opinie

opinie | 30.04.2017

Rzucić etat czy nie? Oto jest pytanie

Zmiana pracy do najłatwiejszych nie należy. Zwłaszcza jeśli zamieniamy etat na własny biznes. Czy lepiej to robić stopniowo, czy też od razu skoczyć na głęboką wodę, poświęcając się w pełni swojej firmie?

opinie | 31.03.2017

Faktura to nie zysk

Myślisz o własnej firmie? Pamiętaj, że nie wystarczy sprzedać, by zarobić.

opinie | 28.02.2017

Podświadomość – twój wróg czy przyjaciel?

Strzeż się. To, jak i o czym myślisz, ma wpływ na to, jaki jesteś i co robisz.

opinie | 20.02.2017

Cel musi być SMART

Jeśli chcemy skutecznie realizować cele, zarówno te życiowe, jak i zawodowe, należy je przede wszystkim prawidłowo wyznaczyć.

opinie | 15.02.2017

Biznesmen jak psychopata

Sukcesu w biznesie nie odnoszą ludzie normalni. Żeby założyć i z powodzeniem prowadzić firmę, trzeba mieć trochę nie po kolei w głowie.

opinie | 13.02.2017

Biznes po stronie dobra

Franczyza jako pomysł na biznes lokuje się po bezpieczniejszej stronie skali ryzyka.

opinie | 15.01.2017

Pieniądze to nie wszystko

Firmy zakłada się po to, żeby zarabiać. Osiąganie zysków wymaga jednak postrzegania spraw w szerszej perspektywie.

opinie | 31.12.2016

Ojciec, prać?

W okresie przełomu roku rodziny spotykają się tyle razy, że bardzo możliwe, że z rozmów przy świątecznym stole wyniknie jakiś biznes – założony przez braci, a może szwagierki. Czy firma rodzinna się opłaci? I jak rozwiązywać w niej konflikty?

opinie | 08.11.2016

Gdy tanio, klient marudzi

Prawa Edwarda Murphy’ego mają swoje zastosowanie w marketingu. Kto ich nie przestrzega, może mieć kłopoty.

opinie | 05.07.2016

Otwierasz franczyzę? Przygotuj się na ciężką pracę

Beztroska właściciela podczas otwierania nowego biznesu zawsze mnie mocno niepokoi.

opinie | 08.06.2016

Błędy w social media

Korzystasz z mediów społecznościowych? Za ich pośrednictwem kreujesz wizerunek swojej firmy? Sprawdź, czy robisz to dobrze.

opinie | 12.05.2016

Jak uniknąć efektu piły

Jedną z pułapek, która zakłóca efektywne zarządzanie czasem, jest efekt piły. Staraj się go eliminować, bo to wróg na drodze do sukcesu.

opinie | 30.04.2016

Nie narzekaj, tylko osiągaj cele

Dlaczego wielu z nas pozostaje tylko biernymi uczestnikami życia?

gastronomia | 20.03.2016

Trudna sztuka karmienia

Gastronomia to twardy orzech do zgryzienia. Ale ci, którzy mają mocne zęby, mogą w tej branży odnieść niemały sukces.

opinie | 30.01.2016

Dlaczego prowadzisz biznes?

Niby proste pytanie, a często nawet właściciele firm i kadra zarządzająca mają problem z odpowiedzią.

opinie | 25.12.2015

Pierwsza lekcja biznesu

Prawda może być nieludzka. Ale w biznesie jest konieczna.

opinie | 22.11.2015

Nie wiem, czy dam radę

Marzenia, cele, plany… Choć mają je wszyscy, tak niewielu ludzi osiąga to, czego chce. Dlaczego?

gastronomia | 13.10.2015

Klient maluje rynek

Restauracje muszą się zmienić, żeby nadal zarabiać. Bo klienci robią się coraz bardziej wybredni.

opinie | 29.09.2015

Mama na swoim

Biznesmama sprawnie łączy wychowanie dziecka z prowadzeniem własnej firmy. Sekretem jej sukcesu wcale nie jest dodatkowa para rąk.

gastronomia | 14.08.2015

Nie daj się okraść

Problem nieuczciwości pracowników gastronomii jest powszechny. Przekonanie typu: „u mnie wszyscy są uczciwi” jest najczęściej złudne.

1
3
4
5
następna  
ostatnia