Firma Gastromall rozwija równocześnie kilka konceptów gastronomicznych, jednak najpopularniejszym z nich jest sieć restauracji serwujących dania na wagę Olimp. W lipcu zostanie otwarty 10. lokal działający pod logo Olimp. Franczyzobiorcą, który uruchomi punkt w centrum handlowym Focus Mall w Rybniku jest firma zarządzająca już restauracją w Gliwicach. Firma otwiera także własne lokale - jesienią ruszy największa z dotychczasowych restauracji Olimp. Punkt w Krakowie liczy 400 m2. W podobny sposób przebiega rozwój sieci Multifood STP, która posiada 10 restauracji.
- Multifood oferuje bliźniaczy do naszego system samoobsługi - mówi Izabela Domaradzka, koordynator projektów, Grupa Gastromall.
Podobne w obu sieciach są sposób serwowania posiłków i liczba placówek. Inwestycja w Olimp wynosi 180 tys. zł plus nakłady poniesione na adaptację lokalu. Aby otworzyć restaurację Multifood trzeba dysponować 300 tys. zł, przy czym kwota ta zawiera już koszty przystosowania lokalu.
- Wszystkie nasze starania skupione są na uświadomieniu klientom jak ważnym elementem dbania o zdrowie jest odpowiednia, zbilansowana dieta. Oferujemy pieczone i grillowane mięso oraz sałatki z niskokalorycznymi sosami. W naszych lokalach gotują dyplomowani kucharze, każdy franczyzobiorca może być pewien, że jego personel zostanie przeszkolony przez profesjonalistów znających się zarówno na przygotowywaniu potraw jak i na organizacji codziennej pracy restauracji - zapewnia Izabela Domaradzka.
Grupa Gastromall rozwija się także dzięki wsparciu z funduszy unijnych. Firma realizuje równolegle 3 projekty dofinansowane w ramach działania 2.1 Rozwój i podniesienie konkurencyjności przedsiębiorstw. Celem jednego z projektów jest poszerzenie menu Olimpu o dania mączne i na bazie ziemniaków (kopytka, pyzy, kluski śląskie, placki ziemniaczane) przygotowane w oparciu o innowacyjną formułę zdrowej żywności wzbogaconej dodatkiem błonnika.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
Kultowy Laska z „Chłopaki nie płaczą”, czyli Tomasz Bajer zjechał pół świata w poszukiwaniu pomysłu na siebie. Wybrał Polskę i własną firmę SzkoleniePDR.pl – gdzie dziś wraz ze wspólnikiem naprawia i szkoli innych, jak usuwać wgniecenia z karoserii samochodów.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali