Tel Aviv

Tel Aviv
Informacje o systemie franczyzowym
Opis systemu franczyzowego

Nasza pierwsza restauracja wegańska Tel Aviv powstała w 2010 roku. Kiedy ją zakładaliśmy ulica Poznańska w Warszawie, znana dzisiaj jako zagłębie rozrywkowo-restauracyjne, była opustoszała. Nikt nie wierzył, że jako restauracja wegetariańska na takiej ulicy przetrwamy dłużej niż rok. Dzisiaj w Warszawie działają już 4 lokale Tel Aviv Urban Food. Obecnie przygotowujemy się do otwarcia pierwszego lokalu poza Warszawą i prowadzimy rozmowy w sprawie otwarcia punktów w Londynie i w Pradze.

Tel Aviv jako pierwsza restauracja wegańska w Polsce znalazła się w prestiżowym przewodniku Gault & Millau. Jako pierwsza otrzymała również międzynarodowy certyfikat dla produktów wegańskich – V-Label.

Tel Aviv tworzy trendy, a właściwie doskonale wpisuje się w trendy światowe. Wegetarianie i weganie w Polsce w 2000 roku stanowili ok. 1% społeczeństwa. W 2017 roku wg badań przeprowadzonych na zlecenie firmy Makro Cash and Carry ponad 8%, co znaczy, że około 3 milionów ludzi przyznawało się do niejedzenia mięsa. Jeszcze więcej deklaruje się jako fleksitarianie, czyli osoby które dążą do stosowania diety wegetariańskiej, choć jak przyznają, zdarza im się co jakiś czas jeść mięso.

Bardzo szybko rosnąca liczba wegetarian, wegan i osób ograniczających jedzenie mięsa powoduje wzrost zainteresowania lokalami z taką kuchnią. Warszawa zajmuje 3 miejsce na świecie wśród miast o największej liczbie restauracji vege przypadających na mieszkańca. Ten trend musi rozwinąć się na całą Polskę, tak jak ma to miejsce w Europie i Ameryce.  Dlatego zachęcamy do otwierania lokali w partnerstwie z nami w innych polskich miastach. 8 % mieszkańców Twojego miasta czeka na dobrą restaurację vege!

W lokalach Tel Aviv Urban Food znajdziesz najlepszy izraelski street food i zupełnie nowe propozycje. Hummusy, burgery i falafele. Mezze i pełne przypraw sosy. Sycące, ale lekkie lunche, które można komponować według swojego uznania. Napoje i wegańskie wina i desery. Nie używamy składników pochodzenia zwierzęcego. Unikamy cukru i glutenu. Dokładnie sprawdzamy pochodzenie produktów, które lądują na talerzu gości.

Poza tym w naszych knajpkach panuje zupełny luz. Tęsknimy za bezpretensjonalnym klimatem panującym na ulicach Tel Awiwu i taki sam odtwarzamy u nas. Postawiliśmy na niezobowiązujący wystrój i swobodną atmosferę – tak, żeby każdy mógł poczuć się jak u siebie. To miejsca, w których można zjeść lekki lunch albo najeść się do syta. Posiedzieć z laptopem nad projektem albo rozsiąść się i poplotkować przy winie. Przyjść w garniturze albo w dresie i w kapciach. Zabrać szefa, mamę, przyjaciółkę, dziecko albo psa. Każdy jest u nas mile widziany, nikomu i niczemu się nie dziwimy.

Jeśli podoba Ci się sposób, w jaki prowadzimy nasze restauracje i chcesz robić to samo pod naszym logo – daj znać. Jeśli uważasz, że zrobisz to jeszcze lepiej, niż my – daj znać. Zależy nam na ludziach, którym zależy. Sieciowe podejście jest nam obce. Jeśli mnożenie punktów zwiększa zysk kosztem poziomu etyki albo zadowolenia gości – nie tędy droga. Podzielasz naszą filozofię? Znasz miejsce, gdzie doskonale wpasuje się lokal Tel Aviv Urban Food? Wyślij nam wiadomość – na pewno się dogadamy!

Zespół naszej firmy tworzą ludzie głęboko zaangażowani. Działamy szybko i sprawnie.

Poszukujemy Partnerów , którym mamy do zaoferowania 3 rodzaje konceptu . Mini – to koncept , który funkcjonuje w Hali Gwardii, Midi przykład takiej restauracji znajdziecie na Żoliborzu i Maxi to duża restauracja taka jak na Poznańskiej. Szukamy Partnerów w Warszawie i w innych miastach. Koncepty różnią się powierzchnią odpowiednio, 20m2, 50m2i ok 150m2 i w związku z tym wielkością inwestycji

Za brandem Tel Aviv Urban Food stoi Malka Kafka – urodzona wizjonerka, startuperka i restauratorka. Propagująca szacunek do świata, zdrowy styl życia i świadome jedzenie i niezależność ekonomiczną.

To Malce zawdzięczasz doskonałe jedzenie i atmosferę w naszych lokalach. Przez wiele lat zajmowała się zarządzaniem i marketingiem, obecnie poświęcona jedzeniu i szeroko pojętej wiedzy o jedzeniu.

Jest też zaangażowana w startup produkujący żywność zaawansowaną technologicznie. Przywiązuje ogromną wagę do odpowiedzialnego żywienia, wpływu konsumpcji na gospodarkę i przyrodę. Choć natura jest jej bliska, serce Malki jest w mieście – w połowie Warszawie, w połowie Tel Avivie, w całości dla Was. Chętnie dzieli się wiedzą – występuje w mediach, pisze felietony, prowadzi pokazy i warsztaty kulinarne w Polsce i za granicą.

Jednostki własne
  • 1 Restauracja TEL  AVIV Food & Wine
  • 00-680 Warszawa
  • Ul. Poznańska 11
Jednostki franczyzowe

4 - Warszawa ul. Mickiewicza 19, Al. Niepodległości 142A, Hala Gwardii.

Zdjęcie punktu systemu
Wnętrze lokalu Tel Aviv
Informacje dla franczyzobiorcy
Wsparcie dla franczyzobiorcy
  1. Pomożemy znaleźć ci lokalizację lub zrobimy audyt lokalizacji zaproponowanej przez Ciebie
  2. Pomożemy Ci zrobić profesjonalną analizę inwestycji, projekcję przychodów, kosztów i zwrotu inwestycji w różnych scenariuszach.
  3. Wesprzemy na etapie projektu technologicznego, architektonicznego i pozyskiwaniu kompletu dokumentów niezbędnych do uruchomienia lokalizacji.
  4. Pomożemy uniknąć Ci błędów , abyś nie musiał uczyć się na swoich.
  5. Zapewnimy sprawdzonych Dostawców.
  6. Zaopatrzymy w nasze receptury.
  7. Wyszkolimy Ciebie, Twojego Managera i Pracowników.
  8. Pomożemy wypromować nowo otwarty lokal.
  9. Zapewnimy stałe bieżące wsparcie marketingowe, operacyjne i szkoleniowe.
  10. Zapewnimy współpracę opartą na Partnerstwie i dobrej komunikacji.
Przewidywana suma inwestycji
  • Mini – 60 tys. netto ( w tym Opłata Wstępna 6 tys. netto);
  • Midi – 150 tys. netto ( w tym Opłata Wstępna 10 tys. netto);
  • Maxi -  300 tys. nett + Opłata Wstępna 16 tys. netto);
  • Opłata Licencyjna – 4% obrotu netto;
  • Opłata Marketingowa - 3% obrotu netto.
Podstawowe wymagania sieci
  1. Dostęp do kapitału.
  2. Osobiste zaangażowanie.
  3. Doświadczenie w gastronomii nie jest konieczne.
  4. Znajomość swojego rynku.
  5. Doświadczenie w prowadzeniu własnej działalności będzie plusem.
Informacje o franczyzodawcy
The Food Designers Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 123A, 02-017 Warszawa
506 172 498
franczyza@fooddesigners.pl
www.restauracjatelaviv.pl
Osoba do kontaktu dla kandydatów

Jacek Sas-Uhrynowski

Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.