gastronomia

gastronomia | 18.03.2024

Szwedzka franczyza chce do Polski

Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?

Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?

gastronomia | 03.03.2024

Ile zarobisz na kebabie?

– Nasz koncept franczyzowy to biznes z niską kwotą wejścia – mówi Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab.

gastronomia | 15.02.2024

Tawerna wchodzi we franczyzę

Franczyzodawca Tawerny Pepe Verde ma duże doświadczenie w gastronomii. Chce się nim podzielić z licencjobiorcami.

gastronomia | 12.02.2024

Otwieramy mobilną lodziarnię

Mobilne lodziarnie Bike Cafe Ice Cream już wiosną ruszą na ulice miast i miasteczek. Ile trzeba zainwestować w ten biznes?

gastronomia | 09.02.2024

Którą pizzerię we franczyzie otworzyć?

Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.

gastronomia | 09.02.2024

Nie lubię, gdy biznes mnie nudzi

– Nie jestem typowym biznesmenem, który widzi tylko cyferki. Kiedy biznes zaczyna mnie nudzić, zaczynam się zastanawiać, co innego mógłbym robić – mówi Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

gastronomia | 08.02.2024

Zyski ze sprzedaży pączków

Pączkownia Smak sprzed Lat chce rozbudować sieć swoich punktów na całą Polskę. Ma też propozycję dywersyfikacji asortymentu, w zależności od sezonu.

gastronomia | 31.01.2024

Jak otworzyć Bafra Kebab?

Polacy pokochali kebab prawie równie mocno, jak schabowego i rosół. Jak zarobić na tym trendzie?

gastronomia | 30.01.2024

Taco Bar wchodzi do Polski

Szwedzka marka Taco Bar chce rozwijać swoją franczyzę na polskim rynku. Jakie warunki współpracy proponuje?

gastronomia | 19.01.2024

Otwieramy własnego Subwaya

Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Ile trzeba zainwestować, żeby móc prowadzić restaurację tej marki?

gastronomia | 12.01.2024

Franczyza od Blikle

Marka A.Blikle nie ukrywa, że jej franczyza nie jest dla każdego. Kto może więc zostać franczyzobiorcą sieci, która ma za sobą ponad półtora wieku doświadczenia?

gastronomia | 11.01.2024

Własna Pizza Hut

Spośród ponad 150 restauracji, jakie Pizza Hut ma w Polsce, 15 działa we franczyzie. Jak zostać franczyzobiorcą tej światowej marki?

gastronomia | 08.01.2024

Różne propozycje MaxiPizzy

MaxiPizza oferuje cztery programy franczyzowe, różniące się m.in. w zależności od wielkości rynku czy profilu kandydata na licencjobiorcę.

gastronomia | 06.01.2024

Przyszłość w konsolidacji

– Spodziewamy się, że będzie rosło znaczenie konsolidowania rynku wokół systemów franczyzowych – uważa Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

gastronomia | 23.12.2023

Doświadczony franczyzodawca

O tym jak zdominować rynek w 10 lat opowiada Krzysztof Olesiak, prezes firmy Sweet Gallery, do której należy Lodolandia & Kołacz na Okrągło, SiGelato i Bafra Kebab.

gastronomia | 22.12.2023

Przełomowy rok Cukrem i Solą

Dla konceptu Cukrem i Solą mijający rok był rokiem zmian, i to dość przełomowych.

gastronomia | 20.12.2023

McDonald's stawia na franczyzobiorców

– Nasza strategia na lata 2024-26 zakłada zwiększenie liczby otwieranych restauracji. Większość z nich będzie franczyzowa – mówi Marek Mikusek z McDonald’s Polska.

gastronomia | 18.12.2023

Kawa i nie tylko

Cafe Słodziak nie tylko rozbudował w tym roku sieć kawiarni, ale też poszerzył menu.

gastronomia | 14.12.2023

Biznes z bubble tea

Wojciech Strąkowski już za chwilę będzie prowadził sześć punktów Crazy Bubble. Co go przekonało do tej franczyzy?

2
3
4
5
następna  
ostatnia