McDonald’s nakarmi w Carrefour
- W przypadku tej lokalizacji spodziewamy się bardzo dobrych wyników. Obie sieci to mocne marki z ugruntowaną pozycją na polskim rynku. Korzyści powinny być obustronne – tymi słowami Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald's Polska, zachwalał plany uruchomienia restauracji na terenie supermarketu Carrefour w warszawskim Centrum Handlowym Arkadia.
Punkt ruszył jeszcze przed Świętami Bożego Narodzenia i choć Krzysztof Kłapa nie podaje szczegółów, to zdradza, że już w pierwszych dniach osiągnął zakładany poziom sprzedaży. Zyski są podobne do tych, jakie McDonald's osiąga w foodcourtach centrów handlowych. Nie wiadomo jeszcze, czy sieć zdecyduje się powtórzyć mariaż z Carrefourem w innych lokalizacjach.
Ile czasu świeżo upieczeni partnerzy dają sobie na weryfikację eksperymentu? Zdaniem Kłapy warto popatrzeć, jak placówka będzie radzić sobie w poszczególnych porach roku.
- Jednocześnie obiekt istniejący do tej pory w food courcie CH Arkadia kontynuuje swoją działalność bez zmian. Obie lokalizacje są skierowane do nieco innej grupy docelowej, nie będą więc robić sobie nawzajem konkurencji. McDonald's w Carrefour to oferta dla klientów supermarketu, którzy chcą zrobić sobie przerwę na posiłek - twierdzi Krzysztof Kłapa.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
– Nasza strategia na lata 2024-26 zakłada zwiększenie liczby otwieranych restauracji. Większość z nich będzie franczyzowa – mówi Marek Mikusek z McDonald’s Polska.
Jaki biznes ma dziś przed sobą najlepsze perspektywy? Zamiast wróżyć z fusów, lepiej sprawdzić, którym konceptom franczyzowym dobrze się wiedzie. Kto może otworzyć restaurację McDonald's? Sprawdź w miesięczniku "Własny Biznes FRANCHISING".
Dwudziesta pierwsza edycja Targów Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki przyciąga coraz więcej interesujących wystawców. Targi najlepszych pomysłów na biznes startują 19 października i potrwają trzy dni.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali