Fit Cake no sugar no problem

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

 

FIT CAKE to rewolucja w cukiernictwie. Jedyne miejsce, w którym zjesz deser bez wyrzutów sumienia i bez przybierania na wadze! :) Specjalnie dla was, do każdego ciasta/ ciastka/ batonika dołączamy informację żywieniową, na której znaleźć można skład, kaloryczność oraz rozkład makroskładników. Nasze słodycze są nie tylko zdrowe, ale również smaczne i z pewnością biją na głowę swoich niezdrowych "przodków", którym mówimy raz na zawsze stanowcze "NIE". NO SUGAR, NO PROBLEM.

Tworzymy zdrowe zamienniki popularnych batoników np. Snikers; ciast np. Marcinek; czekolad; lodów oraz deserów, jak również śniadań oraz lunchy. 

Powstaliśmy w 2016 roku i działamy bardzo prężnie. Znają nas sportowcy w całej Polsce. Zaopatrujemy siłownie na Podlasiu w nasze produkty. Naszymi klientami są ludzie żyjący zdrowo; ludzie z alergiami pokarmowymi; sportowcy; ludzie szukający innowacyjnych słodyczy; weganie; ludzie chorzy; a także siłownie; przedszkola, które po zmianie w ustawie mogą kupować tylko w takich miejscach jak nasze; instytucję rozrywkowe dla dzieci typu sale zabaw, zamawiające po 10 tortów na jeden weekend.

Średnia wartość obrotów to 30-60 tys., a koszty kształtują się na poziomie 9-15 tys. pln.

Alergolodzy i dietetycy zgodnie mówią swoim pacjentom, aby dokonywali świadomych wyborów i jeżeli mogą korzystali z usług miejsc takich jak nasze.

Cukiernictwo zmieniło kierunek, ludzie zdrowi, majętni i świadomi wybierają produkty robione w małych manufakturach lub zakładach produkcji.

Wiodącym celem naszej sieci jest zmienić myślenie i upodobania ludzi, aby żyli zdrowo. Zarabianie na zdrowiu daje nam pewnego rodzaju przewagę. Nikt nie chce oszczędzać na sobie, dlatego zdrowy produkt nie ma górnej granicy ceny.

 

https://www.instagram.com/fitcakenosugarnoproblem/?hl=pl

 

 

JEDNOSTKI WŁASNE

1 (Białystok, ul. Rocha 31 lok 117)

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

2 (Tarnów, Ełk)

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

  • Na każdym etapie współpracy zapewniamy wszechstronną i aktywną pomoc opiekuna w prowadzeniu restauracji pod silną i rozpoznawalną marką w oparciu o sprawdzony przez wiele lat w sieci własnej model biznesowy;
  • kompleksowe szkolenia produktowe, operacyjne i techniczne oraz warsztaty dla cukierników;
  • aktualizowany przez cały okres trwania umowy „podręcznik operacyjny”- lista przepisów;
  • aktywne wsparcie opiekuna i centrali systemu na każdym etapie działalności;
  • projekt  wnętrza restauracji, dobór wyposażenia lokalu;
  • projekt aranżacji wnętrza lokalu oraz rozwiązania minimalizujące koszty wystroju;
  • procedury BHP, instrukcje;
  • opatentowana marka+ know how;
  • silne lokalne i ogólnopolskie wsparcie marketingowe;
  • przekazanie receptur naszych dań;
  • wsparcie reklamowe w zakresie produkcji etykiet oraz opakowań – zapewniając najlepszą cenę;
  • współpraca na preferencyjnych warunkach ze wskazanymi, sprawdzonymi dostawcami produktów i usług niezbędnymi do funkcjonowania lokalu;
  • dostęp do nowoczesnych technik i urządzeń wspierających sprzedaż i obsługę;
  • gwarancja terytorialna.

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

  • Minimalna kwota inwestycji to około od 5 tys. zł netto (remont, adaptacja oraz wyposażenie sali konsumpcyjnej)+ mniej więcej 20 tys. zł netto (sprzęt kuchenny i akcesoria);
  • finalna kwota inwestycji może być nieco wyższa i zależy głównie od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy w lokalu były wcześniej świadczone usługi gastronomiczne;
  • istnieje możliwość zrobienia wstępnej koncepcji technologii wybranego lokalu przed podpisaniem umowy franczyzowej. Pozwoli ona franczyzobiorcy wraz z firmą remontową oszacować koszty adaptacji lokalu. Koszt wstępnej koncepcji technologii to 299 zł netto;
  • opłata wstępna- start-up: 25 tys. zł netto (księga standardów, przepisy kulinarne, szkolenia, koordynacja projektów, wizualizacja sali konsumpcyjnej, koordynacja remontu, pomoc w zamówieniach, uruchomienie lokalu). Po podpisaniu umowy licencyjnej;
  • Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa to 2 proc. od obrotu netto lub stała kwota 300 pln netto.

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

  • Minimalna liczba mieszkańców: 20 tys; 
  • punkt w łatwo dostępnej i widocznej lokalizacji, o dużym natężeniu ruchu pieszego, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych, witryny od strony ulicy;
  • minimalna powierzchnia lokalu to 45 m2;
  • od franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii.

INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

4 YOU Sp. z o.o.

16-001 Księżyno, ul.Przepiórcza 8

666 666 963

fit-cake@wp.pl

https://web.facebook.com/FITCAKENOSUGAR/

Osoba do kontaktu dla kandydatow

Rafał Kościuk

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Fit Cake no sugar no problem.

Wiadomość
imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
WYŚLIJ

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.