Poleć stronę: Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
Forum: Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
- strona:
- pierwsza
- poprzednia
- ...
- 4
- 5
- 6
- 7
26.04.2011ewe_lawypowiedź: 1*.flash-net.pl |
Witam, Piszę pracę licencjacką na temat franczyzy w branży turystycznej i mam ogromną prośbę do franczyzobiorców, którzy prowadzą biura podróży, hotele czy zakłady gastronomiczne o wypełnenie krótkiej ankiety (czas jej wypełnienia to max 5min.;) ) Pytania są tylko zamknięte. Z góry dziękuję za wypełnienie ankiety:) a oto link do niej: http://www.ankietka.pl/ankieta/59936/franczyza-w-przedsiebiorstwach-turystycznych.html |
03.05.2011Kasprzykwypowiedź: 1*.adsl.inetia.pl |
Witam Jestem Studentem III roku i pisze pracę licencjacką o franchisie. Potrzebował bym od was małej pomocy mianowice jak wszytko wygląda krok po kroku jak bym chciał otworzyć sklep odzieżowy typu top secere czy reservat. Od czego trzeba zaczac?? |
03.05.2011bar660wypowiedzi: 31*.swidnica.mm.pl |
Nie chciałbym być niemiły ale zwracaj uwagę na pisownię, to jednak ważne! |
06.05.2011lukasz_szczypinskiwypowiedź: 1*.42.84.97 |
Witam serdecznie, Piszę pracę magisterską o korzyściach finansowych dla franczyzobiorcy w tytułu podpisania umowy franczyzoej. Temat brzmi wprawdzie inaczej, ale koncepcja jest ta sama :) Potrzebuję do swojej pracy badawczej danych o: - jednym przedsiębiorswie Aktualnie pracuję i zamierzam pracować nadal w dużej firmie w branży medialnej jako analityk finansowy. W pracy badawczej zamierzam przeanalizować korzyści finansowe wynikające z franczyzy z wykorzystaniem analizy statystycznej i zinterpretować je za pomocą wskaźników finansowych wraz z ich szczegółowym omówieniem, więc jeśli ktoś się zastanawia, czy jego biznes się w pełni opłaca pod szyldem znanej marki, to w sposób rzetelny postaram się odpowiedzieć na to pytanie :) Od chętnych do udzielenia pomocy poproszę o mail: lszczypinski@poczta.fm
Pozdrawiam, Łukasz Szczypiński. |
06.05.2011XXXXXwypowiedzi: 64*.master.pl |
Piszę pracę magisterską o korzyściach finansowych dla franczyzobiorcy w tytułu podpisania umowy franczyzoej. Temat brzmi wprawdzie inaczej, ale koncepcja jest ta sama :)
Zmien temat o korzysciach franczyzodawcow bo w przeciwnym razie informacji mozesz sie nie doczekac;) |
12.05.2011moncza88wypowiedź: 1*.syrion.pl |
Witam serdecznie! Jak wielu użytkowników tego forum również piszę pracę licencjacką dotyczacą franchyzy, a dokładnie " Roli franchisingu w rozwoju sektora MSP" (MSP - małe i średnie przedsiębiorstwa:)) Duzą część mam już napisaną, niestety wciąż brakuje mi danych do części badawczej. Jeśli ktoś z Was znalazłby chwilkę by pomóc zdesperowanej studentce bardzo proszę o maila: www.moncza88@vp.pl Potrzebuję informacji o tym czy franczyza dla przedsiębiorców małych i srednich jest opłacalna, jakie sa jej wady i zalety, ogólne spostrzezenia kogoś kto prowadzi badz prowadził biznes oparty na jej zasadach. Liczę na Waszą pomoc:) Monika... |
12.05.2011XXXXXwypowiedzi: 64*.master.pl |
Kazdy boi sie zdradzac takich danych bo w umowach franczyzowych jest sporo o poufnosci informacji. Nikt takze nie jest pewny czy jestes studentem czy moze jakims zwiadowca z innej firmy ktory bada rynek. |
13.05.2011XXXXXwypowiedzi: 64*.master.pl |
niekonczaca sie opowiesc.. |
31.05.2011tomek19_uwwypowiedzi: 2*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Witam. Piszę pracę magisterską na temat franczyzobiorców. Zachęcam do udziału w ankiecie, którą zamieściłem pod linkiem: www.ankieter.pl/wypelnij/ankiete/id/7605/ |
07.06.2011Izabela123wypowiedź: 1*.5.72.128 |
Proszę o wypełnienie ankiety przez osoby, które korzystają z franczyzy na rynku nieruchomości. Wyniki ankiety zostaną wykorzystane w pracy dyplomowej. http://www.ankietka.pl/ankieta/61919/franczyza-na-rynku-nieruchomosci.html |
29.06.2011michciu_89wypowiedź: 1*.icpnet.pl |
Witam! Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam Michciu |
01.07.2011kingaszwypowiedź: 1*.tktelekom.pl |
Witam, piszę pracę magisterską na temat\\\\\\\\\\\\\\\"Franchising jako źródło przedsiębiorczości\\\\\\\\\\\\\\\", nie do końca mam pomysł na przeprowadzenie badań w tym temacie. Czy ktoś mógłby udostępnić jakieś ogólne materiały dotyczące franchisingu oraz być może ktoś miałby jakiś ciekawy pomysł na temat badań?? Dziękuję i pozdrawiam |
03.08.2011lypek88wypowiedź: 1*.wroclaw.vectranet.pl |
hej, w lipcu obronilem sie z pracy 4,5:) pisalem na temat systemu franchisingu w jednej z sieci typu fast food lekko nie bylo te materialy... jesli ktos jest zainteresowany pomoca pisac prosze:) napewno sie jakos dogadamy;) pozdrawiam
|
28.09.2011K.Pwypowiedź: 1*.satfilm.pl |
Witam, zwracam się do Franczyzobiorców z uprzejmą prośbą o wypełnienie kwestionariusza dotyczącego franczyzy. Jestem studentka i pisze prace magisterska na temat franczyzy. Wypełniony kwestionariusz wykorzystam swoich badaniach pracy magisterskiej. Jeśli chcą mi Państwo pomóc, proszę podać e-mail, na który prześle kwestionariusz. |
27.11.2011Danielwypowiedź: 1*.play-internet.pl |
Witam. |
02.12.2011dagawypowiedzi: 4*.ujk.edu.pl |
Witam, piszę pracę na temat: \"Franczyza w świetle usług placówek bankowych. Studium przypadku: Bank Polska Kasa Opieki S.A. i Eurobank\". I między innymi mam porównać wygląd umowy franchisingowej w obu bankach. Niestety chodzę od banku do banku(rozważałam zmianę placówek po odmownej odp. od eurobanku i pko) i nie chcą mi udąstępnić takiego dokumentu powołując się na ochronę danych i interesów klienta. Czy spotkaliście się z taką sytuacją? Gdzie mogłabym uzyskać wzór takiej umowy? Czy może ktoś z Państwa tu na forum zawierał taką umowę i ewentualnie mógłby mi ją udostępnić. Zapewniam, że będzie mi służyła tylko i wyłącznie jako przedmiot analizy w mojej pracy licencjackiej. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam :) |
02.12.2011PrzemekPwypowiedzi: 10*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Proponuję pogadać z promotorem o zmianie wymagań co do pracy licencjackiej. Aby otrzymać wzór wstępnej umowy trzeba podpisać dokument o zachowaniu tajemnicy handlowej. Druga sprawa to taka, że każda umowa podlega negocjacji i właściwie ilu franczyzobiorców tyle może być różnych umów w ramach tej samej firmy dawcy. Z mojego doświadczenia odnośnie umów franszyzowych to stawka prawnika za samo opiniowanie umowy wynosi 1,5-2tys. |
10.12.2011piszelicencjatwypowiedź: 1*.presscd.pl |
Witam, piszę pracę licencjacką na temat: Uwarunkowania wykorzystania strategii franchisingowej na przykładzie McDonalda. Będę wielce wdzięczny, jeżeli podzielicie się jakimś danymi/informacjami itp kazik72@gmail.com |
29.12.2011Marek87wypowiedzi: 2*.neoplus.adsl.tpnet.pl |
Witam wszystkich. Mam prośbę o pomoc odnośnie pracy magisterskiej o systemach franczyzowych. Temat pracy miałby brzmieć mniej więcej tak: Franczyza jako dobry sposób na biznes. W pracy w rozdziale pierwszym chciałbym przedstawić porównanie franczyzy z innymi możliwościami prowadzenia własnej działalnosci. W drugim rozdziale chciałbym opisać rozwój systemów franczyzowych w Polsce i na świecie (z większym nastawieniem na rynek Polski) oraz tendencje w rozwoju tego rynku oraz przedstawić strukturę tego rynku w Polsce. W rozdziale trzecim chciałbym opisać system franczyzowy jakiejś konkretnej firmy. I właśnie tutaj prosiłbym o pomoc, ponieważ potrzebuję jakąś firmę, z której miałbym jakiekolwiek dane, które udowodniłyby tezę postawioną przeze mnie w temacie. Oczywiście najpierw byłby cały opis systemu, wymagania co do franczyzobiorcy, warunki franczyzy itd. , ale później przydałby się jakieś konkretne dane i właśnie tutaj kieruję do wszystkich swoją prośbę o pomoc w wyborze firmy ewentualnie podsyłanie linków z jakimiś danymi/informacjami lub może ktoś już pisał prace na taki temat i mógłby mi w jakiś sposób ją udostępnić? Za każdą pomoc będe wdzięczny. Pozdrawiam i z góry dziękuję Mój mail: marek_d_1@interia.pl |
09.03.2012Pruswypowiedzi: 3*.ip.netia.com.pl |
Witam Państwa serdecznie. Celem niniejszej ankiety jest zebranie opinii na temat systemu franczyzowego w jakim Państwo uczestniczą, korzyści i ryzyka z tym związanego a także formy finansowania przez Państwa wykorzystywanego. Badania stanął się częścią pracy licencjackiej. ANKIETA JEST W PEŁNI ANONIMOWA woj. warmińsko-mazurskiego |
- strona:
- pierwsza
- poprzednia
- ...
- 4
- 5
- 6
- 7
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.