Stava
INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Jesteśmy polską nowoczesną firmą gastro-kurierską. Nasza działalność wywodzi się z branży technologicznej. Zajmujemy się logistyką dla rynku dowozów jedzenia i zakupów. Od 2014 roku realizujemy ją w naszych oddziałach gastro-kurierskich w oparciu o autorski system informatyczny. Naszymi klientami są lokalne restauracje, punkty gastronomiczne, duże restauracje sieciowe oraz sieci sklepów w całej Polsce. To dla nich dowozimy ich posiłki czy artykuły do konsumentów.
Obsługujemy zamówienia, które spływają do naszych klientów z różnych źródeł: te złożone przez telefon, przez stronę internetową restauracji, a także te składane za pomocą portali Pyszne.pl, Glovo czy UberEats.
Nasze dowozy wspierane są najbardziej zaawansowanymi technologicznie rozwiązaniami, które sami opracowaliśmy i stale rozwijamy. Dzięki nim możemy zaoferować naszym klientom niezrównaną efektywność dowozów, która nie jest możliwa do osiągnięcia przez zatrudnianie własnych kurierów.
Jako nasz franczyzobiorca-przewoźnik otrzymasz dostęp do naszych technologicznych narzędzi i szkolenia z ich wykorzystania. Zapewnimy Ci też stabilne zapotrzebowanie na dowozy od naszych klientów oraz duże możliwości skalowania biznesu i zwiększania zysków pod rozpoznawalną i ugruntowaną na polskim rynku marką. Natomiast do Twoich zadań będzie należało zapewnienie nam sprawnej floty pojazdów w danym rejonie, wyposażenia oraz odpowiedniej liczby pracowników pod ustalone wspólnie uprzednio zapotrzebowanie.
Jesteśmy członkiem Związku Pracodawców HoReCa, oraz Polskiej Organizacji Franczyzodawców, a także jednym z sygnatariuszy i wykonawców Kodeksu Dobrych Praktyk dla Rynku Franczyzy.
JEDNOSTKI WŁASNE
5* (w tym jedna w Niemczech)
* dane na maj 2023
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
49*
* dane na maj 2023
JEDNOSTKI PARTNERSKIE
3*
* dane na maj 2023
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
- zwrot z inwestycji na poziomie 40-50% rocznie
- brak opłaty wstępnej, licencyjnej, marketingowej
- brak konieczności wchodzenia w relacje z klientami – pozyskiwanie, sprzedaż, obsługę przed i posprzedażową klientów prowadzi centrala
- stałe wsparcie przydzielonego opiekuna regionalnego
- partnerskie relacje
- możliwość prowadzenia oddziału w większej części zdalnie
- duże możliwości rozwoju i skalowania biznesu
- najlepsze na rynku i stale udoskonalane narzędzia IT, które optymalizują, automatyzują i pozwalają na wykonanie pracy bez zaawansowanej wiedzy eksperckiej
- zapewniamy ciągłość i stabilność dostaw według opracowanego wcześniej zapotrzebowania centrali
- stabilna i znana polska marka z bogatym portfelem klientów
- wsparcie ekspertów i całych zespołów eksperckich z centrali
- szkolenia i pełny onboarding
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
Brak opłaty wstępnej, licencyjnej, marketingowej. Brak opłaty franczyzowej
Kwota inwestycji od 100 tys. zł
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
- posiadanie własnego kapitału w wysokości min. 100 tys. zł
- min. 5-letnie doświadczenie na rynku pracy w dowolnej branży
- stabilna i klarowna sytuacja finansowa • dobra organizacja i zorientowanie na rozwój
- mile widziane doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej
- mile widziane dodatkowe źródło przychodu •
- umiejętność zarządzania zespołem pracowników w strukturze rozproszonej będzie dodatkowym atutem
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Marta Barton
specjalista ds. rekrutacji
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma Stava S.A. (ul. Kowalska 1, 45-588 Opole). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Stava oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie franczyza.stava.pl.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
Stava proponuje nowy model współpracy – dla inwestorów, którzy wolą mniej angażować się w prowadzenie biznesu.
W październikowym numerze miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" prezentujemy topowe franczyzy 2023. Poza tym przedstawiamy pomysły na biznes idealne dla kobiet. Do czasopisma dodajemy też prezent – bilet na Targi Franczyza.
Dwudziesta pierwsza edycja Targów Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki przyciąga coraz więcej interesujących wystawców. Targi najlepszych pomysłów na biznes startują 19 października i potrwają trzy dni.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Na Targach Franczyza 15 i 16 marca nie zabraknie gastronomii. I tej sezonowej, i tej całorocznej.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Kto może inwestować w nieruchomości, ile można zarobić na wynajmie mieszkań? I jak się do tego zabrać, żeby maksymalizować korzyści i minimalizować ryzyka?
Otwieramy wine bar, perfumerię, wypożyczalnię samochodów, pizzerię, pralnię, sklep spożywczy, monopolowy, z serami i zakładamy hodowlę kóz.
Franczyza to sprawdzona metoda współpracy, z której korzystają tysiące przedsiębiorców na całym świecie. Na czym polega ten model biznesowy?
Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.
Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.