Fabryka Pizzy

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

Pierwsza Restauracja pod marka Fabryka Pizzy powstała w 2000 roku – to nie tylko pizzeria ale restauracja/trattoria z szeroką ofertą dań kuchni włoskiej. Poza pizzą w ofercie można znaleźć również makarony, gnocchi, risotto, sałatki, desery. Pierwszy lokal powstał przy obecnym Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie, kolejne na krakowskim Kazimierzu i w samym centrum tuż przy Rynku Głównym.

Chęć dalszego rozwoju, zdobyte doświadczenie i mocna pozycja na rynku skłoniła nas do podzielnia się naszą marką, dlatego na zasadach franczyzy zostały otwarte lokale w Piasecznie, Warszawie, Gdańsku, Gdyni, Piastowie i Zgierzu.

Od początku swego istnienia założyciele i pracownicy firmy stawiają sobie za cel stworzenie miejsca, do którego klienci chętnie będą wracać. Stylowe, lecz niezobowiązujące wnętrza i profesjonalna obsługa to standardy które cechują nasze lokale. Jednak najważniejsze dla nas to pyszne jedzenie stworzone z najwyższej jakości produktów.

Na nasze menu składają się oparte na włoskiej kuchni, ciągle doskonalone receptury. W ofercie oprócz firmowej pizzy, znajduje się szeroka gama makaronów, przystawek czy deserów. Nasze risotto, gnocchi oraz Bombery®są rozpoznawalne już nie tylko w Krakowie.

Raz w roku aktualizujemy kartę, aby zaskakiwać nowościami. Oprócz tego dopieszczamy naszych klientów ofertą spoza karty, co dwa miesiące przygotowujemy nowe pozycje z różnych grup produktów np. których dodatkami są warzywa, owoce lub grzyby występujące sezonowo (np. kurki jesienią czy szparagi na wiosnę).

Gorąco polecamy nasze razowe produkty czyli pizzę i makarony. Dodatkowo w trosce o zdrowie naszych klientów oraz wpisując się
w trend "fit" wprowadziliśmy do naszej karty pizzę light - na cieście razowym z białą mozzarella, podawaną z miseczką sałaty lodowej, pomidorem i ogórkiem.

JEDNOSTKI WŁASNE

5 (Kraków x2, Piastów, Warszawa, Kołobrzeg)

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

11 (Gdynia, Gdańsk, Kraków x3, Piaseczno, Warszawa x3, Zgierz, Mińsk Mazowiecki)

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

Franczyzobiorcy korzystają z możliwości wsparcia we wszystkich obszarach działalności wynikających z przynależności do dużej sieci, w szczególności:

  • wsparcie przy uruchomieniu własnego biznesu (obniżenie ryzyka prowadzenia własnej działalności) 
  • działalność pod skrzydłami znanej i popularnej marki 
  • dostęp do know-how i standardów operacyjnych franczyzodawcy (podręcznik operacyjny, receptury, HACCP, prawa do korzystania ze znaku towarowego, działania marketingowe itp.)
  • pełne wsparcie na poziomie inwestycyjnym
  • szkolenie franczyzobiorcy i jego personelu
  • optymalizacja kosztów działania dzięki zakupom centralnym ze sprawdzonymi dostawcami, 
  • korzystanie z przygotowanych receptur
  • korzystanie z narzędzi wspierających zarządzanie

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

Przewidywana kwota inwestycji uzależniona jest od stanu technicznego lokalu i jego wielkości - kształtuje się pomiędzy 200 000 zł a 400 000 zł netto. 

Istnieje możliwość obniżenia kwoty inwestycji w przypadku adaptacji istniejącego lokalu gastronomicznego.

Oplata za przystąpienie do systemu franczyzowego wynosi 15 tys. zł netto 

Oplata franczyzowa wynosi 2 tys. zł + 2% od obrotu (netto)


PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

Propozycje współpracy w ramach franczyzy kierujemy do osób które:

 

  • są zainteresowani prowadzeniem własnej restauracji pod marką Fabryka Pizzy na zasadzie franczyzy:
    • uruchomienie nowej restauracji,
    • przejęcie restauracji własnej Franczyzodawcy,
    • adaptacja restauracji istniejącej,
  • mają doświadczenie w prowadzeniu własnego biznesu (doświadczenie w gastronomii nie jest wymagane),
  • chcą korzystać z know-how Franczyzodawcy i działać w ramach sprawdzonego konceptu biznesowego,
  • dążą do rozwoju sieci gastronomicznej współpracując z Franczyzodawcą,
  • posiadają odpowiednie środki inwestycyjne,
  • dysponowanie lokalem odpowiednim do uruchomienia restauracji jest dodatkowym atutem (służymy wsparciem przy poszukiwania odpowiedniego lokalu)

INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

SPV.REST2 sp. z o.o.

ul. Świętojańska 5a, 05-500 Piaseczno

665 858 497

m.pietka@sfinks.pl

http://franczyza.sfinks.pl/index.php?brand=fabryka_pizzy

Osoba do kontaktu dla kandydatow

Hubert Łątka

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Fabryka Pizzy.

Wiadomość
imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
WYŚLIJ

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.