Easy Beer

Logo Easy Beer
Informacje o systemie franczyzowym
Opis systemu franczyzowego
  • Easy Beer to relaksująca, komfortowa i przytulna atmosfera, w której osoby oczekujące wspaniałego piwa i pysznych potraw mogą delektować się ponad 200 różnymi piwami.
  • Goście mogą spróbować szerokiego wyboru wspaniałego piwa w dowolnoj ilości przy ścianie piwa. To jest samoobsługowy nalewak wybranych najciekawszych piw.
  • Technologia Easy Beer pozwala na kontrolowanie wielkości porcji napoju, aby właściciel monitorował sprzedaż w swoim lokalu. Nasze dozowniki piwa podłączone są do kegów w chłodni, przez co każde piwo jest serwowane w idealnej temperaturze, aby uzyskać najlepszy smak. Korzystamy z ograniczników piany, aby utrzymać ilość pianki na minimalnym poziomie, także z  kranów samoobsługowych na ścianie piwa. W lokalach Easy Beer żaden keg nie leży dłużej niż tydzień i nie ma absolutnie żadnych strat na sprzedaży piwa. Każdy gram jest zewidencjonowany i opłacony. Klient płaci za faktycznie wypitą ilość piwa niezależnie czy spróbował tylko kilka łyków piwa czy wypił pełny kufel.
  • Goście otrzymują kartę używaną przy samodzielnym nalewaniu sobie wybranego piwa w dowolnej ilości. Płacą tylko za to co sobie nalali, niezależnie czy jest to 5 gramów czy 500 gramów.
  • Piwo jest wybierane przez naszych sommelierów piwa i oferta piwa z beczki jest zmieniana co tydzień.
  • Nasz asortyment piwa obejmuje pyszne piwo lokalne i międzynarodowe, piwa rzemieślnicze i inne nietypowe i pyszne piwa, które polubi każdy miłośnik piwa. Piwo jest dostępne z beczki i butelek.
  • W większych lokalach można także wprowadzić samoobsługową ścianę whisky lub ścianę wina w celu rozszerzenia asortymentu Easy Beer.
  • Rzemieślnicze przekąski lub dania są dostepne ze zróżnicowanego menu i przygotowane przez przeszkolony personel. Kuchnia jest otwarta tak, aby goście widzieli i czuli zapach przygotowywanych potraw.
  • Atmosfera jest niezwykle ważna, dostarczamy wybór muzyki w formacie mp3, aby zapewnić właściwą oprawę akustyczną.
  • Z punktu widzenia właściciela, franczyzobiorcy, koncept Easy Beer jest zaprojektowany, aby zapewniać stabilne i rosnące dochody pozostając biznesem łatwym w zarządzaniu. Podczas gdy większość konceptów gastronomicznych ma wysokie koszty zatrudnienia personelu, Easy Wine umożliwia utrzymanie tych kosztów na minimalnym poziomie, zapewniając klientom doskonałą obsługę. Zapewniamy naszym Partnerom wszystkie potrzebne narzędzia, materiały i szkolenia w zakresie prowadzenia baru/restauracji, jak i szkolenia z obsługi klienta dla zatrudnianych pracowników.
  • Rentowność i żywotność biznesu jest pewna dzięki silnemu ogólnoeuropejskiemu trendowi zainteresowania piwem rzemieślniczym i wysokim marżom na sprzedaży dobrze dobranego piwa.
  • Posiadamy autorskie oprogramowanie opracowane i zintegrowane z naszym systemem sprzedaży w celu obsługi kart płatniczych, śledzenia ruchu, lojalności i sprawdzania stanu kasy. Nasze oprogramowanie umożliwia również monitorowanie sprzedaży i konsumpcji z dowolnego miejsca na świecie przez komputer lub smartfon. Nasze oprogramowanie działa bezproblemowo z punktem sprzedaży i dozownikami win oraz zapewniamy uaktualnienia w przyszłości.
  • Nasz doświadczony sommelier piwa zostanie Twoim sommelierem. Nie musisz zatrudniać drogiego personelu w tym celu. Sommelier Easy Beer będzie wspierać Cię w wyborze najlepszego i niepowtarzalnego piwa z Twojego regionu i całego świata.
  • Prowadzenie baru lub restauracji może być skomplikowane i wymagające wielu obliczeń w celu kontrolowania cen zakupu, zatowarowania, marketingu, zatrudnienia i marż. Easy Wine opracował sugerowane marże na każdym produkcie, który będziesz sprzedawać oraz system kontroli kosztów. Te obliczenia mogą być wykorzystane jako wytyczne dla maksymalizacji rentowności Twojego biznesu.
  • Wybieramy najpopularniejsze i najbardziej rentowne piwa dla Ciebie, uwzględniając w tym piwa z Twojego regionu. Wybór dań także podlega analizie kosztowej i retownościowej, z uwzględnieniem okresu przydatności, współgrania z oferowanym piwem, lokalnego smaku i pory roku.
  • Oczywiście najlepiej znasz  swój rynek lokalny, więc nasz szef kuchni i sommelier będzie ściśle współpracował z Tobą, aby zaprojektować najlepsze menu i wybór piwa, a także regularnie aktualizować menu.
  • Chcemy, aby prowadzenie Easy Beer było możliwie najprostsze i przyniosło Ci sukces biznesowy.

Jednostki własne

2 (Ryga, Łotwa)

Zdjęcie punktu systemu
Bar Easy Beer, piwo i dania
Informacje dla franczyzobiorcy
Wsparcie dla franczyzobiorcy

Koncept Easy Beer został zaprojektowany, aby dobrze fukcjonować w trzech konfiguracjach:

  • Bar/restauracja w lokalizacji turystycznej;
  • Bar/restauracja w galerii handlowej;
  • Bar/restauracja w popularnych miejscach dla klientów lokalnych (mniejszy wpływ sezonowości, zmodyfikowane menu).

Dostęne opcje wspłópracy

  • Lokal od 150 m2 do 500 m2;
  • Franczyza koncepcji działalności (możliwość przekształcenia funkcjonującego lokalu);
  • Pojedyńczy bar/restauracja, franczyza wielokrotna, przedstawiciel regionalny rozwijący sieć w swoim kraju.

Pakiet franczyzowy Easy Beer zawiera:

  • Szkolenia wdrożeniowe i z obsługi klienta dla kluczowego personelu;
  • Kompleksowy podręcznik operacyjny;
  • Księga znaku obejmująca wszystkie elementy potrzebne do komunikacji marketingowej;
  • Szczegółowy model finansowy dla pojedyńczego baru/restauracji lub przedstawiciela regionalnego;
  • Ocena i doradztwo w wyborze lokalizacji;
  • Możliwość leasingu wyposażenia;
  • Dostosowanie do potrzeb lokalnych menu piw & dań (jeżeli konieczne ze względu na specyfikę lokalizacji);
  • Zasady polityki cenowej i merchandisingu;
  • Własne inowacyjne technologie Easy Beer i oprogramowanie;
  • Projekt wystroju;
  • Dobre ceny zakupu piwa w ramach silnej grupy zakupowej;
  • Innowacyjne urządzenia do dozowania wina i oprogramowanie po specjalnych cenach dostępne tylko dla naszych franczyzobiorców;
  • Możliwość skorzystania ze sprawdzonych dostawców mebli, sprzętu i kluczowych produktów w atrakcyjnych cenach;
  • Szablon witryny internetowej i domeny;
  • Bieżące szkolenia i wizyty w lokalach franczyzowych
  • Stałe wsparcie marketingowe oraz możliwość korzystania ze sprawdzonych narzędzi marketingowych;
  • Regularne zmiany w menu wraz z dostarczaniem przepisów i wskazówek.
Przewidywana suma inwestycji

Inwestycja

  • Całkowita kwota inwestycji zależy od wielu czynników, w tym zwłaszcza kosztów remontu lokalu. 
  • Najczęściej Easy Wine bar/restaurant wymaga inwestycji ok. 150.000 euro (ok. 630 tys. zł), w tym wyposażenie lokalu i oprogramowanie ok. 80.000 euro(ok. 335 tys. zł). Możliwość leasingu wyposażenia.
  • Oczekiwany okres zwroty inwestycji 14-30 miesięcy.
  • Umowa franczyzy zawierana jest na 10 lat (z możliwością przedłużenia).

Opłaty franczyzowe

  • Standardowa opłata wstepna wynosi 23.750 euro (99.750 zł).
  • Opłata wstępna jest zredukowana dla pierwszych franczyzobiorców w swoim kraju oraz dla franczyzobiorców wielokrotnych.
  • Opłata bieżąca jest pobierana od 4 miesiąca działalności.

Przedstawiciel regionalny

  • Warunki dla przedstawiciela regionalnego (area developer) ustalane są indywidualnie.
Podstawowe wymagania sieci

Nie potrzebujesz wiedzy w zakresie rozwoju i zarządzania barem czy restauracją. Nauczymy Cię tego. Potrzebujesz tylko miłości do dobrego jedzenia, dobrego wina i stworzenia przyjaznej atmosfery dla gości. Oczywiście, musisz być w stanie zainwestować w swoją przyszłość.

Informacje o franczyzodawcy
SIA Easy Beer
Tiklu 11a- 10, LV-2010 Jurmala, Łotwa
+371 29 558 222
franchise@easybeer.eu
www.easybeer.eu
Osoba do kontaktu dla kandydatów

Juris Roganovs (prosimy o kontakt w języku angielskim)

Dowiedz się więcej
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do franczyzodawcy.
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Jeżeli widzisz poniższe pole to pozostaw je puste.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.