Wars inwestuje we włoskie przekąski

Piada to włoski placek, wypiekany z mąki pszennej, z wyłącznie naturalnych składników, wypełniony dowolnym farszem. Najlepiej smakuje na ciepło.
Poniedziałek
21.03.2011
W warszawskim CH Targówek otwarto pierwszy Piada Bar – bar serwujący tradycyjną piadę oraz inne przekąski kuchni włoskiej.
 

Jedzenie na mieście nie musi być synonimem pochłaniania setek kalorii i ociekających tłuszczem hamburgerów. Piada Bar powstał z myślą o klientach, którzy lubią coś szybko przekąsić na mieście, dbając jednocześnie o to, aby posiłek był zdrowy. W nowym koncepcie spółki Wars, posiłki są przygotowywane na oczach klientów i tylko z naturalnych składników.

Koncept Panini Barów kładzie nacisk na zdrową żywność i z taką chce być kojarzony. Przekonanie Polaków do dbania o jakość spożywanych posiłków, nawet na mieście czy w podróży, może być bardzo trudnym zadaniem. Zachętą może się okazać certyfikat, jakim został uhonorowany Piada Bar podczas otwarcia, który poświadcza zgodność serwowanych przekąsek z tradycyjną włoską recepturą.

- Pierwszy lokal traktujemy testowo, aby sprawdzić, jak piada oraz przygotowana przez nas oferta jest przyjmowana przez konsumentów w Polsce – mówi Andrzej Buczkowski, Dyrektor ds. Marketingu i Rozwoju Wars S.A. - Pakiet franczyzowy nie jest jeszcze gotowy, ale jesteśmy w trakcie jego tworzenia.

Wars zamierza otwierać kolejne Piada Bary na dworcach kolejowych oraz w centrach handlowych na terenie całego kraju. Placówki mają być prowadzone zarówno w ramach działań operacyjnych spółki, jak i w formie franczyzy.

- Ilość otwartych w przyszłości Piada Barów zależy od możliwości pozyskania odpowiednich lokali z odpowiadającą nam ceną wynajmu - dodaje Andrzej Buczkowski. - Mimo to zakładamy otwarcie do końca 2012 nie mniej niż 4-5 lokali, w tym co najmniej trzech na dworcach kolejowych.

Spółka Wars jest również właścicielem powstałej rok temu warszawskiej restauracji Green Patio mieszczącej się przy ul. Nowogrodzkiej. W restauracji oraz w wagonach restauracyjnych Wars piada jest stałą i sprawdzoną pozycją w menu.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz