Sfinks w katalogu firm
W restauracji Sfinx znajdziemy zmyślnie urządzone wnętrze przystrojone w egipskie papirusy, ryciny piramid i Sfinksa. Przełamano tu mit drogiej restauracji. Wprowadzono prostą zasadę: obsługiwani przez kelnera otrzymujemy egzotyczne danie, na które nas stać. Ta prosta koncepcja – kilka bliskowschodnich, mięsnych dań z rusztu, do tego ryż, frytki, sosy w osobnych miseczkach, sałatki, pizze, desery - a wszystkiego dużo, szybko i tanio chwyciła w wielu miastach na terenie Polski.
W sieci 40 restauracji można pałaszować shoarmę, kebab lub szaszłyk oddając się miłej atmosferze lokalu. Jeżeli zamierzamy przełknąć coś na szybko – obok restauracji znajdują się bary fast food oferujące np. Sfinksburgera.
Wnętrze restauracji w Gdańsku
Pierwsza restauracja Sphinx została otwarta w 1995 roku w Łodzi. Obecnie sieć obejmuje 40 restauracji należących do segmentu „casual dining” zlokalizowanych w największych miastach Polski, prowadzonych na zasadzie franchisingu. Od roku 2000 sieć restauracji SPHINKS jest zarządzana przez Sfinks Polska S.A.
Od grudnia 2001 roku akcje Sfinks Polska S.A. dopuszczone są do obrotu publicznego na Centralnej Tabeli Ofert. Dynamiczny rozwój sieci Sphinks został zauważony przez fundusz inwestycyjny Enterpise Investors. EI jest obecnie właścicielem 28 % akcji spółki Sfinks.
- Wierzymy, że przy wsparciu Enterprise Investors szybkie tempo rozwoju sieci Sphinks zostanie utrzymane i do końca 2006 roku powstanie około 100 nowych restauracji – powiedział nam Przemysław Szymański dyrektor do spraw rozwoju sieci.
Małgorzata Boruń, Info: Sfinks PolskaPRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Chętnych do otwierania punktów pod szyldem Furgonetka przybywa. Co firma oferuje partnerom?
Coraz więcej osób nosi okulary, bo w dobie komputerów i smartfonów wzrok jest nadwyrężony. Dlatego też przybywa salonów optycznych, a skoro popyt nakręca sprzedaż, chętnych do wejścia w ten biznes nie brakuje.
– Każdy może założyć przedszkole. Trzeba jednak zatrudnić pracowników, którzy mają odpowiednie wykształcenie – mówią właścicielki przedszkola Góra Uczuć.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Sieć sklepów z alkoholem w minionym roku otworzyła znacznie więcej placówek, niż planowała. Dlaczego?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?
Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...
Oszukani przez franczyzodawcę
Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?
Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...
piszę pracę na temat franchisingu :)
hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché
przeciez to złodzieje
piszę pracę na temat franchisingu :)
Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...
Hodowla psów: Trudne życie hodowcy
Znam osoby gdzie rocznie zarabiają 300 tys złotych prosze nie łżeć że hodowla się nie opłaca.