Menu dietetyczne w siłowni
Nazwiskiem doktora Marka Bardadyna firmowane są jak na razie dwa franczyzowe bary z dietetycznym jedzeniem. Niedługo dołączy do nich 6-7 nowych punktów franczyzowych w Warszawie oraz w Rzeszowie, Gliwicach i Poznaniu.
- Muszę przyznać, że zainteresowanie naszą franczyzą przeszło najśmielsze oczekiwania. Chcemy wykorzystać popularność marki i konceptu za granicą i również tam rozwijać sieć barów. Prowadzimy już rozmowy dotyczące uruchomienia masterfranczyzy w Kanadzie, Arabii Saudyjskiej i w Niemczech. Wszystkich zainteresowanych naszym konceptem zapraszamy na Targi Franczyza 2012 odbywające się w Warszawie w październiku tego roku - mówi Zuzanna Ploch, menadżer marki Dr Bardadyn.
Firma myśli również nad poszerzeniem lokalizacji, w jakich będą otwierane Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bary.
- Chcemy wyjść z naszą ofertą poza centra handlowe i pojawiać się również w biurowcach, gdzie zamierzamy sprzedawać dietetyczne przekąski i dania diety strukturalnej. Otwarciom nowych barów będą towarzyszyły spotkania z twórcą diety strukturalnej, dr Markiem Bardadynem – zapowiada Zuzanna Ploch.
Koszt inwestycji uzależniony jest od rodzaju oraz powierzchni lokalu. Istnieje możliwość uruchomienia baru w postaci wyspy sprzedażowej w centrum handlowym, witryny w części food court centrum handlowego lub też baru/restauracji o rozszerzonym asortymencie dań diety strukturalnej w lokalu użytkowym w atrakcyjnej lokalizacji. Ponadto można połączyć bar z działalnością własną, na przykład z fitness klubem, gabinetem kosmetycznym. Do sieci mogą przystąpić również restauracje, które chciałyby uzupełnić swoją ofertę o potrawy z menu diety strukturalnej.
W przypadku wyposażonego lokalu rozpoczęcie współpracy wiąże się jedynie ze zmianą szyldów i oznaczeń (ok. 3 tys. zł). Uruchomienie wyspy czy też witryny w centrum handlowym to koszt ok 40 tys. zł, w zależności od powierzchni i zakresu działalności lokalu. Do końca tego roku franczyzobiorcy nie muszą płacić za przystąpienie do sieci, a opłata bieżąca wynosi 4 proc.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Nowoczesny sprzedawca musi przełamywać schematy i ciągle zaskakiwać klienta. Tylko wtedy będzie mógł zwiększyć skuteczność swoich działań i pozyskiwać atrakcyjne kontrakty.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali