Poleć stronę: PAF vs INPOST
Forum: PAF vs INPOST
11.09.2008aragoniswypowiedzi: 76*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Witam. Macie jakieś przemyślenia na temat tych firm? Ktoś już prowadzi jedną z tych firm i co może o nich powiedzieć? Warto zacząć z nimi współpracę? Czytałem ciekawy artykuł o firmach paf i inpost ma to pokrycie z rzeczywistością? |
11.09.2008qwestwypowiedzi: 9*.adsl.inetia.pl |
Nie wiem jak się zmieniło u nich z doręczaniem przesyłek ale to był koszmar (jeszcze dwa miesiące temu). Chciałem zrezygnowaćz usług poczty i wspomóc troszkę jej konkurentów, więc puściłem kilka listów i niestety nie dochodziły do odbiorców. Była nawet taka sytuacja, że na jeden adres wysłałem dwa osobne listy w tym samym czasie, jeden dotarł po tygodniu a drugi wogule. Albo czekałem również na paczkę z Allegro i też nie mogli mi jej dostarczyć, dzwoniłem dzień w wdzień za gościem co rozwoził i codziennie mówił że będzie ale go nie było, aż wkońcu sam ją u niego odebrałem. Kozmar! Pomysł może dobry, ale jakoś obsługi kiepska! |
11.09.2008aragoniswypowiedzi: 76*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Czyli nie warto w to się pakować? Nie ma w takim razie alternatyw dla Poczty Polskiej? |
11.09.2008qwestwypowiedzi: 9*.adsl.inetia.pl |
Może i warto, bo w takim lokalu z PAFem czy INPOSTEm możesz mieć dodatkowo jakieś pośrednictwo kredytowe + totolotka. Ale jeżeli przesyłki nie będą realizowane terminowo to Klientów na listy i paczki nie będzie, a z samych opłat za rachunki to kokosów nie będzie! Sam się kiedyś przymierzałem do PAFu, ale na dzień dzisiejszy zrezygnowałem jak z korzystałem z usług. |
15.09.2008yellowcardwypowiedzi: 2*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
od jakiegoś czasu coraz częściej korzystam z usług firmy Inpost i jak dotąd nie mam żadnych zastrzerzeń- także ja polecam |
15.09.2008aragoniswypowiedzi: 76*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Ok dzięki za opinie. Teraz raczej bym prosił o ocenę kogoś kto jest przedsiębiorcą i jak z jego punktu to wygląda, opinie klientów znam, pełno ich w necie:). |
17.09.2008yellowcardwypowiedzi: 2*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
"InPost, niezależny operator pocztowy o zasięgu ogólnokrajowym, należący do grupy kapitałowej Integer.pl – został laureatem konkursu TERAZ POLSKA. Firmę nagrodzono w kategorii Najlepsze Usługi za całokształt działań prowadzonych na rynku pocztowym. "
to chyba o czymś świadczy ;) |
18.09.2008poiesiswypowiedzi: 2*.akademiki.uni.torun.pl |
Przeprowadzałem wstepne rozmowy nt otwarcie oddziału pocztowego PAF. Zdaniem moich współinwestorów, któzy byli na spotkaniu, nie oferują wiele. Nie są w stanie mi również przekazać danych możliwych do wykorzystania przy budowie biznesplanu, konkretnie kosztorysu. Chętnie porozmawiam z kimś kto zakłada lub już założył taki oddział. |
23.09.2008MiWiwypowiedzi: 124*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Znak teraz polska dawno stracił swoją renomę. Płacisz parę złotych i go masz. Niestety o niczym nie świadczy. |
26.09.2008Creedwypowiedź: 1*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
mnie się jednak wydaje, ze to porządna firma, zasługująca na wyróżnienia- jej sukcesy powinny cieszyć, bo tylko przybliżają nas do uwolnienia od monopolu Poczty Polskiej |
27.09.2008bartomadawypowiedzi: 129*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Zmiast licytować się na argumenty dobry/zły -na podstawie doniesień prasowych-zróbcie mały test.Wyślijcie do np.10 znajomych w Polsce listy za pomocą tych firm i sprawdzcie kiedy dojdą(i czy w ogóle ) dojdą.Koszt będzie znikomy-a wiedza na temat jakości usług na pewno bogatsza.Bo jak się okaże ,ze np.50 % przesyłek będzie dostarczone nieterminowo-to w przyszłości będziecie mieli tyle reklamacji,później tłumaczeń się przed klientami-a zysk na takiej działalności chyba nie jest tego wart |
29.09.2008SavageGardenwypowiedzi: 2*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
coś PAF ostatnio nie bardzo się sprawuje - właśnie natknęłam się na taką informację: http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=364&i=5832&t=5832 |
30.09.2008adamwypowiedzi: 38*.54.173.188 |
Ze zdziwieniem Edek L. spojrzał ( w poniedziałek 22 września 2008 ) na ladę w sklepie spożywczym w Przysiekach koło Jasła na stertę kopert z rachunkami telefonicznymi TP S.A. Rychło się okazało, że jest tam też faktura za telefon dla Jego cioci 85 letniej Anny K. mieszkającej w tej samej miejscowości „na graniach”. Sklepowa wyjaśniła, że przesyłki zostawił u niej do rozdania prawdopodobnie „kurier” operatora pocztowego PAF. Istotnie do firmowej koperty Telekomunikacji Polskiej, z adresem zwrotnym w Katowicach, doklejony był - na całości - 3 milimetrowej grubości kartonik firmowy PAF-u ( 22 x 11 cm) , oznakowany jako „Plomba bezpieczeństwa” z krzyczącym pośrodku druku hasłem „JAKOŚĆ to nas PRIORYTET”. |
01.10.2008SavageGardenwypowiedzi: 2*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
No właśnie to miałam na myśli ; ) |
06.10.2008Mieczysławwypowiedź: 1*.244.57.34 |
Brawo Towarzyszu Adamie! Rada Zakładowa Forumowiczów doceniając Wasz wkład w podwyższeniu wyników produkcyjnych na forum wyraża uznanie za schwytanie niegodziwego kapitalisty i kułaka wykorzystującego robotniczo - chłopski dorobek Waszej wsi. Gratulujemy tytułu Przodującego Komsomolca III kwartału. Równocześnie składamy Wam podziękowania i życzymy dalszych sukcesów w walce klasowej a tym samym w umacnianiu sojuszu robotniczo - chłopskiego. Wykorzystanie sklepowej w Waszej wsi to czyn odrażający. Bądźcie czujni wobec wroga klasowego a świadomym stosunkiem do pisania postów dajcie przykład innym jak należy walczyć o pokój i socjalizm. Rada Zakładowa Forumowiczów |
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.