opinie

opinie | 12.03.2018

Franczyza: biznes na pokolenia?

Peter Drucker powiedział: „pierwsza noc, którą prześpisz spokojnie, bo twój biznes zaczął się rozwijać, powinna być tą, w której pomyślisz o sukcesji”.

Peter Drucker powiedział: „pierwsza noc, którą prześpisz spokojnie, bo twój biznes zaczął się rozwijać, powinna być tą, w której pomyślisz o sukcesji”.

opinie | 31.01.2018

Klient na łowach

Masz dosyć uganiania się za zleceniami? Zrób 8 rzeczy, które sprawią, że klient sam cię znajdzie.

opinie | 31.12.2017

Lepsze jutro

Nadmierny optymizm dotyczący przyszłości to koło zamachowe kapitalizmu. Bo tylko w przyszłości biznes kwitnie, a szczęście jest pewne.

opinie | 26.12.2017

Da się zarobić na błędach

Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Szczególnie jeśli jest przedsiębiorcą.

opinie | 15.12.2017

Zrób to dla siebie

Układając listę noworocznych postanowień, wierzymy w ich realizację. Niestety, rzadko nam się udaje osiągnąć cel.

opinie | 30.11.2017

Ucz się na błędach

Każda firma popełnia błędy, ale tylko nieliczne potrafią wyjść z nich twarzą.

opinie | 15.11.2017

Rodzina firmą silna

Polacy niespecjalnie się do tego przyznają, ale lubią robić interesy z bliskimi. Firma rodzinna to jednak specyficzna dyscyplina biznesu.

opinie | 31.10.2017

Pasja wymaga wyzwań

Na co dzień obserwuję, jak ludzie sobie odpuszczają po pierwszym nieudanym podejściu. Tymczasem biznes nie znosi słomianego zapału.

opinie | 15.10.2017

Kto straszy w lustrze

Przeczytaj, co widzi w lustrze polski biznesmen, bo być może to także twoje odbicie.

opinie | 15.10.2017

Opłaca się dzielić!

Masz pomysł na biznes i nie chcesz, żeby ktoś ci go ukradł, więc nie mówisz o nim nikomu. To może być błąd. I może cię drogo kosztować.

opinie | 15.09.2017

Czy strach nas pcha?

Pcha. Świat jest pełen przykładów decyzji podejmowanych dopiero wtedy, gdy inaczej już się nie da. W tym biznesów zakładanych, gdy etat wisi na włosku albo wręcz przepadł. A co nas ma pchać do przodu, gdy koniunktura dobra jak teraz, a etat suty i bezpieczny?

opinie | 31.08.2017

Mieć czy wydać – oto jest pytanie!

Biznes robi się dla zysku, a zyski są po to, by pomnażać bogactwo. Z nadmiarową gotówką jest, niestety, jak z tym ciastkiem, które chcemy i mieć, i zjeść.

opinie | 15.08.2017

Dlaczego warto się dzielić pomysłami na biznes?

Masz pomysł na biznes i nie chcesz, żeby ktoś ci go ukradł, więc nie mówisz o nim nikomu. To może być błąd. I może cię drogo kosztować.

doradztwo i księgowość | 13.08.2017

Przejdźmy na profesjonalizm

Od dobrego jedzenia nie boli brzuch, od dobrego wina nie boli głowa, a od dobrej księgowej nie cierpi portfel.

opinie | 31.07.2017

Gwiazdki z nieba i etatu

Rodzice chcą dla swoich dzieci jak najlepiej i dlatego życzą im, by zdobyły etat w stabilnej firmie. A dlaczego nie tego, by sami taką założyli?

opinie | 15.07.2017

Czego nauczyło mnie prowadzenie firmy?

Jeśli chcesz być przedsiębiorcą, to musisz być jak kombajn.

stacje paliw i art. motoryzacyjne | 30.06.2017

Intratne choć nieznane

Nowość na rynku, choć ryzykowna, może odnieść duży sukces. A ci, którzy ją wprowadzili, mogą stać się liderami nowej branży.

opinie | 15.06.2017

Pochwała dobrych nastrojów

Szklanka w połowie pusta czy w połowie pełna? W biznesie trzeba być optymistą.

2
3
4
5
następna  
ostatnia