Forum o artykule: Jedzenie w dobrym miejscu 177

Michał Michał 23.05.2018 *.d98-230.icpnet.pl

1
Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego właściciela

Drake 23.05.2018 *.136.ip-167-114-240.eu

1
Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

Derios 13.06.2018 *.ahy49.neoplus.adsl.tpnet.pl

1
Lokalizacja jest bardzo ważna moim zdaniem, często widać że restauracje czy trucki z jedzeniem gdy stoją w słabym miejscu to mają mały ruch. Ostatnio w centrum widziałem TIP TOP Cafe - mobilny bar kawowy byli w doskonałym miejscu i przez cały dzień mieli ruch że nie mogli się wyrobić, szczególnie że kawkę mają naprawdę dobrą. Więc jak dla mnie lokalizacja jest kluczowa.
gastronomia | 24.02.2018

Jedzenie w dobrym miejscu

O wyborze lokalizacji dla punktu gastronomicznego decyduje wiele czynników, m.in. wysokość czynszu, natężenie ruchu w danym miejscu, sąsiedztwo, obecność konkurencji. – Atrakcyjne miejsca na gastronomię charakteryzują się dużym natężeniem ruchu pieszych – podkreśla Małgorzata Ptasińska, właścicielka firmy Qubatura.com. – Niezmiernie ważna jest także prezentacja samego lokalu, czyli duża witryna i drzwi wejściowe. Kolejny atut to miejsca parkingowe – im bliżej wejścia, tym lepiej. Równie istotne jest miejsce na odpowiednio duży ogródek zewnętrzny, który w sezonie letnim przyniesie dodatkowy zysk. Lepiej też, aby wejście do lokalu nie wymagało wchodzenia po schodach – to bariera architektoniczna, która utrudnia dostęp osobom niepełnosprawnym czy rodzinom z dziećmi w wózkach. Jeśli już jednak są schody, to powinien też być podjazd dla tychże wózków. Jeżeli w lokalu ma być podawany alkohol, to trzeba zwrócić uwagę w jakiej odległości od niego znajdują się tzw. miejsca chronione, czyli szkoły, kościoły itp. Minimalną odległość regulują lokalne przepisy. Co do obecności konkurencji, to jej sąsiedztwo wcale nie musi być minusem - nawet wręcz przeciwnie. Jeśli otworzymy lokal przy typowo restauracyjnej ulicy to możemy być pewni, że trafiający tu klient nie jest przypadkowy. Ludzie wybierają się w taką okolicę w konkretnym celu – chcą coś zjeść i wydać na to pieniądze. Liczy się wnętrze

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.