22.06.2010

W czerwcu będzie 200 pizzerii

Pod koniec czerwca Da Grasso otworzy dwusetną placówkę.

Najnowsza restauracja zlokalizowana jest w Gdańsku w Parku Handlowym Matarnia. Każdego dnia w całej sieci sprzedawanych jest 40 tys. sztuk pizzy. Pizzerie i restauracje Da Grasso znajdują się w 137 miastach. W menu można znaleźć już nie tylko pizzę serwowaną z sosami, ale także grillowane mięsa, ryby, makarony, przekąski oraz sałatki i desery.

Pizza z Da Grasso. Fot. Da Grasso

Do końca roku sieć chce uruchomić jeszcze kilkanaście nowych restauracji, pizzerii i pizzerii Express

- Do końca roku chcemy otworzyć jeszcze kilkanaście nowych restauracji, pizzerii i pizzerii Express. Wierzymy, że sukces Da Grasso to już nie tylko pizza. Oferta skierowana początkowo do ludzi młodych, z czasem trafiła do wszystkich, którzy szukają nowych smaków – mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.

Pierwsza firmowa pizzeria powstała w Łodzi pod koniec lat 90. Zieleń kontrastująca z ognistą czerwienią, to początek marki Da Grasso, która w kolejnych latach zaistniała już jako sieć franczyzowa, skupiająca pizzerie i restauracje na terenie całego kraju. Obecnie Da Grasso to 10 restauracji, 167 pizzerii, 21 pizzerii premium oraz 2 pizzerie Da Grasso Express.

- Nowość w naszej sieci stanowią pizzerie Da Grasso Express, które zajmują się wyłącznie dostawą zamówienia. Wiemy, że klienci nie lubią zbyt długo czekać na realizacją zamówień, stąd pomysł nowego formatu lokali Da Grasso. Dwa funkcjonują na razie w Łodzi, ale wkrótce rozszerzymy ofertę na inne polskie miasta – dodaje Magdalena Piróg.

(agaka)

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0

Agnieszka Kamińska

dziennikarz
Napisz do autora