Pizzeria w promocji
Franczyzobiorcy Telepizzy są zobowiązani uiszczać opłaty miesięczne dopiero od drugiego roku prowadzenia biznesu. Ich wysokość uzależniona jest od wielkości obrotu pizzerii. Jeśli nie przekracza 60 tys. zł, wówczas opłata jest stała i wynosi 1,2 tys. zł. – Dzięki temu franczyzobiorcy mogą skupić się na zarabianiu. Start w biznesie zawsze jest trudny i bardzo często pierwsze miesiące decydują o powodzeniu przedsięwzięcia. Wysoka jakość poszczególnych placówek stanowi o kondycji całej sieci. Dlatego staramy się ułatwiać pracę naszym partnerom – mówi Leszek Nowak, menedżer ds. rozwoju sieci Telepizza Poland. Dodatkowo sieć pomaga partnerom zarówno w przygotowaniu do otwarcia biznesu, jak i w trakcie prowadzenia działalności. Licencjobiorca może m.in. liczyć na wsparcie w poszukiwaniu lokalu i negocjowaniu cen najmu, projektu i adaptacji placówki, a także zatrudnieniu i przeszkoleniu pracowników. Partnerzy przechodzą szkolenia wstępne, wdrażające w biznes i bieżące w takcie prowadzenia działalności. Mogą też korzystać ze stałej pomocy regionalnych doradców.
Hiszpańska sieć ciągle poszukuje rozwiązań, które przyciągną klientów. Telepizza stworzyła m.in. własną platformę internetową click&pizza, dzieki której można składać zamówienia przez aplikację, Twittera, jak i sms. – Dzięki temu realizujemy usługę bez pośredników, czyli portali zrzeszających sieci gastronomiczne. Od początku do końca kontrolujemy proces sprzedaży, co pozwala utrzymać wysoką jakość usługi. To ważne, ponieważ zamówienia online realizują franczyzobiorcy. To dla nich dodatkowe źródło dochodu, obok sprzedaży w restauracjach i przez telefon – mówi Leszek Nowak.
Telepizza otwiera pizzerie w miastach powyżej 30 tys. mieszkańców, głównie na osiedlach, w centrach miast i w mniejszych galeriach handlowych. Telepizza posiada też food trucki, które sprzedają pizze podczas eventów, wydarzeń sportowych, festiwali, koncertów i pikników. Należą one wyłącznie do franczyzodawcy, jednak ich obecność na imprezach plenerowych przekłada się bezpośrednio na wizerunek i wzrost świadomości marki, a tym samym na poziom sprzedaży w placówkach franczyzowych.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali