gastronomia

z kraju | 17.07.2018

Własny McDonald's we franczyzie

Międzynarodowa sieć franczyzowa poszukuje partnerów biznesowych, zainteresowanych prowadzeniem własnej restauracji McDonald's.

Międzynarodowa sieć franczyzowa poszukuje partnerów biznesowych, zainteresowanych prowadzeniem własnej restauracji McDonald's.

mój franchising | 02.07.2018

Biznes dobrze wysmażony

Sylwia i Jakub Poradziszowie weszli w branżę, która była im zupełnie obca. Poszło im tak dobrze, że dziś prowadzą już dwa punkty z belgijskim frytkami.

z kraju | 29.06.2018

Wege wśród steków

Specjalizująca się dotychczas w mięsnych daniach marka 7 Street Bar & Grill poszerza menu o pozycje wegańskie.

z kraju | 28.06.2018

Zarzucą sieć na cały kraj

Franczyzodawca marek Lodolandia, Kołacz na Okrągło i Bafra Kebab zamierza najpóźniej za dwa lata mieć sieć liczącą 1 tys. placówek. Jak chce to osiągnąć?

z kraju | 25.06.2018

Pub we franczyzie

Browar rzemieślniczy Pinta startuje z franczyzą. Wkrótce pierwszy franczyzobiorca otworzy pub marki we Wrocławiu.

z kraju | 14.06.2018

Sezon na pączki

Franczyzodawca Starej Pączkarni widzi w Polsce miejsce na 100 placówek pod swoim szyldem. Gdzie i za ile można ją otworzyć?

z kraju | 12.06.2018

Stolica wzięta

Tutti Santi otworzyło swoją pierwszą restaurację w Warszawie. Sieć pizzerii z segmentu premium bardzo starannie dobiera franczyzobiorców.

mój franchising | 08.06.2018

Hot dogi na licencji

Jarosław Starzyński sądził, że po złych doświadczeniach z gastronomią nigdy już do tej branży nie wróci. Do zmiany zdania przekonał go koncept New York Hot Dog.

z kraju | 07.06.2018

Interes z bąbelkami

Tajwańska bubble tea może być świetnym pomysłem na poszerzenie oferty dla każdej małej gastronomii. Tak przynajmniej twierdzi franczyzodawca marki Boboq.

z kraju | 06.06.2018

Da Grasso w natarciu

W tym roku Da Grasso otworzyło już osiem nowych lokali. Do końca roku sieć chciałaby zawiesić szyld na kolejnych 10 pizzeriach.

z kraju | 16.05.2018

Burgery nabrały tempa

Sieć Meat&Fit co miesiąc otwiera nowy lokal. A wkrótce jeszcze przyspieszy.

z kraju | 11.05.2018

Zarabiamy na tajskich lodach

Lody tajskie podbiły już Warszawę, teraz pora na inne miasta. Ile trzeba zainwestować w oryginalny lodowy koncept?

z kraju | 05.05.2018

Obiad od kuriera

Stava uruchomiła kolejne oddziały franczyzowe. Gastro-kurierzy z tym logo pracują już w siedmiu polskich miastach, a wkrótce pojawią się w kolejnych.

z kraju | 02.05.2018

Franczyza, które nie topnieje

Punkt Mini Melts - oferujący lody zmrożone ciekłym azotem - można otworzyć we franczyzie lub w modelu partnerskim. Inwestycja nie jest droga.

z kraju | 27.04.2018

Spaghetteria na licencji

Franczyzodawca Makarun Spaghetti and Salad opracował koncept, który pozwoli mu zaistnieć również w mniejszych miejscowościach.

pytanie tygodnia | 17.04.2018

Lody ruszają w teren

Przy dobrej lokalizacji inwestycja w przyczepę z lodami może się zwrócić po jednym sezonie. – mówi Łukasz Przygoda, franczyzodawca marki Lody Przygoda&Lavazza.

z kraju | 13.04.2018

Fiskus ściga fast foody

Franczyzobiorczyni McDonald's przegrała w Naczelnym Sądzie Administracyjnym spór ze skarbówką i musi zwrócić zaległy podatek VAT. Czy to zła wróżba dla innych biorców licencji?

z kraju | 06.04.2018

Pizza się rozrasta

Sieć Biesiadowo liczy już 120 lokali. Licencjodawca kusi franczyzobiorców niską kwotą inwestycji na start.

z kraju | 01.04.2018

Sfinks połknie pizzę

Grupa Sfinks kupi całą sieć Fabryka Pizzy. Do tej pory otwierała pizzerie jako masterfranczyzodawca.

2
3
4
5
następna  
ostatnia  

ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
A.Blikle
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
CoffeeFeel
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Columbus Coffee
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Z ogórem czy bez?