Subway z napędem na cztery koła
- Naszym celem jest pojawienie się we wszystkich miastach powyżej 100 tys. mieszkańców - zapowiada Martin Princ, menedżer ds. rozwoju Subway na Europę Środkowo-Wschodnią. - Do końca roku chcemy podwoić liczbę restauracji w Polsce - dodaje.
Subway posiada obecnie 5 lokali w kraju. Trzy są zlokalizowane w Warszawie, jeden w Krakowie i jeden w Gdańsku.
Pod koniec 2006 roku sieć uznała polski rynek za priorytetowy i z początkiem 2007 roku rozpoczęła prawdziwy rozwój. Przedstawicielom Subway'a Polska przypomina Niemcy sprzed 6 lat. Teraz na tamtejszym rynku sieć posiada 425 restauracji.
Nowością w sieci mają być punkty typu drive-in, które od standardowych ma odróżniać przede wszystkim lokalizacja.
- Stacjonarne restauracje Subway są zlokalizowane w ścisłych centrach miast i centrach handlowych, natomiast koncepcja drive-in zakłada lokale wolnostojące, które wymagają większej powierzchni, a tym samym wyższych nakładów inwestycyjnych ze strony franczyzobiorców - tłumaczy Martin Princ.
Restauracje typu drive-in to drugi etap rozwoju sieci w Polsce. Lokale mają stanąć w atrakcyjnych miejscach, gdzie mogłyby działać nawet 24 h na dobę.
Martin Princ konkurencji się nie boi. Jego zdaniem Polacy są coraz bardziej wymagającymi klientami, a sieć Subway ma doskonałą obsługę i wysokiej jakości produkty. - Wśród polskich klientów wzrasta świadomość zdrowego odżywiania, a to jest właśnie naszą siłą - podsumowuje.
p(mdk)PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Ile trzeba zainwestować, żeby móc prowadzić restaurację tej marki?
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
W który biznes najlepiej zainwestować w 2024 roku, co zrobić, żeby wygrać placówkę partnerską banku, czy bardziej opłaca się otworzyć Subwaya, pączkownię czy sklep z fajerwerkami?
Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Kto może zostać franczyzobiorcą tej międzynarodowej marki?
Ruszyły targi i konferencje! Zarezerwuj czas na warszawskie Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki, 15-17 października.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali