Forum: Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

14.02.2017
wypowiedzi: 2
*.icpnet.pl

Oczywiście, że się da! Sam prowadzę niewielki lokal gastronomiczny i muszę przyznać, że daję radę! Jedyne co to trzeba mieć pomysł i mocne nerwy! No i proszę pamiętać, że to nie jest praca na etat - właściciel przychodzi pierwszy i wychodzi ostatni! I proszę pamiętać, że bardzo ważnym miejscem w resturacji jest łazienka - goście cenią sobie kiedy jest czysta, zadbana, dobrze wyposażona. Nauczyłem się tego na własnej skórze, stąd ostatnio uzupełniałem wyposażenie o różne akcesoria: https://www.ole.pl/category/wyposazenie-lazienek-publicznych

15.02.2017
wypowiedzi: 7
*.ssp.dialog.net.pl

Ja bym się w to nie pakowała, dość ciężko jest się wybić i wyjść na prostą. Nierzadko zdarza się, że trzeba interes zamknąć, bo po prostu się nie kręci. Warto też, żeby osoba zakładająca biznes znała się na tym, jak branża wygląda od środka. W tym również "nie spełniam wymagań".

24.02.2017
wypowiedzi: 61
*.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

Jasne, że można na tym zarobić. Jeśli ma się pomysł, pracowników i serwuje się dobre jedzenie, to jest dużą szansa, że się powiedzie. No i jest jeszcze kwestia dobrego systemu POS. To znacznie ułatwia zarządzanie, a też jakość obsługi klienta jest na wyższym poziomie. Jeśli chodzi o systemy POS to ja polecam: http://www.gastro.pl/poznaj-gastro/gastro-pos

01.03.2017
wypowiedzi: 16
*.play-internet.pl

Pewnie, że można zarobić na gastronomii ja mam już drugą małą restaurację. Udało sie. Wiadomo kilka lat trwało nim się odbiłam finansowo ale ...

Ważne by wytrwać. Ze swej strony mogę wam polecić producenta wysokiej jakości urządzeń gastronomicznych Gort Z Białegostoku  http://gort.pl/. My się tam zaopatrujemy

07.03.2017
wypowiedź: 1
*.48.235.37.in-addr.arpa

Moim zdaniem przy prowadzeniu lokalu gastronomicznego (czy jakiegokolwiek innego skierowanego zbiorowo do konsumentów) istotne jest, aby lokal wyposażony był w pewne udogodnienia takie jak np. darmowe WiFi, dostęp do codziennej prasy (czy to w formie papierowej, czy elektronicznie), jakieś akcje lojalnościowe, zniżki, może jakiś system ładowania telefonów (np. indukcyjnie), gniazda do ładowania laptopów, itp. itd. Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach poza dobrym jedzeniem i lokalizacją, to jest mus. Szczególnie, że nie wszyscy restauratorzy o to dbają.

11.03.2017
wypowiedź: 1
*.234.pxs.pl

Witam, posiadam nowy gastronomiczny produkt fraczyzowy, nie pizza, nie makarony, nie pierogi. nie hamburger i nie kebab ;) totalnie nowy produkt w Polsce aczkolwie znany w EU. Nasze hasło  "smaczne, zdrowo i tanio". Patent już zarejestrowany. Oferujemy bardzo korzystne warunki finansowe pierwszym fraczyzobiorcom. Inwestycja ok. 50.000 zł. dla małych i średnich lokalów. Zapraszamy do kontaktu, kom.790328730 

18.03.2017
wypowiedzi: 4
*.cable.net-inotel.pl

Cóż mogę powiedzieć skoro Pani Izabela Wiśniewska pisze "biznez" a nie " biznes" ... Najpierw do szkoły nauczyć się języka ojczystego a potem do "biznezu"

21.03.2017
wypowiedzi: 61
*.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

Jasne, że można na tym biznesie zarobić. Ale jest to trudne, bo teraz wymagania i oczekiwania wobec restauracji są wysokie. Nic w tym dziwnego, skoro konkurencja nie śpi. W ogóle dobrym pomysłem jest postawienie na system POS. Co to jest POS? Jest to system, dzięki któremu proces sprzedaży skraca się do aboslutnego minimum. Ja polecam: http://gastro.pl/gastro-pos/

29.03.2017
wypowiedzi: 20
*.10.74.184

Dla mnie odkryciem jest kuchnia japońska i jej przyprawy zwłaszcza sos teriyaki

06.04.2017
wypowiedzi: 16
*.play-internet.pl

Dla mnie najlepsza jest pizza, prawdziwa włoska pizza. Wiaomo trzeba mieć do tego odpowiedni sprzęt, piec...U nas jest piec zamawiany w Tanake, bardzo dobry sprzęt do gastronomii mają https://www.tanake.com.pl/sklep/pizzeria

20.04.2017
wypowiedzi: 26
*.play-internet.pl

Jeśli chodzi o wyposażenie takiego lokalu, to na pewno warto sobie zerknąć tutaj https://sklep.technica.pl/rekawice-ochronne . Można tam zakupić praktycznie wszystko. Takie kompleksowe zakupy pozwalają zaoszczędzić nie tylko czas, ale i pieniądze.

21.04.2017
wypowiedzi: 2
*.173.203.228

Warto rozważyć otwarcie firmy gastro-kurierskiej w oparciu o naszą franczyzę Stava.

Zamiast otwierać setną restaurację w mieście można zarabiać na dowozach jedzenia z pozostałych 99-ciu do ich klientów. Usługa Stava jest dla restauracji tańszą i wygodniejszą alternatywą do zatrudniania własnych kierowców. 

Udostępniliśmy ofertę franczyzową w marcu 2017 ale działamy na tym rynku od 3 lat. Franczyzobiorca dostaje wyłączność na swoje miasto więc warto się spieszyć. Najatrakcyjniejsze miasta za chwilę mogą być zajęte.

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.