Papa John’s Pizza

Papa John’s Pizza
Informacje o systemie franczyzowym
Opis systemu franczyzowego

PAPA JOHN’S – znana na całym świecie pizzeria sieciowa, jeden z trzech światowych liderów w produkcji i dostawie pizzy.

Obecnie istnieje ponad 5 000 restauracji PAPA JOHN’S w 44 krajach na całym świecie, m. in. w Anglii, Kanadzie, Rosji, Indiach, Chinach, Irlandii, Egipcie, Arabii Saudyjskiej, Francji, Hiszpanii, Holandii i Turcji.

  • Marka znana na całym świecie
  • Marka Nr 1 wg poziomu zadowolenia konsumentów wśród wszystkich krajowych pizzerii sieciowych na podstawie Amerykańskiego Indeksu Satysfakcji Klientów (ACSI)
  • Miejsce w rankingu TOP 20 najlepszych franczyz w USA 
  • Pierwsze miejsce w konkursie Choice of the Year 2016 w dwóch kategoriach: Pizzeria sieciowa Nr 1, Dostawa pizzy Nr 1
  • Nagroda No. 1 Pizza Brand of the Year 2012 & 2017 w sondażu Harris Poll
  • Sprawdzony model franczyzowy
  • Coroczny wzrost obrotów w stosunku do porównywalnych restauracji
  • Program lojalnościowy Papa Bonus
  • Elastyczny system POS
  • Całodobowe wsparcie franczyzowe
  • Szkolenie dla pracowników w centrum szkoleniowym w Warszawie
  • Scentralizowane dostawy produktów do restauracji
  • Międzynarodowy program „Tajemniczy klient”, który umożliwia zachowanie stałej kontroli nad jakością produkcji

Warunki przystąpienia do franczyzy:

KROK 1

Wypełnienie ankiety franczyzowej

KROK 2

Zapoznanie się z przedstawicielem firmy Papa John’s

KROK 3

Przekazanie dodatkowych informacji o franczyzobiorcy i jego finansowej sytuacji (na życzenie)​

KROK 4

Wizyta orientacyjna przedstawiciela firmy w mieście franczyzobiorcy, analiza rynk

KROK 5

Uzgodnienie modeli biznesowych dla rynku franczyzobiorcy i harmonogramu rozwoju

KROK 6

Podpisanie umowy franczyzowej​

KROK 7

Wybór i uzgodnienie lokalizacji​

KROK 8

Budowa restauracji i zakup wyposażenia​

KROK 9

Rekrutacja personelu i szkolenie

KROK 10

Otwarcie restauracji

Jednostki własne

1 Warszawa, ul. Kijowska 1

Jednostki franczyzowe

Ponad 5000 na całym świecie

Zdjęcie punktu systemu
Papa John’s Pizza
Informacje dla franczyzobiorcy
Wsparcie dla franczyzobiorcy
  • Szkolenie pracowników w centrum szkoleniowym w Warszawie;
  • Przyjazd zespołu koordynacyjnego do miasta franczyzobiorcy w celu uruchomienia projektu;
  • Całodobowe wsparcie franczyzowe;
  • Opracowanie strategii marketingowej wejścia marki na rynek;
  • Przygotowanie planu otwarcia pierwszej restauracji.
Przewidywana suma inwestycji
  • 200 tys.$
  • 35 tys.$ Opłata licencyjna
  • Miesięczna opłata licencyjna 6%
  • Miesięczna opłata marketingowa 3,5%
Podstawowe wymagania sieci
  • Powierzchnia: od 120 do 220 m2
  • Budynek z wejściem od ulicy
  • Lokalizacja na parterze
  • Dobra dostępność wizualna
  • Duże natężenie ruchu pieszego
  • Minimalna wysokość sufitu 3m
  • Zasilanie elektryczne: 70 – 100kW
  • Sprawna instalacja grzewcza, wodociągowa, kanalizacyjna i wentylacyjna
  • Dostępne miejsca parkingowe
  • Długoterminowa umowa dzierżawy
Informacje o franczyzodawcy
Lech Pizza Sp. z o.o.
ul. Działkowa 115, 02-234 Warszawa
690 32 6707
franchising@papajohns.pl
www.papajohns.pl
Osoba do kontaktu dla kandydatów

Wojciech Kowalczyk​

Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.