Makaronowa komitywa
Barbara Przybylska już od kilku lat prowadziła lokal z kuchnią włoską w miejscowości Chojna na Pomorzu Zachodnim. Gdy na świat przyszły jej dzieci, wzięła rozbrat z biznesem, ale teraz postanowiła wrócić – i to z przytupem. Dotychczasowe menu, oparte głównie na daniach włoskich w rodzaju pierożków ravioli, lasagni czy pizzy z pieca opalanego drewnem, wzbogaciła o asortyment różnych rodzajów spaghetti dostępnych na wynos w sieci Makarun.
- Zdecydowałam się na przyjęcie szyldu Makarun ze względu na korzyści marketingowe. Dzięki niemu nasz lokal jest bardziej rozpoznawalny – wyjaśnia właścicielka firmy.
Punkt mieści się naprzeciw kompleksu szkolnego, więc właścicielka liczy, że w miesiącach szkolnych ruch będzie spory. Ale i teraz nie narzeka – kuchnia pracuje pełną parą, a restauracja zatrudnia łącznie sześciu pracowników: po trzech w kuchni i na sali.
- Zatrudnienie trzeba było zwiększyć, bo cztery osoby pracujące w pierwszym tygodniu nie radziły sobie z obsługą wszystkich zamówień – tłumaczy Przybylska.
Makarun Spaghetti and Salad ma jeszcze cztery punkty usytuowane w Rzeszowie i Krakowie. Trzy z nich działają we franczyzie. Jak zapowiada Marcin Szworak, specjalista ds. franczyzy w sieci, już niebawem dołączą do nich placówki w Wałbrzychu i Wrocławiu. - Trwają też zaawansowane rozmowy z potencjalnym franczyzobiorcą z Warszawy – mówi.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Sieć Makarun stawia mocno na formaty z niską kwotą inwestycji.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes są opisane w styczniowym wydaniu magazynu.
Sobota 16 października to ostatni dzień Targów Franczyza 2021. Skorzystajcie z okazji, przyjdźcie do Pałacu Kultury i Nauki i wybierzcie biznes dla siebie!
15 października to kolejny dzień Targów Franczyza. Ci, którzy szukają pomysłu na biznes mają okazję spotkać w jednym miejscu przedstawicieli wielu znanych marek franczyzowych.
14 października to pierwszy dzień Targów Franczyza. Franczyzodawcy najbardziej prestiżowych marek czekają w PKiN na wszystkich zainteresowanych otwarciem własnego biznesu na licencji.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali