Papa John’s

Logo Papa John’s
Informacje o master licencji
Opis licencji master

Papa John's został założony w Stanach Zjednoczonych w 1984 roku. Sieć to ponad 4,5 tys. restauracji na 36 rynkach.  Papa John’s jest jedyną renomowaną siecią pizzerii, która używa w 100% świeżego ciasta, oferując lepszy, bardziej naturalny smak, jak również dostarcza unikalny sos pomidorowy zrobiony z kalifornijskich pomidorów, zebranych z krzaka w ciągu 6 godzin. Dla ambitnych franczyzobiorców jest propozycja wielo-operacyjnej franczyzy. Franczyzobiorcy otrzymają pełne szkolenie i wsparcie od Papa John's, które umożliwia prowadzenie wielu placówek z sukcesem. 

Jednostki własne

Ponad 4500 na całym świecie. Obecnie poszukujemy franczyzobiorców w Polsce.

Jednostki franczyzowe i masterbiorcy na świecie

Ponad 4500 na całym świecie. Obecnie poszukujemy franczyzobiorców w Polsce.

Zdjęcie punktu systemu
Placówka Papa John's
Informacje dla masterfranczyzobiorcy
Wsparcie dla masterfranczyzobiorcy

Zakup franczyzy Papa John’s daje prawo do używania znaku towarowego, systemu działalności, działań marketingowych i sprzedaży produktów,  informacji, specyfikacji, know-how oraz innych poufnych i prawnie chronionych informacji. Wielu spośród naszych franczyzobiorców cieszy się sukcesem i otwiera coraz więcej restauracji Papa John's. Posiadamy m.in. franczyzobiorcę w Rosji, który ma lub zarządza sub-franczyzami 60 restauracji.

Frma zapewnia wszechstronne szkolenie, a pracownicy centrali Papa John's są zawsze pod ręką i zapewniają franczyzobiorcom pomoc przy uruchomieniu i prowadzeniu biznesu. Naturalnie, przeszkolenie zespołu jest zadaniem ciągłym. Pomagamy franczyzobiorcom przeszkolić zespół dzięki modułowemu systemowi online. Ponieważ personel otrzymuje certyfikat jeden raz, musi zatem z sukcesem zdać test pod koniec każdego modułu, to również pomaga franczyzobiorcy łatwo monitorować  szkolenie ich pracowników. To szczególnie jest pomocne dla franczyzobiorców, którzy mają po kilka jednostek.

Przewidywana suma inwestycji

Średniej wielkości lokal czyli 80-120 metrów kwadratowych zlokalizowany w centrum miasta lub centrum handlowym to koszt około 250 tys. dolarów.  W tej cenie zawarte jest oznakowanie, wyposażenie, dostarczenie produktów, sprzęt komputerowy i oprogramowanie IT, konstrukcja i aranżacja przestrzeni itd. Oczywiście, jeżeli franczyzobiorca buduje budynek wolnostojący to koszt jest znacznie większy, rzędu 400 tys. dolarów.

Cena za wyłączność, płacona przy podpisaniu umowy (Development Agreement) chroni wyłącznośc terytorialną rynku dla franczyzobiorcy przez pewien okres czasu. Ta ilość będzie proporcjonalna to ilości jednostek, które mają być rozwijane i będzie uzależniona od dalszych rozmów dotyczących właściwej liczby jednostek, na którą się zgodzimy.  

Wstępna opłata franczyzowa to 25 tys. dolarów za restauracje. Procent od tej opłaty jest płacony przed opłaceniem opłaty wyłącznościowej, natomiast reszta jest uregulowana podczas lub przed otwarciem.  Bieżąca opłata franczyzowa wynosi 5% przychodów ze sprzedaży płatna co miesiąc. Franczyzobiorca wydaje na fundusz marketingowy 7% przychodów ze sprzedaży. Z tego 6% franczyzobiorca wydaje na lokalne działania marketingowe, natomiast 1% jest wysyłany do ogólnego funduszu marketingowego Papa John’s.

Podstawowe wymagania sieci

Największy sukces odnoszą franczyzobiorcy Papa John’s, którzy są zmotywowani, entuzjastyczni, osobiście zaangażowani w biznes i dorzy leaderzy rozrastającego się zespołu. Interpersonalne zdolności są konieczne, będziesz odpowiedzialny za obsługę klienta jak również zarządzanie zespołem. Dodatkowo ważne są zdolności komunikacyjne, będziesz musiał prezentować postawę - "wszystko da się zrobić".  Będziesz musiał zakasać rękawy i pracować, począwszy od robienia pizzy do zarządzania zespołem.  

Wielu spośród naszych franczyzobiorców cieszy się sukcesem i otwiera wiele restauracji Papa John’s.  Szczególnie czekamy na aplikacje od obiecujących franczyzobiorców, którzy chcą prowadzić multi-franczyzy w Polsce.

Informacje o masterfranczyzodawcy
Papa John’s International, Inc.
2002 Papa John’s Blvd. Louisville, KY 40299
+ 1 502 261 4850
+ 1 502 261 4140
Erin_Snyder@PapaJohns.com
www.PapaJohns.com
Osoba do kontaktu dla kandydatów

Erin Snyder - prosimy o kontakt w języku angielskim

Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.