Pizzeria po zmianach
Działająca od wielu lat marka Crazy Piramid Pizza skróciła swoją nazwę o jeden człon – teraz to Piramid Pizza. Ale to nie koniec zmian w koncepcie franczyzowym, należącym do firmy Wojtex. Marka ma też nowe logo i zmienioną aranżację wnętrz lokali.
– Nowy logotyp Piramid Pizza nie przedstawia już żółtej odwróconej egipskiej piramidy. Obecne logo ma nowoczesny charakter. Zaprezentowane jest w postaci czarno-pomarańczowej nazwy brandu z niewielkim elementem nawiązującym do Egiptu – wyjaśnia Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex. – Celem rebrandingu jest zwiększenie rozpoznawalności Piramid Pizzy. Decyzja o zmianie wizerunku wynika z badania, które przeprowadziliśmy wśród franczyzobiorców i klientów sieci.
Obecny wygląd pizzerii jest zainspirowany stylem industrialnym. Skórzane żółte loże zostały zastąpione meblami z drewna oraz metaloplastyki. Na ścianach zamiast wcześniejszych żywych kolorów, pojawiły się szarości, czernie oraz pomarańcz – nawiązujące do logo. Cały czas jednak obecne są elementy inspirowane starożytnym Egiptem: nadruki, zdjęcia oraz napisy.
W lokalach zmieniło się również menu.
– Postanowiliśmy wycofać z menu pizzę w rożku – mówi Wojciech Goduński. – Polacy preferują tradycyjną formę pizzy i to właśnie płaska pizza o tradycyjnym kształcie generuje największą sprzedaż w sieci. Oprócz niej klienci w naszych lokalach mogą zamówić także dania obiadowe, sałatki, makarony, kebab, zapiekanki oraz pierogi.
Franczyzodawca zapewnia, że Piramid Pizza to koncept odpowiedni zarówno dla dużych miast, jak i mniejszych miejscowości, liczących już od 5 tys. mieszkańców. Lokal na pizzerię powinien mieć minimum 70 m2. Według wyliczeń licencjodawcy, przy takiej powierzchni koszt inwestycji zaczyna się od 45 tys. zł. Nie ma opłaty za przystąpienie do sieci. Miesięczna opłata franczyzowa to 1 tys. zł (niezależnie od wysokości obrotów), nie ma opłaty marketingowej.
– Zapraszamy do współpracy osoby przedsiębiorcze, pozytywnie nastawione do biznesu oraz zaangażowane – podkreśla Wojciech Goduński. – Oferujemy pomysł na korzystny biznes, sprawdzone receptury oraz opiekę profesjonalnej kadry menedżerskiej i bezpłatne szkolenia, przygotowujące do prowadzenia własnej pizzerii. Co najważniejsze, nie wymagamy doświadczenia w pracy w gastronomii.
Obecnie pod szyldem Piramid Pizza działają dwa lokale, trzeci ma zostać otwarty wkrótce.
Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex / "Celem rebrandingu jest zwiększenie rozpoznawalności Piramid Pizzy". ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Pizzeria w mniejszym mieście
/08.10.2025
Tibesti2Go otwiera pizzerie nawet w kilkutysięcznych miejscowościach. Jak dołączyć do sieci?
Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Stawiam na Mrówkę
/28.10.2025
Po powrocie z USA Adrian Luźny stanął przed wyborem – praca na etacie w korporacji czy własny biznes. Wybrał współpracę z PSB Mrówka i dziś prowadzi dwa sklepy w Poddębicach i Łęczycy, pokazując, że przemyślana strategia i wsparcie sieci mogą przynieść realny sukces w handlu detalicznym.
Podpisanie umowy franczyzy to jeden z najważniejszych momentów w drodze do własnego biznesu. Ale zanim to zrobisz, warto wiedzieć, gdzie w umowie szukać tzw. zielonych flag, a które zapisy powinny zapalić ostrzegawczą lampkę.
Rozmowy, negocjacje, nagrody i nawet… para młoda. Targi Franczyza 2025 w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie udowodniły, że biznes i dobre relacje idą tu w parze.
W Pałacu Kultury i Nauki odbyły się Targi Franczyza. Przeczytaj relację z tego wydarzenia, zainspiruj się i wybierz biznes dla siebie!
Targi Franczyza 2025 w Pałacu Kultury i Nauki to miejsce, gdzie pomysły na własny biznes nabierają realnych kształtów. Śledź naszą relację i przekonaj się, dlaczego warto być tam osobiście!
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali