W styczniowym "FRANCHISING" przedstawiamy koncepty franczyzowe z branży gastronomicznej. Sprawdź, o czym jeszcze przeczytasz w nowym numerze miesięcznika.
 

W styczniowym wydaniu 1/2020 (179)

RAPORT SPECJALNY

Zarabiamy na ekologii

Ekologia to coraz bardziej nośny temat. Jak wpisać się w ten trend i otworzyć dochodowy biznes, a przy okazji pomóc środowisku?

SUPERTEMAT

25 przepisów na knajpę

W ostatnich 20 latach wartość polskiego rynku gastronomicznego potroiła się i sięga dziś 36,6 mld zł. Jak znaleźć na nim swoje miejsce?

Otwieramy restaurację

Kuchnia gruzińska, polskie pierogi, szkocki klimat – wśród konceptów restauracyjnych wybór jest dość spory.

Pizzeria rządzi

Pizza niezmiennie od lat jest ulubionym daniem Polaków. Nic dziwnego, że nie brakuje konceptów franczyzowych w tym segmencie gastronomii.

Kuchnia na szybko

Fast foody to najszybciej rosnący segment polskiego rynku gastronomicznego.

Kawiarnia z pomysłem

Kawiarnia to dla wielu osób wymarzony biznes. Licencja pomoże w jego prowadzeniu.

Na słodko i na zimno

Franczyzobiorcy, którzy wolą „słodkie” koncepty, mają w czym wybierać.

Zyski z kranu

Pub z piwami kraftowymi to pomysł na biznes pod szyldem Jabeerwocky. Twórca konceptu ma duże doświadczenie w branży piw rzemieślniczych.

Kurier z obiadem

Delivery, czyli dostawy posiłków do klienta, to dziś jedna z najmocniej rozwijających się usług w gastronomii.

TARGI FRANCZYZA

Pomysł na biznes? Szukaj w Katowicach!

W marcu już po raz piąty franczyzodawcy i przyszli franczyzobiorcy spotkają się w Katowicach. Kup miesięcznik i odbierz darmowy bilet wstępu na Targi Franczyza.

POMYSŁY NA FIRMĘ

Biznes z konopi

Sprzedaż produktów opartych na konopi włóknistej możliwa jest w Polsce już od kilku lat. Czy to intratny interes?

Portfel, którego nie da się zgubić

Pomysł stworzenia Wooleta, czyli inteligentnego portfela, okazał się na tyle innowacyjny, że jego twórcy zebrali ponad 1 mln zł na jego produkcję.

Biznesowy yin i yang

Połączenie sił doświadczonego spawacza i kreatywnej graficzki dało życie Blach-ostce, firmie produkującej metalowe elementy aranżacji wnętrz.

E-FIRMA

Interes sprzyjający przyrodzie

Olga Bukowska i Aleksandra Dutkowska postanowiły otworzyć sklep ogrodniczy w internecie. Okazał się dużym sukcesem, bo założycielki skupiły się
na ściśle określonej grupie klientów.

WŁASNY BIZNES

Uczę gotować i zarabiam

Chciałbym mieć restaurację, jednak musiałbym mieć komfort, że goście zawsze dostaną to, czego oczekują. We własnej knajpie przede wszystkim trzeba cały czas być. A ja lubię podróżować – mówi Grzegorz Łapanowski, kucharz, właściciel szkoły kulinarnej Food Lab Studio.

MÓJ FRANCHISING

Inwestycje z rozmachem

Tomasz Przybysz zaczynał od niewielkiej pizzerii w Ciechanowie. Dziś przygotowuje się do otwarcia dużego lokalu rozrywkowo-gastronomicznego, w którym pomieści prawie wszystkie franczyzowe marki firmy Wojtex.

Własna firma po urlopie macierzyńskim

Iza Poradowska nie mogła się odnaleźć w pracy po powrocie z urlopu macierzyńskiego. Postanowiła więc otworzyć szkołę programowania. Pomysł na tyle spodobał się jej mężowi, który również rzucił dotychczasową posadę i prowadzi biznes razem z żoną. Czy nie żałują swojej decyzji?

SONDA

Trudne początki

Franczyzobiorcy, którzy zaczynają przygodę z własnym biznesem, muszą się zmierzyć
z kilkoma przeszkodami. Co sprawia im największą trudność?

KATALOG FRANCZYZ I SYSTEMÓW PARTNERSKICH

343 pomysły na firmę. Spróbować może każdy.
Franchising, umowa agencji lub partnerstwa to sposoby na własny biznes. A własny biznes to najlepsza droga do satysfakcjonujących zarobków.

ABC FIRMY

Księgowość na własny rachunek

Co przedsiębiorca musi umieć, żeby samodzielnie rozliczać się z fiskusem?

ABC FRANCZYZY

Czy jesteś gotowy zostać franczyzodawcą?

Sprzedaż licencji na biznes może okazać się idealnym sposobem na rozwój firmy.

Miesięcznik Własny Biznes FRANCHISING możesz zamówić przez internet w księgarni portalu Franchising.pl (pojedyncze egzemplarze, prenumerata, numery archiwalne, wydania w formie pliku pdf). Magazyn jest dostępny także w sprzedaży detalicznej w sieci salonów prasowych EMPiK, Inmedio / Relay, Kolporter, Top Press, a także w sklepie Publio.pl.


Zasady i warunki zakupów

Prenumerata roczna - 12 numerów w promocyjnej cenie

Prenumerata obejmuje 12 kolejnych numerów miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i jest sprzedawana w promocyjnej cenie 59 zł. Zamawiający wybiera wydanie, od którego rozpocznie się okres prenumeraty. W pierwszej przesyłce wysyłamy miesięczniki, które ukazały się dotychczas. Kolejne numery będą nadawane w pierwszym dniu sprzedaży bezpośrednio z drukarni.

Koszt dostawy

Dostawa na terenie Polski jest bezpłatna, dotyczy to wszystkich produktów dostępnych na Franchising.pl. Koszt dostawy poza Polskę:

  • Europa (w tym Rosja, Turcja i Izrael) - 25 zł (w przypadku prenumeraty 300 zł);
  • Ameryka Północna i Afryka - 30 zł (w przypadku prenumeraty 360 zł);
  • Ameryka Południowa i Azja - 36 zł (w przypadku prenumeraty 432 zł);
  • Australia i Oceania - 50 zł (w przypadku prenumeraty 600 zł).

Warunki dostawy

Zamówienia wysyłamy w ciągu 2 dni roboczych po potwierdzeniu otrzymania zapłaty lub potwierdzeniu zamówienia pobraniowego. Zamówienia wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej. Czas dostawy zamówienia na terenie Polski to zazwyczaj od 1 do 5 dni roboczych. Czas dostawy kurierem Inpost to zazwyczaj 1-2 dni robocze. Przesyłki zagraniczne nadajemy wyłącznie Pocztą Polską. Czas dostawy zamówienia za granicę to zazwyczaj od 7 do 14 dni roboczych. 

Formy płatności

Lista dostępnych form płatności:

  • BLIK
  • Google Pay, Apple Pay, Masterpass,
  • karta: Visa, Mastercard, Maestro: (debetowa lub kredytowa),
  • bankowość internetowa: Alior Bank, Bank Nowy, BNP Paribas, BOŚ, Banki Spółdzielcze, CitiHandlowy, Crédit Agricole, Getin, ING, iPKO, Inteligo, mBank, Millennium, Nest Bank, Pekao, Plus Bank, Santander,
  • tradycyjny przelew bankowy: (potwierdzenie wpłaty otrzymujemy wraz z wyciągiem bankowym za dzień poprzedni),
  • pobranie: zapłata kurierowi Inpost przy odbiorze za dopłatą 9,50 zł.

Płatności BLIK i przez system bankowości internetowej realizowane są przez PayU S.A.

Proforma

Jeżeli potrzebują Państwo proformy do dokonania płatności przelewem prosimy o zamieszczenie informacji w uwagach podczas składania zamówienia. Proformę prześlemy na wskazany adres mailowy.

Zwroty i reklamacje

Prasa nie podlega zwrotom, w przypadku pozostałych artykułów nabywca może je zwrócić 14 dni od otrzymania przesyłki. Prosimy o odesłanie zwracanych artykułów na adres firmy podany poniżej. Pytania i reklamacje prosimy kierować na adres zakupy@franchising.pl lub telefonicznie na numer +48 22 560 80 22.

Dane firmy

PROFIT system Sp. z o.o.
ul. Brązownicza 16
01-929 Warszawa
NIP 5222550821, REGON 016299073, KRS:183748