Subway otworzył kolejną restaurację. Franczyzobiorcą sieci został Norweg, który dostrzegł zalety lokalizacji w pobliżu granicy z Niemcami.
Czwartek
12.03.2009
Sieć restauracji szybkiej obsługi otwiera lokale w Szczecinie i Poznaniu.
 

Do tej pory restauracje Subway omijały stolicę Wielkopolski. W ostatnim czasie wiele się zmieniło – do dwóch otwartych w lutym lokali dołączą dwa następne. Oznacza to, że do kwietnia br. w Poznaniu pojawią się łącznie cztery restauracje.
Subway zawitał również w Szczecinie. Właścicielem punktu został franczyzobiorca pochodzący z Norwegii. Dostrzegł on zalety bliskiej odległości Szczecina do granicy niemieckiej i liczy, że zagraniczni goście będą masowo odwiedzać jego restaurację.

Firma działa obecnie w 88 krajach świata i posiada ponad 30,7 tys. lokali. W Polsce jest 16 restauracji, ale w najbliższych miesiącach powstanie kolejne osiem, m.in. w Bielsku-Białej, Częstochowie i Opolu. Docelowo do 2014 roku ma powstać w Polsce 200 sieciowych restauracji.
Subway pomaga franczyzobiorcom w wyborze dogodnej lokalizacji oraz w wykonaniu projektu restauracji. Sieć zapewnia również szkolenia, podręcznik operacyjny, a także monitoring jakości obsługi klienta poprzez badania tajemniczego klienta.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz