01.09.2006

Katarzyna Figura: Jedzenie to sztuka i biznes

O tym, jak prowadzi się restaurację opowiada aktorka Katarzyna Figura.

Co pani radzi osobom, które chcą otworzyć restauracje?
Restauracji nie można otwierać dla prestiżu. Aby utrzymać biznes restauracyjny, trzeba mieć profesjonalną kadrę, umieć zarządzać kilkudziesięcioosobowym personelem. Utrzymanie wysokiej jakości restauracji to jest walka dzień po dniu. Bardzo ważna jest lokalizacja i koncept. Przed otwarciem restauracji należy bardzo dokładnie przeanalizować własne możliwości finansowe, rzetelnie rozpisać budżet restauracji i przeanalizować wszystkie koszty jej utrzymania.

Katarzyna Figura

Katarzyna Figura, właścicielka restauracji KOM

Rozmawiała Anna Smolińska i Magda Kurda

Fragment wywiadu opublikowanego w nr 21 miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING".

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0

PRENUMERATA miesięcznika Własny Biznes FRANCHISING

 
Prenumerata Własny Biznes

Zamawiając roczną prenumeratę otrzymujesz niższą cenę niż w kiosku. Prenumerata kosztuje tylko 39 zł i obejmuje 12 wydań miesięcznika Własny Biznes FRANCHISING. Magazyn jest wysyłany co miesiąc pierwszego dnia sprzedaży prosto do Twojego domu, a przesyłka nic Cię nie kosztuje.

Więcej informacji

Cena netto
36,11 zł
VAT
2,89 zł
Cena brutto
39,00 zł