Forum do artykułu: Kebab w galerii

15.06.2016

Kebab w galerii

Franczyzodawca Erbil Donner Kebab twierdzi, że restaurację marki można otworzyć w 3-4 tygodnie.

Erbil Donner Kebab serwuje nie tylko tak popularne w Polsce kebaby, ale też np. falafele czy sałatki. Obecnie pod tym szyldem działają trzy lokale własne oraz tyle samo franczyzowych. Marka rozwija się w miastach liczących od 100 tys. mieszkańców. – Analizujemy teraz także możliwość otwierania lokali w mniejszych miejscowościach, od 60 tys. mieszkańców – zdradza Andrzej Lorek, odpowiedzialny za rozbudowę sieci Erbil Donner Kebab. – Decyzja zależy zawsze od potencjału miasta i lokalnego rynku. Licencjodawca preferuje lokalizacje w galeriach handlowych, możliwe jest też otwarcie lokalu przy uczęszczanej ulicy, blisko centrum miasta. Franczyzodawca zawsze opiniuje i akceptuje propozycje miejsca, sam też może pomóc w poszukiwaniach dobrej lokalizacji. W centrum handlowym, w strefie food court, na restaurację potrzebne jest od 40 do 70 m2. W przypadku lokali otwieranych przy ulicach konieczna jest większa powierzchnia, bo wówczas trzeba jeszcze doliczyć miejsce na salę konsumpcyjną. – Staramy się szukać takich pomieszczeń, które wymagają jak najmniejszych nakładów finansowych – podkreśla Andrzej Lorek. – Jasne jest, że w przypadku nowej galerii handlowej dostaniemy do zagospodarowania lokal, w którym trzeba zrobić dosłownie wszystko: wentylację, klimatyzację itp., co podwyższa koszty inwestycji. Ale jeśli dysponujemy lokalem, w którym wcześniej działała restuaracja, to te nakłady są już o wiele niższe.

Kebab
13.10.2016
wypowiedzi: 13
*.82.24.25

Fajne jest to, że franczyzobiorca otrzymuje przygotowany biznesplan i projekt technologiczny, bo to dużo ułatwia proces zakładania lokalu gastronomicznego. Ciekawe czy są jakieś wymagania co do sprzętu gastronomicznego https://multigastro.pl/, czy nie. A orientuje się ktoś czy można w ramach franczyzny otworzyć jakiś bar? Bo mam możliwość załatwienia przyborów barmańskich i wyposażenia do baru :)

21.10.2016
wypowiedzi: 21
*.dynamic.gprs.plus.pl

Obawiam się tylko, czy jest to biznes konkurencyjny. W końcu budek z kebabami jest mnóstwo.

23.10.2016
wypowiedzi: 4
*.neoplus.adsl.tpnet.pl

Kebaby powoli wychodzą z mody, teraz postawiłbym na kuchnię bałkańską, gruzińską.

23.10.2016
wypowiedzi: 4
*.neoplus.adsl.tpnet.pl

Ależ mam ochotę na takie jedzonko!

24.10.2016
wypowiedzi: 2
*.ds.pg.gda.pl

Moim zdaniem popularność kebabów powoli się kończy. Raczej nie zdecydowałbym się na otwarcie takiego lokalu w tym momencie.

07.11.2016
wypowiedzi: 61
*.centertel.pl

W Poznaniu w każdej niemal galerii jest taka franczyza . Myślę, że obecny   trend na zdrową żywność oraz wysokie koszty wynajmu w galerii prędzej czy później załatwią ten biznes. 

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.