gastronomia

mój franchising | 07.11.2018

Smaczna inwestycja

Franczyzobiorcy Biesiadowa zainwestowali w branżę, której zupełnie nie znali. Poszło im tak dobrze, że już od siedmiu lat karmią mieszkańców Skarżyska-Kamiennej swoją pizzą.

Franczyzobiorcy Biesiadowa zainwestowali w branżę, której zupełnie nie znali. Poszło im tak dobrze, że już od siedmiu lat karmią mieszkańców Skarżyska-Kamiennej swoją pizzą.

z kraju | 31.10.2018

Lody po sezonie

Czy lodziarnia może zarabiać poza sezonem? Franczyzodawca Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” radzi, jak zwiększyć szanse na zyski zimą.

z kraju | 30.10.2018

Pizzeria jak mała fabryka

Franczyzodawca Stopiątka chce otwierać zautomatyzowane pizzerie. Czym będą różnić się od dotychczasowych lokali marki?

z kraju | 26.10.2018

Słodycze na zdrowie

Zdrowe słodkości to pomysł na biznes pod marką Fit Cake. Gdzie się sprawdzi i jak go prowadzić?

z kraju | 25.10.2018

Dowozy idą za granicę

Stava wkrótce otwiera swój 13. oddział w Polsce i szuka pierwszego franczyzobiorcy w Niemczech. Jakie są warunki uruchomienia firmy w branży gastrokurierskiej?

z kraju | 22.10.2018

Lody przez cały rok

Ponad jedna trzecia punktów, sprzedających lody Mini Melts działa także poza sezonem letnim. Gdzie znaleźć miejsce, które pozwoli zarabiać w lodowej branży przez cały rok?

mój franchising | 04.10.2018

Wszystko na jedną... franczyzę

Przemysław Pogoda miał zaledwie 21 lat, gdy wydał wszystkie oszczędności i otworzył franczyzową pizzerię pod szyldem New York Pizza Department. Dziś ma już trzy lokale.

z kraju | 01.10.2018

Sfinks poczuł zakaz handlu

Sfinks zamknął pierwsze półrocze 2018 z mniejszymi przychodami ze sprzedaży, niż rok wcześniej. Zarząd spółki twierdzi, że to m.in. efekt niehandlowych niedziel.

z kraju | 27.09.2018

Rabat na kawę

SO! COFFEE daje 50-procentowy rabat na opłatę za przystąpienie do sieci. W ten sposób chce przyciągnąć nowych franczyzobiorców. Gdzie ich szuka?

z kraju | 22.09.2018

Ameryka na starówce

Franczyzodawca Jack's Bar & Restaurant chce otworzyć lokale w jeszcze czterech największych polskich miastach. Chętnie widziałby też swój brand w zagranicznych stolicach.

z kraju | 21.09.2018

Złote Łuki drożeją

McDonald's podniósł o kilkaset tys. zł minimalną kwotę, jaką trzeba mieć, by zostać franczyzobiorcą marki. Co się za tym kryje?

z kraju | 18.09.2018

Licencja na kebab

Inwestycja w lokal Erbil Doner Kebab może wynieść nawet 300 tys. zł. Jak szybko ma szansę się zwrócić?

z kraju | 15.09.2018

Franczyza na miarę

W pizzerię Domino's Pizza trzeba zainwestować minimum 95 tys. euro. Na co franczyzobiorca może w zamian liczyć?

pytanie tygodnia | 13.09.2018

Dobre miejsce na pizzerię

– Widzimy duży potencjał w mniejszych i średnich miastach, gdzie konkurencja jest znacznie słabsza – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department.

z kraju | 08.09.2018

Apetyt na pizzę

Gruby Benek otworzył dwa nowe lokale. Czy na rynku jest jeszcze miejsce na kolejne pizzerie?

pytanie tygodnia | 03.09.2018

Nie tylko lody

O rozwoju sieci Lodolandia, Kołacz na Okrągło i Bafra Kebab opowiada Marcin Olesiak, prezes Sweet Gallery - franczyzodawcy wszystkich trzech marek.

mój franchising | 03.09.2018

Franczyzowe dwa w jednym

Marta Filipczak otworzyła lokal, łączący dwa koncepty franczyzowe: Western Tortilla i Coffeeloffee. Jak się sprawdza taka mieszanka?

z kraju | 28.08.2018

Franczyzowa ekspansja

Sweet Gallery, właściciel trzech konceptów gastronomicznych, chce w ciągu dwóch najbliższych lat zbudować sieć, liczącą tysiąc punktów. Oczywiście za pomocą franczyzy.

z kraju | 27.08.2018

Franczyza ze smakiem

Pomysłodawcy Sevi Kebab dzielą się z franczyzobiorcami przepisami na tureckie dania i na prowadzenie firmy.

2
3
4
5
następna  
ostatnia  

ZOBACZ W KATALOGU

7 Street – Bar & Grill
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chilli Mili
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Cukiernia Fit Cake
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meet & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Seta Disco, Seta Bistro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia
Z ogórem czy bez?