Mihiderka

Mihiderka
Informacje o systemie franczyzowym
Opis systemu franczyzowego

Mihiderka® to polski koncept gastronomiczny, który oferuje w swoich lokalach wyłącznie dania kuchni roślinnej (wegańskie). Jesteśmy obecni na rynku od listopada 2015 roku. Nasze lokale są przytulne i urządzone w określonym klimacie wspólnym dla całej sieci.

Sami opracowujemy receptury naszych dań, w tym także bułek do burgerów, które sami pieczemy. Nasze menu kierujemy do wszystkich zainteresowanych jedzeniem roślinnym choćby z jednego z wymienionych powodów: etyka, ekologia, zdrowie.

Oferujemy franczyzę w zakresie prowadzenia lokalu stacjonarnego, wyspy, bądź foodtruck’a. Istnieje możliwość – po uzyskaniu koncesji - podawania także alkoholu (piwo, wino) powstającego w procesie opartym wyłącznie o składniki roślinne. Wszystkie dania serwujemy na talerzach porcelanowych.

Jesteśmy pierwszym 100% roślinnym konceptem, który pojawił się w Centrum Handlowym, czy też Galerii Handlowej na Górnym Śląsku oraz prawdopodobnie w Polsce.

Najbardziej popularny portal dla podróżników, Trip Advisor przyznał gliwickiej Mihiderce Certyfikat Doskonałości (Certificate of Excellence) w najkrótszym wymaganym praktycznie czasie. Oceny klientów, jakie otrzymujemy na Facebook’u są również bardzo wysokie, a ich średnia oscyluje koło 4,8.

Główne założenia współpracy:

  • ofertę kierujemy do osób, które chciałyby fizycznie prowadzić własny lokal gastronomiczny oraz mają pozytywny stosunek do kuchni roślinnej,
  • partner-franczyzobiorca opłaca całkowite koszty adaptacji, wyposażenia i uruchomienia lokalu,
  • wszystkie formalności i sprawy związane z doprowadzeniem do otwarcia lokalu załatwia franczyzobiorca przy wsparciu i nadzorze doświadczonego zespołu franczyzodawcy,
  • franczyzodawca wskazuje podwykonawców, kolejnych etapów prac prowadzących do otwarcia lokalu, w zakresie jaki możliwy jest z uwagi na położenie geograficzne lokalu,
  • prowadzenie lokalu wg założeń opisanych w podręczniku operacyjnym należy do obowiązków partnera-franczyzobiorcy,
  • franczyzodawca zachowuje pełną kontrolę nad wszystkimi aspektami działalności lokalu,
  • franczyzobiorca musi przejść proces kwalifikacji oraz odpowiedni cykl szkoleń w już istniejących lokalach Mihiderki,
  • zapewniamy zaopatrzenie z naszej centralnej kuchni oraz wsparcie w negocjacjach w zakresie dostaw lokalnych,
  • dostarczamy wszystkie niezbędne druki (ulotki, menu, formularze) z własnej drukarni,
  • działania marketingowe, prowadzone są wspólnie przez wszystkie lokale, a kierowane i nadzorowane przez franczyzodawcę,
  • franczyzobiorca uczestniczy w rozwoju konceptu,
  • w roku 2017 brak opłaty wstępnej,
  • szczegóły przedstawiamy po podpisaniu umowy NDA,
  • maksymalna liczba lokali, jaką może prowadzić partner oraz ich zakres terytorialny jest ustalana indywidualnie,
  • franczyzobiorca nie powinien zajmować się prowadzeniem innej działalności gospodarczej, jednak powinien mieć doświadczenie w jej prowadzeniu w przeszłości, niekoniecznie w gastronomii.

Zalety naszego systemu:

  • stosunkowo niskie minimalne koszty inwestycji,
  • dania ciekawe i atrakcyjne dla konsumentów,
  • stosunkowo urozmaicony wybór dań w ramach zmieniającego się co 6-8 tygodni menu,
  • brak stałych opłat od obrotu,
  • znana i lubiana marka działająca w rozwijającym się i coraz bardziej atrakcyjnym segmencie gastronomii,
  • zapewnione zaplecze zarządczo-logistyczne pozwala franczyzobiorcy na maksymalne skupienie się na prowadzeniu lokalu i obsłudze klientów,
  • pełne wsparcie w działaniach na drodze do otwarcia lokalu,
  • dysponowanie sprawdzonym i fachowym zespołem osób i firm zapewniającym sprawne i optymalne zrealizowanie inwestycji,
  • działanie w ramach wspólnego standardu,
  • spójny system wizualizacji.

Jednostki własne

3

Jednostki franczyzowe

1

Zdjęcie punktu systemu
kolaż Mihiderka
Informacje dla franczyzobiorcy
Wsparcie dla franczyzobiorcy
  • pomoc w wyborze odpowiedniej lokalizacji;
  • przygotowanie lokalu do otwarcia;
  • szkolenia franczyzobiorcy i obsługi;
  • zaplecze logistyczne, marketingowe i prawne;
  • zapewnienie wsparcia przy codziennym prowadzeniu lokalu;
  • dostęp do wspólnego systemu informatycznego;
  • wsparcie w pozyskaniu brakujących funduszy na otwarcie lokalu;
  • pomoc w działaniach rekrutacyjnych personelu.
Przewidywana suma inwestycji
  • w roku 2017 nie pobieramy opłaty wstępnej;
  • do otwarcia lokalu na ok. 15 miejsc w odpowiedniej lokalizacji przy małym nakładzie prac budowlanych powinna wystarczyć kwota 50 tys. zł. netto, jednak przy lokalu na ok. 20-25 miejsc i większych pracach budowlanych i wyposażeniowych trzeba się liczyć ze wzrostem wymaganego budżetu do ok. 120 tys. zł netto;
  • w przypadku foodtrucka koszty zależą w głównej mierze od wybranego rodzaju pojazdu (przyczepa lub samochód) i zaczynają się od kwoty ok. 7 tys. zł. netto.
Informacje o franczyzodawcy
Fincerto Sp. z o.o.
ul. Bernardyńska 1, 41-902 Bytom
(32) 243 50 35
(32) 248 00 40
info@fincerto.pl
www.facebook.com/mihiderka
Osoba do kontaktu dla kandydatów

Marcin Krysiński, tel. 601 237 241

Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.