30 tyś zł,
  • koszt uruchomienia lokalu uzależniony będzie od jego stanu technicznego,
  • nie pobieramy opłat od obrotu lokalu,
  • nie pobieramy opłaty licencyjnej,
  • nie ponosisz żadnych kosztów w związku z przystąpieniem do sieci !!!


Same korzyści i wsparcie z naszej strony za 0 zł na Start !!!

 

Podstawowe wymagania sieci

Minimalna powierzchnia lokalu 30 m2 (sugerowana 60m2 i więcej).

  • Lokal z bezpośrednim wejściem z ulicy lub w centrum handlowym.
  • Możliwość rozmieszczenia ogródka letniego.
  • Lokal w centrum miasta, na rynku, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych.
  • Nie wymagamy doświadczenia w gastronomii – wszystkiego nauczymy was na szkoleniach :)
  • Środki własne w kwocie minimum 30 tys. zł.
  • W przypadku lokalu 50-60m2 i więcej proszę liczyć się z kosztami uruchomienia ok 40-50 tys. zł.
Informacje o franczyzodawcy
Mitra
ul. Świerkowa 19/5 Księżowola, 05-555 Tarczyn
503 422 662
franczyza@expresschicken.com.pl
www.szybkikurczak.pl
Osoba do kontaktu dla kandydatów

Mariusz Zarzycki

Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.