Forum: Makaronowy biznes

24.11.2011
wypowiedzi: 5
*.play-internet.pl

witam wszystkich forumowiczów. zastanawiam się nad przystąpieniem do sieci nowej franczyzy - mały lokal oferujący makarony z sosem, kanapki i sałatki. pomysł o tyle mi się spodobał, bo nastawiony jest na kieszeń studencką - makarony kosztują 6-8 zł. wszystko oczywiście zdrowe i bez konserwantów. niestety nie mam doświadczenia w branży gastronomicznej, ale pomysł mnie kusi, choć koszt inwestycji z wyposazeniem lokalu to ok. 200 tys. to nowo powstała sieć (it bar), więc obecnie kuszą warunkami współpracy. co o tym sądzicie? czy warto w to inwestować. będę wdziećzna za opinie bardzie doświadczonych w tej branży.

24.11.2011
wypowiedzi: 50
*.swidnica.mm.pl

Jedyne co mogę Ci powiedzieć to że branża gastronomiczna jest bardzo trudna i wymagająca.

Ale jeżeli masz czas i chęci, oraz uważasz że w twoim regionie się przyjmie (zrób odpowiednie rozeznanie) to próbuj ;)

 

24.11.2011
wypowiedzi: 34
*.uninet.info.pl

Witam branza Gastronomiczna jest bardzo Trudna a Firmy ktore Oferuja swoje usługi franczyzy to dziela sie na te uczciwe...i Te Nie uczciwe ktore wyciagaja kase od takich jak Ty, co nie maj pojecia o gastronomi...a jak juz wydasz swoje ostatnie pieniadze to juz Cie Mają i musisz płacic...a bar z makaronem,kanapkami i salatkami ...i takimi pierdołami...to sie nie dorobisz za 200tys to  mozna Pięć taki barow otworzyc...takze nie daj sie nabrac na taki pomysł Ty nie zarobisz a ta Cała Firma  Tak...jak chcesz to napisz na priv polece Ci dobra gastronomie  jest sprawdzona i działa .

26.11.2011
wypowiedzi: 5
*.play-internet.pl

Witam, dziękuję za sugestie. WYjaśnię może, że te 200 tys. inwestycji to całkowity max. koszt wyposażenia lokalu (w tym ekspres do kawy marki WMF), koszt mebli, koszt remontu lokalu, oraz opłata za przystapienie do sieci (30 000) obejmująca reklamę - ulotki + radio, koszty przeszkolenia personelu itp. Dziękuję za wyjasnienie, że to trudna branża - co prawda w tej branży jeszcze nie działałam, ale mnie kusi. Czy ktoś może mi jeszcze podpowiedzieć, co jest najtrudniejsze w gastronomii, z jakim problemami spotykacie się?

26.11.2011
wypowiedzi: 50
*.swidnica.mm.pl

 

Dużym problemem są klienci, jednemu będzie smakować i będzie ok, drugiemu nie i pocztą pantoflową się rozniesie że złe niedobre itd.

Kolejna sprawa ale to jak prawie wszędzie pracownicy, muszą być naprawdę dobrzy, muszą przyciągać klienta.

Wydaje mi się iż jak na biznes „makaronowy” 200tyś to troszkę za dużo.

Życzę powodzenia!

28.11.2011
wypowiedzi: 5
*.play-internet.pl

Dziękuję bardzo za dobre rady. Jeszcze razz to sobie przemyślę i skalkuluję.

28.11.2011
wypowiedzi: 34
*.uninet.info.pl

Sam to nie masz co mysleć  za bardzo bo sie Nie Znasz na tym...i nie wiesz jakie sa wyniki dla jakiej gastronomi...wydac Kase to zaden problem nie jeden Ci w tym pomoze...ale stworzyc cos to juz musisz sie napracowac...takze trzymaj sie...:)

16.12.2015
wypowiedzi: 4
*.119.148.45

Może tutaj znajdziesz maszyny do makaronowego biznesu Instytut Maszyn Spożywczych Warszawa http://www.imsms.pl/oferta/makaroniarki.

10.01.2016
wypowiedzi: 25
*.dynamic.chello.pl

Według mnie branża gastronomiczna to dobre rozwiązanie. Można pomyśleć na przykład o franczyzie tego typu - http://makarun.pl/franczyza. To rozwijająca się sieć gastronomiczna o nazwie Makarun. Decydując się na otwarcie takiej działalności, otrzymuje się wiedzę na temat technologii produkcji, receptury i dostawców, firma ściśle określa również takie elementy jak lokalizacja, czy aranżacja wnętrza. Poza tym każdy franczyzobiorca dostaje zaproszenie na szkolenia i kursy, co pozwala mu rozwinąć biznes.

14.01.2016
wypowiedzi: 10
*.adsl.inetia.pl

Dzieki!

09.09.2016
wypowiedzi: 5
*.104.hitech-net.pl

Witam,

20 Października 2016 roku zamykam restaurację, w związku z tym mam na sprzedaż całe wyposażenie restauracji, lista jest długa więc wstawiam zdjęcia, prawie wszystko ze zdjęć jest na sprzedaż. *(oprócz ekspresu do kawy i zestawu kolumn) sprzęt w 95% jest nie starszy niż 18 miesięcy oraz wszystko jest sprawne w 100%. Wszystko jest na sprzedaż oprócz ścian, podłóg i sufitów :)

Zapraszam do kontaktu, Krzysztof 537 007 321.

Najchętniej sprzedałbym całość jednej osobie.

URL do albumu:

https://imageshack.com/a/xTbM/1

oraz URL do zdjęć z albumu powyżej *( dodaję na wszelki wypadek )

http://imageshack.com/a/img922/9626/l1Xdvr.jpg

http://imageshack.com/a/img923/3027/vMGAK7.jpg

http://imageshack.com/a/img922/7969/eCFRl2.jpg

http://imageshack.com/a/img921/6893/hdIQrZ.jpg

http://imageshack.com/a/img923/9585/NzgVeQ.jpg

http://imageshack.com/a/img924/228/Gk73sV.jpg

http://imageshack.com/a/img924/2720/aZrto8.jpg

http://imageshack.com/a/img924/6758/0coQfm.jpg

http://imageshack.com/a/img921/5240/qjltDk.jpg

http://imageshack.com/a/img921/7102/HXZPZ1.jpg

http://imageshack.com/a/img921/922/ITbrHG.jpg

http://imageshack.com/a/img921/490/85X1GP.jpg

http://imageshack.com/a/img923/5629/96W7oW.jpg

http://imageshack.com/a/img922/7217/OdPT4H.jpg

http://imageshack.com/a/img922/2844/Nm0lZO.jpg

http://imageshack.com/a/img922/6227/pv1DIf.jpg

http://imageshack.com/a/img924/6343/Rox3r2.jpg

http://imageshack.com/a/img922/2153/yh5Hfo.jpg

http://imageshack.com/a/img924/8483/J4VP0d.jpg

http://imageshack.com/a/img924/5269/oQyg1R.jpg

http://imageshack.com/a/img921/5890/Wp4ct5.jpg

http://imageshack.com/a/img924/8229/FwWviu.jpg

http://imageshack.com/a/img921/9203/xDBu59.jpg

http://imageshack.com/a/img922/462/dCzObY.jpg

http://imageshack.com/a/img923/8280/p3M3Lk.jpg

http://imageshack.com/a/img922/9848/B3SsTv.jpg

http://imageshack.com/a/img924/8827/6fTrpD.jpg

http://imageshack.com/a/img923/1330/HNyWXE.jpg

http://imageshack.com/a/img921/5741/W7joA8.jpg

 

 

11.10.2016
wypowiedzi: 14
*.acn.waw.pl

Zarówno w restauracjach jak i niewielkich tego typu barach, wielce przydatne są urządzenia, znane jako warniki do makaronu. Nadają się one do wszytskich rodzajów makaronów z czego każdy można gotować niezależnie od siebie. Proces podgrzewania odbywa się dzięki pracy grzałek, które szybko doprowadzają wodę do wrzenia i równomiernie rozprowadzają ciepło. Urządzenia tego typu to naprawdę duża wygoda i komfort pracy. NIe trzeba stać przy garach i martwić się o odpowiednią temperaturę wody, gdyż dzięki regulatorowi temperatury urzadzenie będzi ekontrolować ją za nas.    

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.