Piwiarnia 24 godziny na dobę

Stoisko Piwiarni Warki w trakcie 8. Salonu Franchisingu w 2010 roku.
Czwartek
10.03.2011
Franczyzobiorcy Piwiarni Warki mogą aktualizować strony swoich restauracji w nowym serwisie internetowym.
 

Portal ruszył w połowie lutego i zawiera aktualne informacje na temat tego, co dzieje się w poszczególnych piwiarniach. Na stronie znajdują się informacje przydatne klientom sieciowych punktów oraz franczyzobiorcom zarządzającym placówkami. Internauci mogą zapoznać się między innymi z menu restauracji, odnajdą najbliższy lokal, dowiedzą się jakie są planowane imprezy (mecze piłkarskie, koncerty). Możliwy jest również wirtualny spacer po wybranej piwiarni.

- Serwis usprawni komunikację z klientami. Aktualność strony gwarantują sami właściciele lokali, którzy mogą redagować jej zawartość. Partnerzy mają także możliwość kontaktu z Grupą Żywiec 24 godziny na dobę, na przykład w celu zamówienia wyposażenia, które uległo zużyciu – mówi Tomasz Klujew, kierownik do spraw rozwoju lokali wizerunkowych Piwiarni Warka.

Koncept franczyzowy Piwiarni opracowany został w 2009 roku przez PROFIT system, chociaż już wcześniej sieć współpracowała z partnerami. Pierwszą otwartą placówką franczyzową był lokal w Tomaszowie Mazowieckim, który znajduje się blisko centrum miasta. Właśnie lokalizacje w centrum, na starówkach oraz przy największych ulicach są najatrakcyjniejsze. Warunkiem otwarcia piwiarni jest posiadanie lokalu na własność lub umowy najmu na okres minimum pięciu lat, czyli czasu na jaki zostaje podpisana umowa z franczyzobiorcą.

Pod logo Piwiarni Warki działa 87 restauracji. - Staramy się uruchomić jak najwięcej pubów przed Euro 2012, bo imprezy sportowe działają jak magnez na klientów – wyjaśnia Tomasz Klujew. Inwestycja w biznes wynosi minimum 150 tys. zł. Partner otrzymuje projekt aranżacji wnętrza, a w ramach pakietu startowego: wyposażenie baru, meble, elementy oznaczenia zewnętrznego lokalu, ogródek piwny oraz szkło.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz