Easy Beer

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

  • Easy Beer to relaksująca, komfortowa i przytulna atmosfera, w której osoby oczekujące wspaniałego piwa i pysznych potraw mogą delektować się ponad 200 różnymi piwami,
  • Goście mogą spróbować szerokiego wyboru wspaniałego piwa w dowolnoj ilości przy ścianie piwa. To jest samoobsługowy nalewak wybranych najciekawszych piw (20 lub więcej),
  • Technologia Easy Beer pozwala na kontrolowanie wielkości porcji napoju, aby właściciel monitorował sprzedaż w swoim lokalu. Nasze dozowniki piwa podłączone są do kegów w chłodni, przez co każde piwo jest serwowane w idealnej temperaturze, aby uzyskać najlepszy smak. Korzystamy z ograniczników piany, aby utrzymać ilość pianki na minimalnym poziomie, także z  kranów samoobsługowych na ścianie piwa. W lokalach Easy Beer żaden keg nie leży dłużej niż tydzień i nie ma absolutnie żadnych strat na sprzedaży piwa. Każdy gram jest zewidencjonowany i opłacony. Klient płaci za faktycznie wypitą ilość piwa niezależnie czy spróbował tylko kilka łyków piwa czy wypił pełny kufel,
  • Goście otrzymują kartę używaną przy samodzielnym nalewaniu sobie wybranego piwa w dowolnej ilości. Płacą tylko za to co sobie nalali, niezależnie czy jest to 5 gramów czy 500 gramów,
  • Piwo jest wybierane przez naszych sommelierów piwa i oferta piwa z beczki jest zmieniana co tydzień,
  • Nasz asortyment piwa obejmuje pyszne piwo lokalne i międzynarodowe, piwa rzemieślnicze i inne nietypowe i pyszne piwa, które polubi każdy miłośnik piwa. Piwo jest dostępne z beczki i butelek,
  • W większych lokalach można także wprowadzić samoobsługową ścianę whisky lub ścianę wina w celu rozszerzenia asortymentu Easy Beer,
  • Rzemieślnicze przekąski lub dania są dostepne ze zróżnicowanego menu i przygotowane przez przeszkolony personel. Kuchnia jest otwarta tak, aby goście widzieli i czuli zapach przygotowywanych potraw,
  • Atmosfera jest niezwykle ważna, dostarczamy wybór muzyki w formacie mp3, aby zapewnić właściwą oprawę akustyczną,
  • Z punktu widzenia właściciela, franczyzobiorcy, koncept Easy Beer jest zaprojektowany, aby zapewniać stabilne i rosnące dochody pozostając biznesem łatwym w zarządzaniu. Podczas gdy większość konceptów gastronomicznych ma wysokie koszty zatrudnienia personelu, Easy Wine umożliwia utrzymanie tych kosztów na minimalnym poziomie, zapewniając klientom doskonałą obsługę. Zapewniamy naszym Partnerom wszystkie potrzebne narzędzia, materiały i szkolenia w zakresie prowadzenia baru/restauracji, jak i szkolenia z obsługi klienta dla zatrudnianych pracowników,
  • Rentowność i żywotność biznesu jest pewna dzięki silnemu ogólnoeuropejskiemu trendowi zainteresowania piwem rzemieślniczym i wysokim marżom na sprzedaży dobrze dobranego piwa,
  • Posiadamy autorskie oprogramowanie opracowane i zintegrowane z naszym systemem sprzedaży w celu obsługi kart płatniczych, śledzenia ruchu, lojalności i sprawdzania stanu kasy. Nasze oprogramowanie umożliwia również monitorowanie sprzedaży i konsumpcji z dowolnego miejsca na świecie przez komputer lub smartfon. Nasze oprogramowanie działa bezproblemowo z punktem sprzedaży i dozownikami win oraz zapewniamy uaktualnienia w przyszłości,
  • Nasz doświadczony sommelier piwa zostanie Twoim sommelierem. Nie musisz zatrudniać drogiego personelu w tym celu. Sommelier Easy Beer będzie wspierać Cię w wyborze najlepszego i niepowtarzalnego piwa z Twojego regionu i całego świata,
  • Prowadzenie baru lub restauracji może być skomplikowane i wymagające wielu obliczeń w celu kontrolowania cen zakupu, zatowarowania, marketingu, zatrudnienia i marż. Easy Wine opracował sugerowane marże na każdym produkcie, który będziesz sprzedawać oraz system kontroli kosztów. Te obliczenia mogą być wykorzystane jako wytyczne dla maksymalizacji rentowności Twojego biznesu,
  • Wybieramy najpopularniejsze i najbardziej rentowne piwa dla Ciebie, uwzględniając w tym piwa z Twojego regionu. Wybór dań także podlega analizie kosztowej i retownościowej, z uwzględnieniem okresu przydatności, współgrania z oferowanym piwem, lokalnego smaku i pory roku,
  • Oczywiście najlepiej znasz  swój rynek lokalny, więc nasz szef kuchni i sommelier będzie ściśle współpracował z Tobą, aby zaprojektować najlepsze menu i wybór piwa, a także regularnie aktualizować menu,
  • Chcemy, aby prowadzenie Easy Beer było możliwie najprostsze i przyniosło Ci sukces biznesowy.

JEDNOSTKI WŁASNE

Ryga, Łotwa

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

  • Budapeszt, Węgry,
  • Koper, Słowenia.
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

Koncept Easy Beer został zaprojektowany, aby dobrze fukcjonować w trzech konfiguracjach:

  • Bar/restauracja w lokalizacji turystycznej,
  • Bar/restauracja w galerii handlowej,
  • Bar/restauracja w popularnych miejscach dla klientów lokalnych (mniejszy wpływ sezonowości, zmodyfikowane menu).

Dostęne opcje wspłópracy

  • Lokal od 150 do 500 mkw.,
  • Franczyza koncepcji działalności (możliwość przekształcenia funkcjonującego lokalu),
  • Pojedyńczy bar/restauracja, franczyza wielokrotna, przedstawiciel regionalny rozwijący sieć w swoim kraju.

Pakiet franczyzowy Easy Beer zawiera:

  • Szkolenia wdrożeniowe i z obsługi klienta dla kluczowego personelu,
  • Kompleksowy podręcznik operacyjny,
  • Księga znaku obejmująca wszystkie elementy potrzebne do komunikacji marketingowej,
  • Szczegółowy model finansowy dla pojedyńczego baru/restauracji lub przedstawiciela regionalnego,
  • Ocena i doradztwo w wyborze lokalizacji,
  • Możliwość leasingu wyposażenia,
  • Dostosowanie do potrzeb lokalnych menu piw & dań (jeżeli konieczne ze względu na specyfikę lokalizacji),
  • Zasady polityki cenowej i merchandisingu,
  • Własne inowacyjne technologie Easy Beer i oprogramowanie,
  • Projekt wystroju,
  • Dobre ceny zakupu piwa w ramach silnej grupy zakupowej,
  • Innowacyjne urządzenia do dozowania wina i oprogramowanie po specjalnych cenach dostępne tylko dla naszych franczyzobiorców,
  • Możliwość skorzystania ze sprawdzonych dostawców mebli, sprzętu i kluczowych produktów w atrakcyjnych cenach,
  • Szablon witryny internetowej i domeny,
  • Bieżące szkolenia i wizyty w lokalach franczyzowych,
  • Stałe wsparcie marketingowe oraz możliwość korzystania ze sprawdzonych narzędzi marketingowych,
  • Regularne zmiany w menu wraz z dostarczaniem przepisów i wskazówek.

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

Inwestycja

  • Całkowita kwota inwestycji zależy od wielu czynników, w tym zwłaszcza kosztów remontu lokalu,
  • Najczęściej Easy Beer bar/restauracja wymaga inwestycji ok. 150 tys. euro (ok. 630 tys. zł), w tym wyposażenie lokalu i oprogramowanie ok. 80 tys. euro (ok. 335 tys. zł). Możliwość leasingu wyposażenia. Zapytaj się nas o szczegóły,
  • Oczekiwany okres zwroty inwestycji 14-30 miesięcy,
  • Umowa franczyzy zawierana jest na 10 lat (z możliwością przedłużenia).

Opłaty franczyzowe

  • Standardowa opłata wstepna wynosi 23 750 euro (99 750 zł),
  • Opłata wstępna jest zredukowana dla pierwszych franczyzobiorców w swoim kraju oraz dla franczyzobiorców wielokrotnych,
  • Opłata bieżąca jest pobierana od 4 miesiąca działalności.

Przedstawiciel regionalny

  • Warunki dla przedstawiciela regionalnego (area developer) ustalane są indywidualnie.

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

Nie potrzebujesz wiedzy w zakresie rozwoju i zarządzania barem czy restauracją. Nauczymy Cię tego. Potrzebujesz tylko miłości do dobrego jedzenia, dobrego wina i stworzenia przyjaznej atmosfery dla gości. Oczywiście, musisz być w stanie zainwestować w swoją przyszłość.


INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

SIA Easy Beer

Tiklu 11a- 10, LV-2010 Jurmala, Łotwa

+371 29 558 222

franchise@easybeer.eu

easybeer.eu

Osoba do kontaktu dla kandydatów

Juris Roganovs (prosimy o kontakt w języku angielskim)

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Easy Beer.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

Administratorem danych osobowych jest firma SIA Easy Beer (Tiklu 11a- 10, LV-2010 Jurmala, Łotwa). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Easy Beer oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie easybeer.eu.

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.

Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.