01.09.2007

Magda Gessler: Restauracja w sosie własnym

Magda Gessler, restauratorka, malarka i projektantka wnętrz opowiada o tym, jak się prowadzi restaurację.

Prowadzenie kilku restauracji to dobry biznes?
Oczywiście, że tak. Nie wolno jednak podchodzić do restauracji czysto materialistycznie. W przypadku każdego gościa pracuje się inaczej, trzeba czuć jego potrzeby. Widząc osobę, potrafię powiedzieć, na co miałby ktoś apetyt, kto je mięso, a kto nie. Wydaje mi się to naprawdę bardzo pasjonujące. Poza tym dobrze gotuję i ciągle jestem głodna. Wtedy marząc o jedzeniu, tworzę nowe dania. Nie udaję, że jem, bo lubię jeść. Zwiedzam cały świat, odwiedzam najlepsze restauracje po to, by poznać i zrozumieć kuchnię danego regionu. To dla mnie największa przyjemność, wręcz pasja. Do załatwiania spraw biznesowych zatrudniam dobrego menedżera, który dba m.in. o różne warunki umów.

Magda Gessler, restauratorka

Fragment wywiadu opublikowanego w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING nr 9/2007

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0

PRENUMERATA miesięcznika Własny Biznes FRANCHISING

 
Prenumerata Własny Biznes

Zamawiając roczną prenumeratę otrzymujesz niższą cenę niż w kiosku. Prenumerata kosztuje tylko 39 zł i obejmuje 12 wydań miesięcznika Własny Biznes FRANCHISING. Magazyn jest wysyłany co miesiąc pierwszego dnia sprzedaży prosto do Twojego domu, a przesyłka nic Cię nie kosztuje.

Więcej informacji

Cena netto
36,11 zł
VAT
2,89 zł
Cena brutto
39,00 zł