Express Oriental

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Express Oriental to azjatycki bufet samoobsługowy w systemie sprzedaży jedzenia na wagę. Koncept ten został stworzony z miłości do smaków Azji, w szczególności kuchni tajskiej, japońskiej, wietnamskiej i chińskiej. Oprócz różnorodnych potraw podawanych w bemarach, nasi goście mogę spróbować specjałów przygotowywanych na żywo przez rodowitych WOK Masterów z Tajlandii, takich jak: zupy orientalne czy smażone makarony z własną kompozycją dodatków. Nieustannie się rozwijamy i podróżujemy do najbardziej odległych zakątków świata aby zdobywać nowe inspiracje, które później prezentujemy w lokalach Express Oriental. Jesteśmy zORIENTowani na to co najlepsze.
JEDNOSTKI WŁASNE
5
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
10
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
- funkcjonowanie pod silną i dobrze rozpoznawalną marką
- przekazujemy niezbędną wiedzę know-how, sprawdzone receptury, procedury operacyjne, standardy działania i obsługi klienta
- zapewniamy kompleksowe szkolenia wstępne i doskonalące (rozwijające), przez cały okres współpracy
- pomagamy przy rekrutacji zespołu pracowników wraz z doradztwem szkoleniowym
- prowadzimy akcje marketingowe i reklamowe w zasięgu ogólnopolskim, a także udostępniamy materiały iudzielamy wskazówek do przeprowadzenia takich akcji lokalnie przez Franczyzobiorcę
- przygotowujemy projekt technologii i udzielamy wsparcia na każdym etapie przystosowania lokalu
- dedykujemy sprawdzonych dostawców, gdzie nowy Franczyzobiorca może korzystać z rabatów udzielonych dla całej sieci
- pomagamy przy doborze lokalizacji oraz podczas negocjacji warunków umowy najmu
- towarzyszymy Franczyzobiorcy od momentu podpisania Umowy przez cały
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
250 tys. zł plus koszty adaptacji lokalu
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Jeżeli prowadzisz własną działalność gospodarczą i posiadasz odpowiednie zaplecze finansowe to zgłoś się do nas, a my pokażemy Ci jak krok po kroku stać się cenionym na rynku restauratorem. Wystarczy chęć współpracy, zaangażowanie, ambicje i akceptacja zasad systemu franczyzowego, to podstawowa baza potrzebna do osiągnięcia sukcesu.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Wrocławska Akademia Kulinarna Sp. z o.o. Sp. Komandytowa
ul. Powstańców Śląskich 2-4, 53-333 Wrocław
791 100 211
Osoba do kontaktu dla kandydatow
Agnieszka Żółkiewicz
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Przy dobrej lokalizacji inwestycja w przyczepę z lodami może się zwrócić po jednym sezonie. – mówi Łukasz Przygoda, franczyzodawca marki Lody Przygoda&Lavazza.
Franczyzobiorczyni McDonald's przegrała w Naczelnym Sądzie Administracyjnym spór ze skarbówką i musi zwrócić zaległy podatek VAT. Czy to zła wróżba dla innych biorców licencji?
Sieć Biesiadowo liczy już 120 lokali. Licencjodawca kusi franczyzobiorców niską kwotą inwestycji na start.
Grupa Sfinks kupi całą sieć Fabryka Pizzy. Do tej pory otwierała pizzerie jako masterfranczyzodawca.
Sieć Meat&Fit uruchomiła kolejny lokal, tym razem w Krakowie. Gdzie i za ile można otworzyć bistro z burgerami?

Franczyza to sposób na własny biznes pod znanym logo. Korzystają z niej największe światowe marki, warto więc wiedzieć czym jest biznes na licencji franczyzowej.
Pakiet franczyzowy, nazywany także licencją franczyzową, stanowi istotę systemu franczyzowego, gdyż zawiera kompletną koncepcję prowadzenia działalności gospodarczej oferowaną przez franczyzodawcę.
Franczyza rozwija się w naszym kraju od ostatniej dekady XX wieku. Aktualnie do wyboru mamy 1,1 tys. pomysłów na biznes, z czego większość ma polskie pochodzenie.
Systemy franczyzowe można podzielić według różnych kryteriów m.in. rodzaju know-how, rodzaju działalności gospodarczej czy sposobu organizacji systemu. Przedstawiamy najważniejsze klasyfikacje.
Franczyza to rodzaj współpracy między niezależnymi przedsiębiorcami. Franczyzodawca udostępnia swoje „know-how” oraz markę, ale w zamian pobiera opłatę od franczyzobiorcy, który może korzystać ze sprawdzonego pomysłu na biznes.

Dmytro Linnik już kilka dni po otwarciu pierwszej pizzerii pod szyldem New York Pizza Department zaczął myśleć o inwestycji w kolejną. Czy to była dobra decyzja?
Koncept Lody Smaki Natury proponuje franczyzobiorcom kilka rodzajów współpracy. Ile trzeba mieć pieniędzy na start?
Krowarzywa otworzyła kolejny lokal franczyzowy. Inwestycja w wegańską restaurację wynosi mniej więcej 200 tys. zł.
Właściciele marki Shrimp House chcą otwierać franczyzowe bistra w kolejnych miastach. Ile trzeba zainwestować w biznes?
Stoiska Moijto Lemon to biznes sezonowy. Czy przez pięć miesięcy można zarobić tyle, żeby nie pracować przez pozostałą część roku?
WŁASNY BIZNES FRANCHISING

Jak zarabiać na wynajmie?
Krok po kroku opisujemy, jak zarabiać na wynajmie mieszkań i lokali. Sprawdzamy, czy opłaca się mieć niszowy e-sklep. Radzimy, jak rozwinąć sieć franczyzową za granicą.
Jarosław Szanajca, założyciel Dom Development opowiada, jak zbudował firmę gigant od zera. Zdradzamy kim jest właściciel sklepów Dino i dlaczego prowadzi interesy bez rozgłosu.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.