pomysł na biznes

pomysł na biznes | 07.09.2018

Wędliny bez mięsa za pieniądze internautów

Roślinne wędliny to strzał w dziesiątkę. Sklep mięsny bez mięsa wsparło 1,5 tys. osób, jeszcze zanim został otwarty.

Roślinne wędliny to strzał w dziesiątkę. Sklep mięsny bez mięsa wsparło 1,5 tys. osób, jeszcze zanim został otwarty.

uroda i fitness | 29.07.2018

Konkurencja na parkiecie

Właściciel szkoły tańca nie musi samodzielnie prowadzić zajęć z kursantami. Może do tego zatrudnić instruktorów. Ale wówczas trudniej będzie mu wyjść na swoje.

usługi dla klientów indywidualnych | 22.07.2018

Pieniądze w rozjazdach

Właściciele wypożyczalni samochodów zarabiają głównie dzięki firmom, które zamiast kupować auta dla pracowników, wolą je wypożyczyć.

pomysł na biznes | 01.07.2018

Życie i zarabianie na wsi

Agroturystyka może być dodatkowym źródłem dochodu dla rolników. Ale nie tylko. Ten biznes ma jednak typowo sezonowy charakter.

art. dziecięce | 01.06.2018

Interes na zabawkach

Prowadzenie sklepu z zabawkami, zarówno małego osiedlowego, jak i sieciowego w centrum handlowym, nie jest dziecinnie prostą sprawą.

art. spożywcze i przemysłowe | 12.05.2018

Browar sam uwarzony

Browary rzemieślnicze otwierają najczęściej pasjonaci piwa. Sami tworzą receptury i gromadzą surowce, ale samo warzenie piwa zlecają browarom kontraktowym. Tak jest taniej.

finanse i bankowość | 29.04.2018

Licencja na trzy marki

W placówkach Open Finance można za jednym zamachem kupić dom lub mieszkanie, załatwić na nie kredyt i jeszcze wszystko to ubezpieczyć. A potrójna oferta to szansa na potrójny zysk.

uroda i fitness | 10.04.2018

Otwieramy klub crossfit

Moda na crossfit – sport łączący elementy treningu siłowego, wydolnościowego i gimnastyki – dotarła z USA do Polski. Kluby crossfit przeżywają oblężenie.

finanse i bankowość | 31.03.2018

Instrukcja na bank

Co zrobić, żeby otworzyć placówkę licencyjną BZ WBK? Oczywiście, najpierw trzeba znaleźć odpowiedni lokal. To zadanie należy do partnera, ale może on liczyć na pomoc centrali.

usługi dla biznesu | 27.03.2018

Fachowcy od zatrudniania

Na rynku pracy nastała era pracownika. Pracodawcy są dziś w gorszej pozycji. To woda na młyn dla agencji rekrutacyjnych.

edukacja | 18.03.2018

Żłobek: Raczkujący biznes

Kto szukał miejsca w żłobku dla swojego dziecka, ten wie, że nie jest to łatwe zadanie. Dlatego otwarcie prywatnego żłobka czy klubu malucha może okazać się niezłym pomysłem na biznes.

finanse i bankowość | 11.03.2018

Rośnie apetyt Nest Banku

Na zdziesiątkowanym rynku bankowej franczyzy rozpycha się Nest Bank. W niespełna dwa lata zbudował sieć 165 placówek partnerskich. I nie zamierza na tym poprzestać.

pomysł na biznes | 27.02.2018

Kwiaciarnia: Biznes, który kłuje

Można by ulec wrażeniu, że prowadzenie kwiaciarni to biznes usłany kwiatami. Jednak nie dajmy się zwieść. Czasami właścicielowi kwiaciarni wiatr w oczy zawieje, a róża boleśnie wbije kolec.

gastronomia | 08.02.2018

Pączkarnia: Firma z lukrem

Czy na sprzedaży wyłącznie pączków można zarobić? Franczyzodawca Starej Pączkarni udowadnia, że tak i stawia na franczyzę.

pomysł na biznes | 29.01.2018

Szkółka narciarska: Szusujące zyski

Zima w Polsce trwa tylko kilka miesięcy, mimo to prowadzenie szkoły narciarstwa to opłacalny biznes. Przy dobrej aurze, podczas jednego sezonu, można zarobić nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych.

pomysł na biznes | 14.01.2018

Zyski rosną na drzewach

Co zrobić, by ośrodek wczasowy w leśnej głuszy stał się turystycznym hitem? Wystarczy umieścić domki kilka metrów nad ziemią.

pomysł na biznes | 09.12.2017

Plantacja choinek: 2 metry na sprzedaż

Plantacja drzewek iglastych to biznes dla cierpliwych. Na pierwsze zyski trzeba czekać bowiem kilka lat.

gastronomia | 30.11.2017

Pizzeria: Pożyczą tylko najlepszym

Franczyzodawca sieci pizzerii Stopiatka postanowił zainwestować 1,5 mln zł w otwarcia franczyzowych lokali. Komu udzieli wsparcia?

art. spożywcze i przemysłowe | 23.11.2017

Spożywczak z przepisu

Kiedyś do prowadzenia sklepu spożywczego wystarczyła tzw. smykałka. Dziś biznesową intuicję właściciela wspomagają profesjonalne narzędzia i usystematyzowana wiedza o kliencie. O ile jest to spożywczak we franczyzie.

2
3
4