Brak możliwości skorzystania z zamówień online może skłonić potencjalnego klienta do wyboru innego lokalu.
Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso
Piątek
07.02.2014
Bez zamówień internetowych pizzeria zostanie w tyle za konkurencją – przekonuje Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.
 

Już 38 proc. Polaków, którzy zamawiają jedzenie z dostawą do domu, składa zamówienia przez internet…
Polacy mają mniej czasu na przygotowywanie posiłków w domu. W związku z tym, coraz popularniejsze stają się zamówienia online proponowane przez lokale sieci gastronomicznych. To udogodnienie dla klientów, którzy chcąc uniknąć rozmowy z konsultantem. W internecie nie ma „zajętej linii”, a zamówienie trwa tylko kilkanaście sekund.

W Da Grasso system zamówień online działa od pół roku. Czy pomaga właścicielom pizzerii?
W ciągu jednego tygodnia realizujemy ponad 1000 zamówień za pośrednictwem tego kanału dystrybucji, a to dopiero początek wdrażania systemu. Dodatkowo, pozwoliło nam to na zdobycie nowych klientów i zwiększenie obrotów oraz zysków w restauracji. Już pierwszego dnia po wprowadzeniu sytemu w danym lokalu, nasi franczyzobiorcy odnotowują pierwsze przychody z tego kanału dystrybucji. Dzięki możliwości pozostawiania komentarzy klientów pod dokonanym zamówieniem, możemy także na bieżąco monitorować poziom ich zadowolenia z dostarczonych produktów, co pozwala stale podnosić jakość naszych usług.

Na co trzeba zwrócić uwagę wprowadzając taki system w pizzerii?
Podstawą do jego dobrego funkcjonowania jest dobra obsługa. Klient, który zamówi jedzenie przez internet po raz pierwszy i nie otrzyma właściwego produktu na czas, prawdopodobnie nie skorzysta z niego ponownie. Jednocześnie brak możliwości skorzystania z zamówień online, może skłonić naszego dotychczasowego lub potencjalnie nowego klienta do wyboru innego lokalu, który oferuje wspomnianą formę realizacji usługi. Tym samym oznacza to, że klient wybierając wygodniejsze dla siebie rozwiązanie może do nas nie powrócić, a konkurencja zostawi nas daleko w tyle.

Rozmawiał (gum)


/1/
ZOBACZ WIĘCEJ

POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018