Burgery zamiast śledzia i wódki

Proste, niedrogie menu, nawiązujące do czasów PRL to koncept Ministerstwa Śledzia i Wódki. Napoje kosztują tu 4 zł a przekąski 8 zł. Można dostać dobrze schłodzoną wódkę, śledzia i kilka innych, tradycyjnych przysmaków.
Środa
17.06.2015
Właściciele Ministerstwa Śledzia i Wódki otwierają nowy koncept. Tym razem postawili na amerykańskie burgery.
 

Proste, niedrogie menu, nawiązujące do czasów PRL to  koncept Ministerstwa Śledzia i Wódki. Napoje kosztują tu 4 zł a przekąski 8 zł. Można dostać dobrze schłodzoną wódkę, śledzia i kilka innych, tradycyjnych przysmaków. Firma posiada już 21 lokali w całej Polsce, znajdujących się w centrach również niewielkich miast. W tym roku planuje otworzyć jeszcze co najmniej cztery nowe bary marki Ministerstwa Śledzia i Wódki. Jej właściciele razem z nowym wspólnikiem startują też z zupełnie nowym konceptem biznesowym. Tym razem stawiają nie na wódkę i śledzia, a amerykańskie burgery. Juicy Lucy to będzie osobna firma. Za kilka dni zostanie otwarty w Gliwicach jej pierwszy lokal, na tej samej ulicy, na której kilka lat temu powstał pierwszy lokal Ministerstwa Śledzia i Wódki. Koncepty są do siebie bardzo zbliżone.

Podobnie jak w Ministerstwie Śledzia i Wódki w Juicy Lucy stawiamy na proste i niedrogie menu. W ofercie znajdą się bugery w 100 proc. wołowe, ze zdrowymi dodatkami, poza tym pancake’s, i jeszcze dwa dodatkowe produkty, które będą idealne dla miłośników zdrowej żywności – tłumaczy Anna Kupidura, menedżer sieci. Dodaje, że sztandarowy produkt to burger złożony  z mięsa i zatopionego w nim sera.

Analogiczna jak w Ministerstwie Śledzia i Wódki ma być również oferta dla franczyzobiorców. Muszą oni zainwestować w wynajęcie lokalu o powierzchni min. 100 m2 i jego aranżację. Lokal powinien znajdować się w centrum miasta liczącego co najmniej 50 tys. mieszkańców. W trakcie współpracy franczyzobiorcy będą zobowiązani jedynie do odprowadzania na rzecz franczyzodawcy comiesięcznej opłaty franczyzowej w wysokości 1 tys. zł.

– Nie zależy nam na pobieraniu wysokich opłat od franczyzobiorców, tylko chcemy możliwie najszerzej rozpowszechnić nasz koncept – mówi Anna Kupidura.

Zapewnia, że inwestycja w lokal Ministerstwa Śledzia i Wódki zwraca się makysmalnie po pół roku. W przypadku Jucy Lucy może być podobnie. Właściciele oficjalnie ruszą z nową ofertą zaraz po otwarciu pierwszego lokalu w Gliwicach.


Profil kobiety
Dominika Pronarska
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Odstąpię restauracje franczyzowa w Krakowie.

Odstąpię restauracje sieci New York Pizza Department w Krakowie. W celu uzyskania bliższych informacji zapraszam do kontaktu: 660440670 lub maciej.grabovski@gmail.com

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Odsstapie

Odstapię funkcjonująca restauracje z wyposażeniem

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Opinie Biesiadowo

Tak jak w temacie. Potrzebuje opinii na temat tej firmy

1 wypowiedzi
ostatnia 07.08.2018
Sprzęt do knajpy

Zauważyłem że patelnie gastronomiczne mają teraz mega duże wzięcie, coraz więcej lokali chce się profesjonalnie zaopatrywać w sprzęt grzejący. Jak duża może być...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.08.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

polecam herbate teekanne, najlepszy smak i cena!

41 wypowiedzi
ostatnia 31.07.2018
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrym dostawcą sprzętu do wyposażenia gastronomii i nie tylko jest : [url=http://www.intermarket.com.pl/urzadzenia-fiskalne/drukarki-fiskalne ]intermarket.com.pl - drukarki...

22 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

Moim zdaniem jest to fajny pomysł :) Trzeba na pewno wybrać dobrych dostawców :) Ja polecam Rogowskiego, który ma świetne produkty, takie jak na przykład...

95 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Miejsce na lokal gastronomiczny

Witam, posiadam ciekawy lokal , który był przygotowany pod gastronomię - restauracja, kawiarnia na parterze, pub lub winiarnia w piwnicy. Całość ma ponad 300 m2 i mieści...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018